Setari Cookie-uri

Cat merita sa lupti pentru o relatie?

Am o dilema mare in ceea ce priveste acest subiect.Cat merita sa lupti pentru o relatie ca ea sa functioneze?Peste ce poti sa treci ,ce poti sa ierti si cum ar trebui sa actionam in anumite cazuri? In ziua de azi tot mai repede se separa oameni ,numai divorturi vezi si auzi peste tot de parca ar fi o moda si atunci stai si te intrebi ..mai oare parinti nostri cum au rezistat impreuna atatia ani?adica da eu ca si copil al lor am vazut ca au fost certuri in casa, lucruri peste care eu in ziua de azi nu le-as accepta sau desfasurat sub ochii mei si totusi ei au trecut peste asta..ce sa cred ca sunt oameni slabi? sau ca asa era atunci pe vremea aia? sau sa cred ca acum in ziua de azi oameni renunta prea usor? Voi ce ziceti?
alex1984
Postat pe 2 Septembrie 2014 11:15
De la: alex1984, la data 2014-09-02 11:15:57Am o dilema mare in ceea ce priveste acest subiect.Cat merita sa lupti pentru o relatie ca ea sa functioneze?Peste ce poti sa treci ,ce poti sa ierti si cum ar trebui sa actionam in anumite cazuri? In ziua de azi tot mai repede se separa oameni ,numai divorturi vezi si auzi peste tot de parca ar fi o moda si atunci stai si te intrebi ..mai oare parinti nostri cum au rezistat impreuna atatia ani?adica da eu ca si copil al lor am vazut ca au fost certuri in casa, lucruri peste care eu in ziua de azi nu le-as accepta sau desfasurat sub ochii mei si totusi ei au trecut peste asta..ce sa cred ca sunt oameni slabi? sau ca asa era atunci pe vremea aia? sau sa cred ca acum in ziua de azi oameni renunta prea usor? Voi ce ziceti?

Formuleaza un set de intrebari simple si concrete, ceea ce ai scris aici sunt doar mniste frustrari de ale tale din copilarie la care la cauti raspuns. Imi bag mana in motorul superluminic a lui Picard ca sigur te certi cu mandra si esti cam molcut de felul tau si la naiba ea iti reproseaza ca toate le faci pe dos si tu cauti raspunsuri pe marte.
Daca vrei raspunsuri comunica direct, adica cu subiect si predicat si intrebari pertinente ca ce naiba forumul asta are vreo doua trei matusalemice fete mari ajunse la varsta senectutii de o sa mori incet in schinuri groaznice ca tamplarul sus pe cruce...
Ca sa-ti raspund la sfert de intrebarile tale:
- poti sa treci peste un prag, peste o soparla, peste orice se afla sub tine sau deasupra ta atata timp cat gravitatia iti permite. Nu, nu poti trece peste principii, principiile se educa nu te nasti cu ele, si fiecare om isi stabileste nivelul de cat si cum accepta si cat de mult se injoseste. Toate astea vin de la educatie...
- iarasi chestia cu parintii cum au rezistat ei..incearca sa nu mai raportezi totul la trecut, au rezistat probabil ca au alte principii, probabil nivelul societatii de atunci le-a inoculat sa nu iti schimbi optiunile oricat de mult rahat mananci..etc etc..
Azi lumea nu trece mai usor peste lucruri si nu renunta mai usor, pur si simplu cauta optiuni sa evolueze, se numeste evolutie daca iesi dintr-o relatie care scartaie si efectiv nu stai sa te chinui sau sa chinui pe cineva.

Pacea celui priceput in tamplarie fie cu tine..
Nigma
Postat pe 2 Septembrie 2014 11:32
De la: alex1984, la data 2014-09-02 11:15:57Am o dilema mare in ceea ce priveste acest subiect.Cat merita sa lupti pentru o relatie ca ea sa functioneze?Peste ce poti sa treci ,ce poti sa ierti si cum ar trebui sa actionam in anumite cazuri? In ziua de azi tot mai repede se separa oameni ,numai divorturi vezi si auzi peste tot de parca ar fi o moda si atunci stai si te intrebi ..mai oare parinti nostri cum au rezistat impreuna atatia ani?adica da eu ca si copil al lor am vazut ca au fost certuri in casa, lucruri peste care eu in ziua de azi nu le-as accepta sau desfasurat sub ochii mei si totusi ei au trecut peste asta..ce sa cred ca sunt oameni slabi? sau ca asa era atunci pe vremea aia? sau sa cred ca acum in ziua de azi oameni renunta prea usor? Voi ce ziceti?

Se renunta la casatoria inheiata datorita lipsei de iubire si a credintei in aceasta comuniune sfanta "CASATORIA"!!!Viciile,superficialitatea,inconsistenta sentimentelor si totala lipsa de respect fata de partener,toate conduc la separari traumatizante!!

Lupta pentru mentinerea viabilitatii vietii de cuplu este valabila atat timp cat exista adevar in relatia respectiva si reciprocitate in participare!!!!Este inutil sa lupti pentru ceva,ce este impartasit unilateral!!!Orice lupta aduce responsabilitate si asumare de consecinte,este insotita de perseverenta si consistenta,daca toate acestea nu exista,poti pune capat acelei casnicii!!

Eu ,una,iert ,dar nu pot sa uit!!Nu sunt razbunatoare,dar devin intoleranta la minciuna si prefacatorie!!!Acestea doua distrug orice familie aflata in curs de devenire sau cu state vechi in derularea ei!!!
kudika_15804
Postat pe 2 Septembrie 2014 11:37
In primul rand sunt femeie nu barbat,in al doilea rand este urat sa faci pe cineva frustrat ca adreseaza o intrebare si in al treilea rand pot sa pun ce intrebare vreau eu nu cred ca e mai tampita decat sutele de intrebari pe care le gasesti aici.
alex1984
Postat pe 2 Septembrie 2014 11:53

Depinde de caracterul fiecaruia. NU exista o reteta pe care s-o urmeze toti. Unii trec peste infidelitate ca sa ramana alaturi de cineva, altii nu pot trece nici peste o minciuna. Unii au ca scop doar banul intr-o relatie si pt. ei nu conteaza ce face celalalt atata timp cat are bani in buzunar sau in posetuta.
Daca ai noroc sa intalnesti o persoana cu care sa te potrivesti, o sa rezolvi problemele mult mai repede. Intr-o relatie rece in care nu exista dialog, respect si se instaureaza nepasarea si ignoranta, nu o sa fie veci pace si implinire.
Cel mai important lucru intr-o relatie e cel de langa noi, el sau ea, pt. ca la urma urmei cu persoana respectiva impartim totul (ma refer la momente bune si mai putin bune si nu la bani sau alte lucruri).
Si-apoi in ziua de azi tentatiile sunt afisate pe toate gardurile si putini sunt cei care rezista, in conditiile in care credinta e foarte usor data la o parte.
kidd_o
Postat pe 2 Septembrie 2014 11:55
e foarte general ceea ce ai scris
depinde de fiecare dintre noi ceea ce face sau nu face lupta sau divorteaza
nu cred ca e de vina societatea sau altii sunt doar scuze
ina_irinus906
Postat pe 7 Septembrie 2014 09:22

Asa e !Oamenii de azi renunta mult prea usor.De ce? Nu mai pleaca la drum cu educatie si principii, nu mai vor sa lupte pentru numic, nu mai cauta decat calea usoara de a obtine totul.
Faptul ca se promoveaza numai imaginea( look-ul) nesustinut de calitati interioare spune mult.Toti vor sa traiasca momentul si apoi cand dau de greu,fug.
Da, oamenii sunt lasi si slabi.
Arno_28
Postat pe 7 Septembrie 2014 09:36
De la: alex1984, la data 2014-09-02 11:53:53In primul rand sunt femeie nu barbat,in al doilea rand este urat sa faci pe cineva frustrat ca adreseaza o intrebare si in al treilea rand pot sa pun ce intrebare vreau eu nu cred ca e mai tampita decat sutele de intrebari pe care le gasesti aici.

...."" nu cred ca e mai tampita decat sutele de intrebari pe care le gasesti aici.[/quote] """

Bine zis
-Iulya
Postat pe 7 Septembrie 2014 12:29
Ce spune Kidd_o este foarte adevarat, dupa parerea mea. Essential este sa faci pereche cu persoana ce ti se potriveste, indiferent de valorile morale, etice ori materiale ale altora. Cand doi oameni se potrivesc, fie si in rau, cuplul rezista. Sunt fericiti iar noi ne minunam ca imoralul, lipsa de etica si viciul, in general, au o latura pozitiva, durabilitatea.
Este cel mai bun exemplu ca noi gresim, cand credem ca valorile genera acceptate sunt si general valabile. Nu. In relatiile de cuplu conteaza asocierea indivizilor armonici, indiferent de criteriile de care vorbim. Asa a fost de cand lumea, cred.
maybe
Postat pe 7 Septembrie 2014 14:41
intr-o relatie trebuie sa fie respect reciproc si incredere ,l nu trebuie sa accepti sa fii injosit sau minciuna altfel nu este nici relatie nici casnicie ci cavar pentru amandoi cat si pentru eventualii copii care vor fii traumatiza-ti nu conteaza ce fac sau au facul altii, chiar parintii tai ca si ai mei de altfel, conteaza cum vrei sa-ti construiesti tu casnicia exact ca la o constructie faureste-ti o familie ca si o fundatie de casa solida ,sa reziste la vremuri grele , oferind si cerand dragoste, incredere, sustinere si intelepciune si atunci vei fii fericita si implinita, altfel la batranete cand te vei intreba ce ai realizat, sa fii multumita de ce i-ti vei raspunde....chiar daca esuezi vreodata , conteaza increderea ta in tine in Dumnezeu si in cel de langa tine... gura lumii nu o astupa nici pamantul, asa ca ai curaj lupta, traieste-ti viata care crede-ma este f frumoasa ...fii puternica, femeile din ziua de astazi sunt luptatoare...nu fa compromisuri ca se vor intoarce impotriva ta, am 50 de ani la a 3-a relatie si a doua casnicie cu un copil de 24 ani crescut singura timp de 10 ani ,iar persoana care ma autat sa trec prin divort fara sa vrea a fost ingerul meu pazitor care mi-a redat increderea in fortele proprii, la a doua casnicie (pe care o am de 10 ani ) am pus conditii ,de care nu am lasat sa trecem nici unul nuci altul si sunt ff linistita si implinita, trebuie sa traiesti sa iubesti si sa ai incredere.,.
kudika474488
Postat pe 8 Septembrie 2014 00:36
cautatorul
Postat pe 9 Septembrie 2014 11:30
Nu exista reguli general valabile in a avea o relatie sau o casnicie.
Dar gandeste-te, ce este intre doi oameni, barbat si femeie, care au impartit ani (hai sa spunem peste 10-15 ani) de:
- bucurii (nasterea copiilor, prima zi de scoala, noua locuinta, primele vacante impreuna ca o familie cu sau fara copii, gasirea unor locuri de munca compatibile, terminarea scolii, sarbatorile cu daruri mult mai importante sufleteste decat material, etc.)
si
-greutati (ridicarea sau cumpararea unei locuinte, zbuciumul sufletesc al celuilalt asteptand pe holurile spitalului, grija fata de starea celuilalt, etc.).
Sigur ca pot aparea momente de indoiala, tentatii (stii bine ca fiind copil,mncarea de la vecini era intotdeauna mai buna decat ceea care o pregatea propria mama!), atractii (la inceputul relatiei acelasi simtamant de atractie si pasiune salbatica o simteai si fata de sotul/ sotia ta), dar depinde de principiile, de educatia si caracterul fiecaruia cum le gestionam.
Sa stii ca toate marile realizari au la baza o "lupta", un efort sau au trecut prin momente de cumpana.
Intreb pe cei casatoriti sau aflati intr-o relatie de mai lunga durata:
"Care dintre voi doriti sa moara primul?"
cautatorul
Postat pe 9 Septembrie 2014 16:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Mancare organica pentru copii 1 De la: kudika_16123 12 Septembrie 2012 15:29
de ce femeile sunt intodeauna geloase??? 113 De la: polin 8 Decembrie 2011 20:20
buna 10 De la: HonneyBunny 13 Iulie 2010 23:05
va rog sa ma ajutati cu o parere 14 De la: mihaela255 8 Martie 2011 18:16
De ce nu divorteaza Ashton Kutcher de Demi Moore? 18 De la: kudika_16982 8 Noiembrie 2012 09:41