Setari Cookie-uri

Castiga una dintre cele 3 carti oferite de Editura Litera!

pentru mine cititul inseamna relaxar, deconectare de la problemele zilnice, imbogatire/imbunatatire a cunostintelor
adrianas18
Postat pe 14 August 2013 08:29
Buna!
Eu nu pot concepe viata mea fara carti si fara pasiunea de a citi. Citesc de mica, de cand am invatat primele litere si asta datorita parintilor mei, care au o biblioteca de peste 3000 de carti. Tatalui meu ii place mult sa citeasca si mi-a transmis si mie pasiunea lui. Imi place sa fiu inconjurata de carti si le cumpar de cate ori am ocazia. Cititul ma relaxeaza si ma imbogateste spiritual. Fara carti viata mea ar fi goala.
krisp
Postat pe 14 August 2013 08:57
Pentru mine pasiunea pentru citit ma ajuta sa ma dezvolt personal,sa ma eliberez de grijile si problemele pe care le am pe langa faptul ca odata cu acest lucru invat si multe lucruri,imi dezvolt vocabularul si dobandesc anumite cunostinte.Cititul ma face sa ma simt libera si totodata ma imaginez pe mine protagonista sau protagonistul povestii respective.Cand ma apuc sa citesc nu vreau sa ma mai opresc,pur si simplu vreau sa vad ce se intampla in continuare iar atunci cand se termina imi pare rau incat as vrea sa mai continue un pic ceea ce am citit.Pasiunea pentru citit nimeni si nimic niciodata nu o sa mi-o ia indiferent de cate multe lucruri mi se vor intampla in viata.Cu siguranta o sa vreau sa citesc ceva orice , dar numai sa citesc.Asta inseamna pentru mine pasiunea pentru citit,o alta viata pe langa cea pe care o traiesc in realitate si fara de care nu as putea trai,o viata la care nu voi renunta niciodata.
kudika_24793
Postat pe 14 August 2013 10:33
Pasiunea pentru citit este in primul rand un privilegiu, deoarece nu multi sunt pasionati de citit iar atunci cand suntem avem onoarea sa descoperim o lume noua, sa ne maturizam si sa ne cizelam personalitatea. Cititul ne calmeaza si de multe ori cand suntem stresati sau suparati o simpla cartea poate sa ne invioreze. Avand cartile la indemana putem intra intr-un alt Univers si putem sa fim noi in centru atentiei, personajul principal. Pasiunea pentru citit este o comoara si ar fi foarte bine sa o putem transmite urmatoarelor generatii.



kudika060502
Postat pe 14 August 2013 10:41
A citi e hrana pentru suflet.

Cititul dezvolta creativitatea, gandirea, spiritul critic, e o forma de invatare si dezvoltare spirituala si uneori e la fel de palpitant ca insasi viata pe care o traim.

Cartile inseamna informatii, noi cunostinte si sunt o forma de comunicare. Ele ne sensibilizeaza sufletul si ne fac oameni. Cum altfel sa ne dezvoltam vocabularul si cultura generala daca nu prin citit?

Cartile imi pun mintea la contributie si ma invata sa traiesc. In ele gasesc intelepciune, morala, dragoste, credinta, adevar, mila, bunatate. Cartile sunt fauritoare de personalitati, iar cu fiecare carte citita, mai descopar cate ceva si traiesc o noua experienta.
andu4bidden
Postat pe 14 August 2013 10:50
Prin citit ne depasim conditia si avem acces nu numai la informatii dar si la experiente noi. Putem trai si simti impreuna cu personajele cartii sau cu insusi autorul si ne vom imbogati viata.
Balan_Adrian_1
Postat pe 14 August 2013 11:11
Pentru mine cititul a devenit ....ca sa folosesc un cuvant foarte popular din ziua de azi un "must have", un "must have"al cunoasterii,al descoperirii , a-mi umple timpul liber intr-un mod creativ si constructiv, a ma recunoaste in acele romane sau mici povestiri pe care le citesc pentru a invata ceea ce inca nu am descoperit ceea ce nu mi-a fost dat sa descopar sau sa invat din viata de zi cu zi. Cititul trebuie sa fie principala preocupare a tututror in ziua de azi in detrimentul calculatorului si a surselor virtuale care nu fac altceva decat sa ne izoleze de purul adevar al vietii.
carpusr
Postat pe 14 August 2013 11:57
Pt inceput e activitatea mea favorita ,pt mine cititul reprezinta o sursa continua de cunoastere,de informare ,de dezvoltare personala .Cititul dezvolta imaginatia ,creativitatea,limbajul .Prin citit scapi de monotonie,plictiseala ,stres .
kudika499787
Postat pe 14 August 2013 12:03
Pt inceput e activitatea mea favorita ,pt mine cititul reprezinta o sursa continua de cunoastere,de informare ,de dezvoltare personala .Cititul dezvolta imaginatia ,creativitatea,limbajul .Prin citit scapi de monotonie,plictiseala ,stres .
kudika499787
Postat pe 14 August 2013 12:07
Pentru mine pasiunea pentru citit a aparut un pic mai tarziu, pe la 15 ani, cand am descoperit o carte cu un titlu interesant care mi-a schimbat perspectiva. Dupa parerea mea, cititul este un fel de redescoperire a sinelui si a cautarii propriului eu in personaje si evenimente din carti. Cred ca cititul ne face sa ne simtim mai putin singuri, mai putin ciudati, mai putin tristi si ne ajuta sa ne acceptam asa cum suntem.
little_mariana
Postat pe 14 August 2013 12:37
eu am 14 ani si nu sunt adepta tehnologiei.deseori merg la biblioteca si imprumut o carte buna .imi place sa citesc , sa imi inchipui ca eu sunt personajul principal,sa vad in gandul meu fiecare scena care se petrece intre personaje ,sa imi dezvolt imaginatia.pentru mine "a citi" reprezinta verbul care ma caracterizeaza cel mai mult.imi place sa primesc carti sau sa cumpar .pasiunea aceasta am descoperit-o cand eram mica si mama imi citea povesti inainte de culcare si imi doream sa pot sa ii citesc si eu.asa ca acum cand citesc o carte compar viata personajului care imi place cu viata mea.si realizez ca deseori povestile pe care ele le traiesc ,le.am trait si eu dar in alt context.bucuria cea mai mare e cand primesc o carte ,o citesc iar apoi o pun in biblioteca si spun " inca una" iar apoi pana citesc alta incerc sa ma comport si sa visez numai la cartea citita anterior.unele carti imi plac asa de mult incat le.as reciti.cititul pentru mine inseamna evadarea din lumea aceasta complicata si retragerea intr-un coltisor al tau.un coltisor de basm...
kudika_36689
Postat pe 14 August 2013 13:35
eu sunt dependenta de citit, pur si simplu nu plec niciodata in vacanta fara carti si nu plec la culcare fara a fi citit macar 10 pagini
onystanciu
Postat pe 14 August 2013 13:48
cititul pentru mine inseamna detasare, patrunderea in alta lume, stimularea mintii si a imaginatiei
tynayyy
Postat pe 14 August 2013 13:49
Cititul unei carti este o experienta unica si extrem de placuta. Gustul pentru lectura se formeaza citind atat carti bune cat si slabe ; aproape intodeauna intelegi mai bine un autor cand il recitesti decat cand il citesti prima oara ; trebuie sa intuiesti si ceea ce nu a scris.
Gustul pentru citit nu vine de la sine ci se formeaza printr-o legatura stransa a factorilor educationali, treptat copiii se vor lasa furati de lectura , aceasta devenind un obicei .
Adi_Laz__r_1
Postat pe 14 August 2013 13:56
Da, cititul este un mod de viata in sine. A existat o perioada in viata mea in care a citi mi se parea mult mai interesant decat a petrece timpul in orice alt mod. Cartile te prind, te acapareaza, iti dau senzatii. Te captiveaza, creaaza lumi, sunt pline de idei atat de interesante. Clar, imi plac cartile povesti, mai putin cartile care relateaza intamplari, descriu, redau ceva existent. Acestea din urma pot fi interesante, necesare uneori in a te informa in legatura cu ceva, insa parca sunt incomplete, parca nu reusesc sa te faca sa simti ceva intreg. Vietile unora sau altora sunt probabil extraordinare, insa vietile unor personaje de roman sunt de multe ori mai adevarate.
kudika_29900
Postat pe 14 August 2013 14:16
Pentru mine, cartile reprezinta cu totul o alta lume, o lume in care pot sa evadez ori de cate ori realitatea e prea cruda, reprezinta un stil de viata, fiecare carte reprezinta cate o lectie si mereu gasesc un sfat bun in ele. Fara carti, viata ar fi crunta si plictisitoare.
kudika_930094
Postat pe 14 August 2013 14:28

Lectura reprezinta o cale de evolutie spirituala,mentala!!!
kudika_15804
Postat pe 14 August 2013 14:31
Pasiunea pentru citit e pasiunea pentru descoperire, e curiozitatea care te duce in alte parti ale minti a altor persoane, e doza de cultura, placere si odihna, dar si imbogatirea imaginatiei.
kudika_5084
Postat pe 14 August 2013 14:50
Cititul ne permite accesul la gandurile omenirii si ne hraneste sufletul. Ne eleveaza mentalitatea si ne duce la un nivel superior. Ador sa citesc, sa descopar si sa am mereu o carte pe noptiera.
kudika_930911
Postat pe 14 August 2013 21:38
Cititul inseamna pentru mine crearea unei noi lumi doar a mea, o lume in care pot sa visez. Intru cand vreau, ies cand vreau.
M-am nascut cu o sete de cunoastere si o dorinta de a cerceta mereu noi locuri, iar prin lectura ma transpun in pielea personajului atat de bine, incat dupa cateva ore de lectura simt ca am trait cu adevarat actiunea descrisa in carte.
Uneori confund realitatea cu fictiunea, dupa ce termin de citit, uit sa inchid capitolul fictiunii si sa revin la realitate. E ca atunci cand uiti sa inchizi o usa. Si in felul acesta se amesteca in mintea mea secvente din carte cu amintiri din realitate.
albastreaua
Postat pe 14 August 2013 22:11
Frumos spus "pasiune", dar de-a lungul ultimilor ani, în care am încercat sã-mi creez un gust, o preferinþã spre un anumit gen de beletristicã, mi-am tot repetat cã, privitã din unghiul potrivit, literatura reprezintã o fãrâmiturã din caracterul fiecãruia dintre noi. Îmi place sã cred cã oricine a þinut în mânã o carte a reuºit sã se identifice cu vreun ªtefan Viziru, înecat în filozofii de viaþã, cu un Anton Lupan contemporan, conservator al trecutului, sau - de ce nu? - cu tumultuoasa, ingrata Scarlett Kate O'Hara, lacomã de bani ºi atenþie. În definitiv, lectura înseamnã (ºi mã voi conforma aici eternului cliºeu) legãtura directã cititor-personaj, public-actor, profesor-elev. Dar, mai presus de toate, ea reprezintã conexiunea dintre imaginea realã ºi reflecþia din oglindã.
Andreea_Munteanu_3
Postat pe 15 August 2013 12:07
cititul pentru mine este foarte bun, ma documentez si imi trece si plictiseala!!
Flory_Ioana_1
Postat pe 15 August 2013 15:27
Pentru mine cititul inseamna relaxare, prin citit ma destind, traiesc actiunea cartii si intru in povestea expusa in carte.. E cel mai bun mod de petrecere a timpului liber.
elly14
Postat pe 15 August 2013 16:19
Pentru mine cititul este o sursa inepuizabila de relaxare, citesc orice, citesc foarte multe carti de toate felurile citesc carti online citesc orice gasesc ca este interesant orice este o sursa de cunoastere, imi face o foarte mare placere sa citesc orice imi cade in mana :) plus ca ma ajuta sa-mi dezvolt unele cunostinte si ma ajuta sa am tot timpul pregatit un raspuns in orice discutie as purta cu diferiti oameni.
corypink
Postat pe 15 August 2013 18:23
Ce inseamna pentru mine cititul? Cititul e ca un dus rece in zilele de vara, relaxant si binefacator. Prin citit ma pierd prin tainele cartii ce o tin in maini si uit, desi doar pentru cateva minute, de lumea inconjuratoare si de problemele ei. Prin citit imi creez o lume unde numai eu insumi ii pot stabili granitele, si unde port rolul principal. Cititul e ca un bun prieten, sau ca un iubit fidel - plin de pasiune si mereu alaturi de tine ca sa-ti aduca un zambet sau o lacrima care sa reverbreze in adancuri.
kudika_33251
Postat pe 15 August 2013 18:26
am descoperit cartile indrumata fiind de parintii mei,apoi de profesori si nu in ultimul rind de vremurile in care traim,nu pot trai fara carti,sunt prietenii mei cei mai buni
kudika179142
Postat pe 15 August 2013 19:33
A citi devine o pasiune, o nevoie de a stii, afla si te reprezinta ca fiinta ca si stare sufleteasca...Pentru mine inseamna rutina ( la modul cel mai placut posibil) nevoie fiziologica si sufleteasca care ma defineste...
gabbis2
Postat pe 15 August 2013 19:50
Cititul e un mod elegant de a fi egoist, e un mod discret de a fi rebel,e un mod unic de a fi oricine sau orice ne dorim...
Mogos_Lore_1
Postat pe 15 August 2013 23:17
Pasiunea pentru citit inseamna pentru mine relaxare in primul rand si un mod placut de a-mi petrece timpul.
love_light1982
Postat pe 16 August 2013 13:41
Cititul pentru mine inseamna cunoastere,informatii,dezvoltare personala,evolutie! Este hrana zilnica spirituala!
macri
Postat pe 16 August 2013 14:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Baneasa Shopping City si Muscle Maker iti ofera 2 vouchere de 350 Euro fiecare! 89 De la: adrianas18 9 August 2011 16:11
BaByliss Paris, specialistul tau de styling si ingrjire personala, te invita la consurs! 250 De la: concursKudika 1 Octombrie 2015 18:29
Concurs Kudika si FashionUp 1495 De la: concursKudika 12 Martie 2013 22:31
Concurs Pantene 492 De la: concursKudika 27 Septembrie 2010 10:59
Concurs: Castiga 5 consultatii astrologice personalizate 471 De la: concursKudika 8 Decembrie 2010 17:45