Setari Cookie-uri

Sangerari intermenstruale si HPV. Cancer de col sau coincidenta?

Buna ziua, numele meu este Raluca. Problema mea a inceput acum cateva luni de zile cand am inceput sa am sangerari intermenstruale zilnice. Uneori sangerarile erau abundente, alteori se prezentau sub forma unei secretii colorate. Am reusit sa merg la un control atunci cand s-au mai oprit. Mi-am efectuat examen de secretie, test Papanicolau, test HPV si colposcopie. Examenul de secretie a fost ok, rezultatul testului Papanicolau a fost ASC-US, la colposcopie mi-a fost descoperit un condilom cervaical, nu o rana, iar aspectul colului era normal, fara semne inflamatorii, dar... testul HPV a iesit pozitiv pentru tulpinile 16 si 31 cu risc oncogenic crescut. O perioada(1-2 saptamani) sangerarile au incetat, dar dupa ultima menstruatie au revenit, mai intai usoare, iar de cateva zile ca si cum as fi din nou la ciclu. Va rog mult sa-mi spuneti daca este pozibil sa am o leziune canceroasa fara sa se fi vazut acest lucru la colposcopie si Pap test, daca aceste sangerari sunt specifice pentru cancer sau daca ar mai exista si o alta explicatie pentru ele. Sunt disperata pur si simplu, sunt cu moralul la pamant, incerc sa fiu pozitiva dar nu pot, imi vin in minte numai lucruri urate, mi-e foarte frica. Peste cateva zile urmeaza sa-mi fac o biopsie dar as vrea niste pareri inainte. Ultima doctoriuta la care am fost mi-a spus sa-mi fac un dozaj hormonbal, caci poate fi si aceasta cauza sangerarilor(ecografia a iesit buna). Rog fetele care si-au facut dozaj hormonal sa-mi spuna in ce zile ale menstruatiei se face acest dozaj. Deasemenea mai rog persoanele care s-au confruntat cu acesta problema sa-mi impartaseasca pareri, sa-mi spuna care au fost cauzele la ele, si de ce nu, persianele care au suferit de leziuni precanceroase sa-mi spuna si mie ce simptome au avut, care a fost rezultatul analiuzelor la ele. Sper din suflet ca nu cer prea mult dar sunt disperata. Va multumesc.
kudika_939404
Postat pe 26 Octombrie 2013 14:13
De la: kudika_939404, la data 2013-10-26 14:13:54 Buna ziua, numele meu este Raluca. Problema mea a inceput acum cateva luni de zile cand am inceput sa am sangerari intermenstruale zilnice. Uneori sangerarile erau abundente, alteori se prezentau sub forma unei secretii colorate. Am reusit sa merg la un control atunci cand s-au mai oprit. Mi-am efectuat examen de secretie, test Papanicolau, test HPV si colposcopie. Examenul de secretie a fost ok, rezultatul testului Papanicolau a fost ASC-US, la colposcopie mi-a fost descoperit un condilom cervaical, nu o rana, iar aspectul colului era normal, fara semne inflamatorii, dar... testul HPV a iesit pozitiv pentru tulpinile 16 si 31 cu risc oncogenic crescut. O perioada(1-2 saptamani) sangerarile au incetat, dar dupa ultima menstruatie au revenit, mai intai usoare, iar de cateva zile ca si cum as fi din nou la ciclu. Va rog mult sa-mi spuneti daca este pozibil sa am o leziune canceroasa fara sa se fi vazut acest lucru la colposcopie si Pap test, daca aceste sangerari sunt specifice pentru cancer sau daca ar mai exista si o alta explicatie pentru ele. Sunt disperata pur si simplu, sunt cu moralul la pamant, incerc sa fiu pozitiva dar nu pot, imi vin in minte numai lucruri urate, mi-e foarte frica. Peste cateva zile urmeaza sa-mi fac o biopsie dar as vrea niste pareri inainte. Ultima doctoriuta la care am fost mi-a spus sa-mi fac un dozaj hormonbal, caci poate fi si aceasta cauza sangerarilor(ecografia a iesit buna). Rog fetele care si-au facut dozaj hormonal sa-mi spuna in ce zile ale menstruatiei se face acest dozaj. Deasemenea mai rog persoanele care s-au confruntat cu acesta problema sa-mi impartaseasca pareri, sa-mi spuna care au fost cauzele la ele, si de ce nu, persianele care au suferit de leziuni precanceroase sa-mi spuna si mie ce simptome au avut, care a fost rezultatul analiuzelor la ele. Sper din suflet ca nu cer prea mult dar sunt disperata. Va multumesc.



Efectueaza biopsia si solicita sfatul altui medic specialist!!Problema ta nu se discuta pe un site de socializare ,caci este ampla si destul de serioasa,dozarile hormonale nu se fac la recomandarea unui user de spatiu virtual,ci numai in urma monitorizarii de catre medic!!!
kudika_15804
Postat pe 26 Octombrie 2013 16:54
Draga mea,

doctorita la care ai fost nu ti-a indicat cand si cum trebuie sa faci tratamentul? Eu iti recomand o a doua opinie in cazul acesta si iti recomand cu si mai multa incredere pe doctorul Ion Daniel, Spitalul Universitar de Urgenta Buc. Dumnealui si medicii de acolo te vor ajuta, iti vor face investigatiile necesare si ti le vor explica si de asemenea, iti vor da si tratamentul necesar si adecvat.
Doua prietene de-ale mele au fost la dumnealui pe aceeasi problema, avand specializare si in chirurgia cancerelor si chirurgia ginecologica. Sanatate!
kudika_928688
Postat pe 26 Octombrie 2013 22:42
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Am efectuat si biopsia, rezultatul aproape ca nu m-a surprins... CIN III. Mi s-a recomandat ERAD am inteles ca este cea mai neinvaziva metoda de operatie a colului. O voi face cat mai repede, voi urma o dieta adecvata, tratamente pentru imunitate si ce imi va mai da doctorul si sper sa scap de aceasta problema. Multa sanatate tuturor!
kudika_939404
Postat pe 6 Decembrie 2013 22:25
De la: kudika_939404, la data 2013-12-06 22:25:50Va multumesc mult pentru raspunsuri. Am efectuat si biopsia, rezultatul aproape ca nu m-a surprins... CIN III. Mi s-a recomandat ERAD am inteles ca este cea mai neinvaziva metoda de operatie a colului. O voi face cat mai repede, voi urma o dieta adecvata, tratamente pentru imunitate si ce imi va mai da doctorul si sper sa scap de aceasta problema. Multa sanatate tuturor!


Multa sanatate iti doresc! Iti tin pumnii sa fie totul bine de acum inainte!
Viorica_Ecaterina
Postat pe 7 Decembrie 2013 08:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cat de utili mai sunt barbatii de azi ? 66 De la: ocgiogi 25 Noiembrie 2010 20:33
Il iubesc si el ma iubeste insa dragostea noastra nu este acceptata de parinti...ce sa fac? 11 De la: kudika_17329 21 Octombrie 2012 08:42
filme 2 De la: kudika_30784 3 Martie 2013 11:43
flori,gradina si apartament 3 De la: polin 6 Decembrie 2011 22:24
Mi se pare ca il cam place pe sotul meu 11 De la: kudika_35577 29 Decembrie 2013 13:53