Setari Cookie-uri

trairi

Salutare dragelor!
Tot citesc felurite artilole pe net despre amantlacuri si ma gandeam la ceea ce este dincolo de suprafata. Ce simte cel/ cea care inseala? Oare il/o doare? Se simte vinovat fata dde partener? Ce ii determina sa renunte la partener si sa plece dupa celalalt/cealalta? oare sufera?
albastrea14
Postat pe 9 Septembrie 2014 20:31
„Berbecii sunt printre cei mai inteligenti nativi ai zodiacului. Nu exceleaza in domeniul logicii, insa stiintele exacte cum ar fi matematica,sunt punctele lor forte. Gandesc practice si au un talent nativ de a gasi cele mai rapide si mai simple solutii pentru orice situatie ar intampina.
Cand este vorba de a impresiona o femeie, berbecul are metodele lui secrete prin care reuseste sa cucereasca inima oricarei femei. Simtul umorului este unul dintre punctele forte ale unui berbec veritabil.”
As vrea sa comentez randurile de mai sus. Nu le iau ca adevar veritabil. Insa, cu toata deschiderea si sinceritatea, as mentiona cateva aspecte pe care as vrea sa le discut. Asta pentru ca nu pot intelege cum un om, fie el si berbec, poate rationa ca in cele ce urmeaza.
Imi asum raspunderea pentru randurile de mai jos.
Berbec, barbat. Matur (49 de ani !). Trei casnicii. Un copil matur. Doi copii mici. Pe niciunul nu l-a crescut sau nu il creste. Primul dintr-o casatorie. Prima. De cativa ani buni pe toate site-urile de socializare. L-am cunoscut intamplator. Faptul ca e pe site-uri diverse l-am descoperit pe parcurs. Relatii diverse prin tara. Cum gaseste o femeie incearca si reuseste sa intre in patul ei, in viata ei. Cu doua din ele are deja copii (un baietel de un an si jumatate si o fetita de doi anisori) pe care nu i-a recunoscut. Nu ii creste. Nu ii ajuta. NU I-A DORIT!
Hm! Nu munceste de ceva ani buni. Se lauda ca de fiecare data cand ceva nu i-a convenit la locul de munca, a plecat si cu faptul ca dumnealui lucreaza la firma Home SRL si e de profesie Hoinar (Altele). A trait din banii tuturor femeilor ce i-au trecut prin viata. Si din banii mei. Astae crudul adevar.
Vorbind acum despre mine si el? Mi-a intors spatele pentru alte femei de nenumarate ori in sase ani. Cu doi ani in urma, cand deja credeam ca m-am eliberat de el, m-a cautat intrebandu-ma daca lucrez si ce locuri de munca se mai gasesc pe la noi. M-am bucurat. Zic: In sfarsit s-a trezit! Habar nu aveam de copilul ce se nascuse si nici de cel ce avea sa se nasca. De atunci nu a lucrat nici o zi. Intretin doua case, il hranesc, il spal, il imbrac, incepusem sa am incredere in el. Insa aflu de curand ca am intretinut atat de simplu si calatoriile lui la alte femei sub pretextul ca merge sa vada cum mai e apartamentul lui gol. S-a si imbolnavit, a avut si are inca nevoie de plata facturilor, a unor reparatii la casa... Hm. Aiurea. Da. A stat la el, singur - credeam. A stat aici, linsitit si aproape la pat. Insa net-ul la omorat. Mai mutl pe mine. veneam seara acasa de la servici, el pe net, apoi imbufnat. Nici nu-i pasa macar sa-si incalzeasca singur mancare. Ma astepta pe mine pentru asta. Nu credeam ca s-a intors la aceleasi obceiuri. Insa asa a fost sa fie. Incepusem sa-i spun incetisor cam unde a gresit. Nu fata de mine. Am incercat sa-i arat ca a gresit fata de el.
Multa munca... Deoarece refuza sa gandeasca astfel. Mai nou, plecat fiind la el, sa mai vada ce e cu casa, se intaneste cu unele, cu altele, din trecut, prezent si cauta viitor. Iar pe site-uri de socializare. Insa astepata ca tot eu sa-l finantez. Il iubesc. I-am scris multe in ultimele zile. Nu mai raspunde la telefon. Hm! Pana si cartela tot eu i-o cumpar. Tot ce ii scriu, sunt reactii ale vietii petrecute langa el. El? ”Sunt liber” - spune. ”Sunt un om liber, fac ce vreau! Intre noi nu e decat o simpla relatie!” Mi-e greu sa continui. Mereu ma minte. Se ascunde. Are secrete. Insa se condidera cel mai destept, literat chiar (are un blog personal), logica de fier, insa...
Poate doar e de mentionat ca detesta femeile. Eu nu sunt o frumusete, am o varsta, insa nu vede in femei decat un obiect de exploatat...?
Mentionez ca nu mai avem relatii intime. S-a scuzat ca imbatraneste si posibil din cauza bolii...
Insa asteapta sa-l chem. Sa-i spun ca accept relatia simpla in care nu ma iubeste si ca e vina mea ca il iubesc, relatie fara dragoste, sex, orice presupune prezenta acestor aspecte, fara imbratisari, romantism (desi el pe site-urile lui asta cere...)...
Recent l-am intrebat ce sunt eu pentru el. Nu raspunde si mi-a inchis telefonul. E descoperit de cateva luni de zile cu cancer. Nu are asigurare. I-am propus cu ceva timp in urma sa ne casatorim doar pentru ca sa putem plati cu asigurarea mea cheltuielile cu medicatia si spitalizarea lui. Am o groaza de datorii si ajung la colaps finaciar (sau chiar sunt - insa nu m-as plange pentru ca asa ii spuneam si lui: vroiam sa vii aci sa vezi ce am facut pentru tine, cat mi-ai tot cerut ajutorul, in sase ani, „esti singurul meu prieten, singurul meu sprijin, numai tu mi-ai mai ramas” - spunea, si sa vezi si tu de ce te cautam in trecut sa ma ajuti). Familia mea, parintii si surorile - mai exact, prietenele, colegele - cateva (cele care stiu) nu mai vorbesc cu mine. Ce sa fac cu un astfel de om daca ma mai cauta si-mi cere ajutorul...?
Intreb. Da. Opinii, nu stafuri. Poate privite critic, chiar foarte critic. De „n” ori mi-am facut autocritica, cu o cruda autoironie, chiar. L-am iertat, insa. Acum nu stiu ce e de facut. Cum ar proceda o femeie? Din punct de vedere moral, crestin, juridic...
N-am mentionat, insa l-am rugat sa aleaga una din femeile cu care are copii abia nascuti... Refuza pana si sa le sune. Poate de acum... Sper. Doamne ajuta!
Multumesc.
Asa cum spuneam, imi asum aceste randuri.
Ea_1314
Postat pe 9 Septembrie 2014 22:17
Ea_1314

Mesajul tãu apare pe forum ca rãspuns la o altã întrebare pusã de altcineva. De obicei este de dorit sã deschizi un subiect nou (o discuþie nouã) pe forum când scrii un astfel de mesaj.

Majoritatea persoanelor de pe acest forum au mai puþinã experienþã decât tine ºi de obicei nu îþi pot rãspunde decât simplu cu "lasã-l", "pãrãseºte-l".

Pentru mine este evident cã nu vei putea sã-l schimbi, ºi cã nu conteazã cât de multã grijã ai de el ºi cât de atentã o sã fii cu el.Cred cã la asta te-ai mai gândit ºi tu.

Întrebarea mare care o vãd eu aici este de ce nu ai renunþat ?

ªi nu acum, dacã el are 50 de ani, probabil cã eºti aproape de el. Dar mai de mult, mai devreme, a fost ºi altceva care te-a þinut lângã el ? Când ați început voi relația și ce reprezintã el pentru tine ?

În ce privește prezentul, pãrerea mea cã nu poți obține de la el nimic mai mult decât ai obține dacã renunți și pur și simplu nu te mai gândești la el. Vine când vrea, pleacã când vrea, îți rãspunde la telefon dacã vrea, îi dai bani și tot nu conteazã. Pentru cã la el nimic nu conteazã. ªi dacã-l dã jos boala, el tot o sã fie mândru cã mãcar fãcut ce-a vrut toatã viaþa lui.

Pentru cã la el nimic nu conteazã, rezultã cã orice ai vrea tu sã faci, tot nu conteazã.
Robbin
Postat pe 9 Septembrie 2014 23:03
Adevar: daca-l doboara boala, tot mandru ramane ca a trait ”liber”.
De ce-am acceptat in urma cu doi ani? Nu-l credeam in stare sa coboare garda si sa apeleze la mine in momentul in care l-au parasit toate. Declarase sus si tare cu mult timp in urma ca intre noi totul s-a sfarsit. Ba chiar a pus una din femei sa-mi spuna asta. apoi, aceeasi, in urma cu doi ani, inainte ca el sa ma caute sa-l ajut, mi-a si spus ca s-a casatorit co o alta, mai tanara. Nu intelegeam... Am acceptat sa-l ajut sperand c-o sa vrea sa munceasca intr-adevar. sa-mi returneze macar o parte din datoriile facute pentru el cu cinci ani in urma cand pe mine ma cerea in casatorie... Sa vada cum traiesc, de aceea l-am chemat aici...
Insa, intre timp, iata, s-au elucidat multe neadevaruri.
Ma ajuta orice opinie.
E foarte posibil sa nu vad clar situatia din interior. E mai simplu cand vede cineva din afara toata povestea asta de viata.
Accept orice critica si orice sugestie. Sunt obisnuita cu analiza tuturor oportunitatilor.
Multumesc sincer.
Pe de alta parte chiar nu as mai vrea sa-i mai cada si alta, alta decat cele care deja au fost in viata lui, in plasa minciunilor. Asta am vazut in ultimele zile. El cauta altceva si iar altceva. Ma intreb cum mai poate... Faptul ca e atat de bolnav nu l-a dumirit...?
Ea_1314
Postat pe 9 Septembrie 2014 23:15
Relatia a inceput de sase ani. Asta e raspunsul la una din intrebari. Chiar am crezut ca am gasit un om langa care sa implinesc restul de viata..., in acel moment. N-a fost asa, n-a durat mult si mi s-a relevat. Insa deja ii trimisesem bani, deja investisem in casa lui. Deja aveam datorii dat fiinca i-am fost astfel aproape. El repara casa pentru o alta...
Ea_1314
Postat pe 9 Septembrie 2014 23:18
Mii de scuze, kudika_10499.
Ma retrag. Nu am mai postat aici, cu toate ca urmaresc forumul, sa-mi elucidez cateva trairi.

Cat despre topicul ce-ti apartine si peste care-am dat navala?

Nu are nicio relevanta suferinta in tradare. Atata timp cat cel ce insala se elibereaza de vina, primind iertarea, confesandu-se, marturisind partenerului vina sa. Fapt ce nu mai este valabil in cazul in care repeta. Si posibil sa repete tradarea atata timp cat lectia sa de viata nu si-o insuseste.

In acest mod mi-am dat insami raspuns.
De exemplu eu iert tradarea, a „n„-a oara. ceea ce ma face inca sa sufar. Nu mi-am invatat lectia. Ba chiar sunt tentata sa accept in continuare un compromis. Din compasiune? Sau iubire...? In fond, nu-i asa?
Ea_1314
Postat pe 9 Septembrie 2014 23:31
nu are nimeni ceva de spus la intrebarea mea?
albastrea14
Postat pe 13 Septembrie 2014 15:26
De la: kudika_10499, la data 2014-09-13 15:26:28nu are nimeni ceva de spus la intrebarea mea?
, !!1

nimeni nu pleaca de bine dintr-o relatie si sare in alta ...ceva nu merge chiar daca la suprafata nu vin semnale uneori nepotrivirea e din alte cauze ...multi cauta doar faza sexuala intr-o relatie , femeile in schimb desi fac mare caz de felul in care arata , vor sa fie iubite pentru sufletul sensibil si bun . Numai ca atunci cand apare o nepotrivire de opinii pe o tema de discutii , ea isi uita sufletul bun si se contrazice de zici ca e sfarsitul lumii , aratandu-si astfel adevarata fata ...Daca EL II SPUNE CA E FRUMOASA ...NU II CONVINE CA NU VREA SA FIE PRIVITA DOAR CA O BUCATA DE CARNE ...DACA II SPUNE CE SUFLET BUN AI DRAGA MEA , SE ENERVEAZA GRAZNIC CACI EL NU A OBSERVAT CA SI-A TUNS BRETONUL ....ETC http://www.youtube.com/watch?v=-2fKG6ZDQVo

http://www.youtube.com/watch?v=SEg2xz3zNsA
kudika_956659
Postat pe 13 Septembrie 2014 15:41
De la: kudika_956659, la data 2014-09-13 15:41:45
De la: kudika_10499, la data 2014-09-13 15:26:28nu are nimeni ceva de spus la intrebarea mea?
, !!1

nimeni nu pleaca de bine dintr-o relatie si sare in alta ...ceva nu merge chiar daca la suprafata nu vin semnale uneori nepotrivirea e din alte cauze ...multi cauta doar faza sexuala intr-o relatie , femeile in schimb desi fac mare caz de felul in care arata , vor sa fie iubite pentru sufletul sensibil si bun . Numai ca atunci cand apare o nepotrivire de opinii pe o tema de discutii , ea isi uita sufletul bun si se contrazice de zici ca e sfarsitul lumii , aratandu-si astfel adevarata fata ...Daca EL II SPUNE CA E FRUMOASA ...NU II CONVINE CA NU VREA SA FIE PRIVITA DOAR CA O BUCATA DE CARNE ...DACA II SPUNE CE SUFLET BUN AI DRAGA MEA , SE ENERVEAZA GRAZNIC CACI EL NU A OBSERVAT CA SI-A TUNS BRETONUL ....ETC http://www.youtube.com/watch?v=-2fKG6ZDQVo

http://www.youtube.com/watch?v=SEg2xz3zNsA


Multumesc de raspuns.
Ma interesau trairile..
albastrea14
Postat pe 13 Septembrie 2014 15:52
De la: kudika_10499, la data 2014-09-13 15:52:47
De la: kudika_956659, la data 2014-09-13 15:41:45
De la: kudika_10499, la data 2014-09-13 15:26:28nu are nimeni ceva de spus la intrebarea mea?
, !!1

nimeni nu pleaca de bine dintr-o relatie si sare in alta ...ceva nu merge chiar daca la suprafata nu vin semnale uneori nepotrivirea e din alte cauze ...multi cauta doar faza sexuala intr-o relatie , femeile in schimb desi fac mare caz de felul in care arata , vor sa fie iubite pentru sufletul sensibil si bun . Numai ca atunci cand apare o nepotrivire de opinii pe o tema de discutii , ea isi uita sufletul bun si se contrazice de zici ca e sfarsitul lumii , aratandu-si astfel adevarata fata ...Daca EL II SPUNE CA E FRUMOASA ...NU II CONVINE CA NU VREA SA FIE PRIVITA DOAR CA O BUCATA DE CARNE ...DACA II SPUNE CE SUFLET BUN AI DRAGA MEA , SE ENERVEAZA GRAZNIC CACI EL NU A OBSERVAT CA SI-A TUNS BRETONUL ....ETC http://www.youtube.com/watch?v=-2fKG6ZDQVo

http://www.youtube.com/watch?v=SEg2xz3zNsA


Multumesc de raspuns.
Ma interesau trairile..
inteleg, dar asculta cartea audio ,ai ce invata !
kudika_956659
Postat pe 13 Septembrie 2014 16:02
De la: kudika_956659, la data 2014-09-13 16:02:21
De la: kudika_10499, la data 2014-09-13 15:52:47
De la: kudika_956659, la data 2014-09-13 15:41:45
De la: kudika_10499, la data 2014-09-13 15:26:28nu are nimeni ceva de spus la intrebarea mea?
, !!1

nimeni nu pleaca de bine dintr-o relatie si sare in alta ...ceva nu merge chiar daca la suprafata nu vin semnale uneori nepotrivirea e din alte cauze ...multi cauta doar faza sexuala intr-o relatie , femeile in schimb desi fac mare caz de felul in care arata , vor sa fie iubite pentru sufletul sensibil si bun . Numai ca atunci cand apare o nepotrivire de opinii pe o tema de discutii , ea isi uita sufletul bun si se contrazice de zici ca e sfarsitul lumii , aratandu-si astfel adevarata fata ...Daca EL II SPUNE CA E FRUMOASA ...NU II CONVINE CA NU VREA SA FIE PRIVITA DOAR CA O BUCATA DE CARNE ...DACA II SPUNE CE SUFLET BUN AI DRAGA MEA , SE ENERVEAZA GRAZNIC CACI EL NU A OBSERVAT CA SI-A TUNS BRETONUL ....ETC http://www.youtube.com/watch?v=-2fKG6ZDQVo

http://www.youtube.com/watch?v=SEg2xz3zNsA


Multumesc de raspuns.
Ma interesau trairile..
inteleg, dar asculta cartea audio ,ai ce invata !


cea despre cum trebuie sa fie o femeie?
albastrea14
Postat pe 13 Septembrie 2014 16:10
De la: Ea_1314, la data 2014-09-09 23:31:05Mii de scuze, kudika_10499.
Ma retrag. Nu am mai postat aici, cu toate ca urmaresc forumul, sa-mi elucidez cateva trairi.

Cat despre topicul ce-ti apartine si peste care-am dat navala?

Nu are nicio relevanta suferinta in tradare. Atata timp cat cel ce insala se elibereaza de vina, primind iertarea, confesandu-se, marturisind partenerului vina sa. Fapt ce nu mai este valabil in cazul in care repeta. Si posibil sa repete tradarea atata timp cat lectia sa de viata nu si-o insuseste.

In acest mod mi-am dat insami raspuns.
De exemplu eu iert tradarea, a „n„-a oara. ceea ce ma face inca sa sufar. Nu mi-am invatat lectia. Ba chiar sunt tentata sa accept in continuare un compromis. Din compasiune? Sau iubire...? In fond, nu-i asa?


A-i ierta de "n" si "n" ori tradarea partenerului , indirect este indemnul tau de a-i da curajul de a te insela ! Stiind ca va fi mereu iertat , nu va depasi niciodata acel "n".
Nu-l ierti din compasiune , nici pt faptul ca-l iubesti , ci din obisnuinta .Obisnuinta este sentimentul scuzabil de a-ti recunoaste tie insati ca nu nutresti nici-un sentiment fata de acest barbat , cand si obisnuinta va disparea , suferinta pe care o porti in suflet , va sterge din viata ta acel n .
kudykkka
Postat pe 13 Septembrie 2014 19:07
De la: kudika_973641, la data 2014-09-13 19:07:53
De la: Ea_1314, la data 2014-09-09 23:31:05Mii de scuze, kudika_10499.
Ma retrag. Nu am mai postat aici, cu toate ca urmaresc forumul, sa-mi elucidez cateva trairi.

Cat despre topicul ce-ti apartine si peste care-am dat navala?

Nu are nicio relevanta suferinta in tradare. Atata timp cat cel ce insala se elibereaza de vina, primind iertarea, confesandu-se, marturisind partenerului vina sa. Fapt ce nu mai este valabil in cazul in care repeta. Si posibil sa repete tradarea atata timp cat lectia sa de viata nu si-o insuseste.

In acest mod mi-am dat insami raspuns.
De exemplu eu iert tradarea, a „n„-a oara. ceea ce ma face inca sa sufar. Nu mi-am invatat lectia. Ba chiar sunt tentata sa accept in continuare un compromis. Din compasiune? Sau iubire...? In fond, nu-i asa?


A-i ierta de "n" si "n" ori tradarea partenerului , indirect este indemnul tau de a-i da curajul de a te insela ! Stiind ca va fi mereu iertat , nu va depasi niciodata acel "n".
Nu-l ierti din compasiune , nici pt faptul ca-l iubesti , ci din obisnuinta .Obisnuinta este sentimentul scuzabil de a-ti recunoaste tie insati ca nu nutresti nici-un sentiment fata de acest barbat , cand si obisnuinta va disparea , suferinta pe care o porti in suflet , va sterge din viata ta acel n .


o femeie daca iarta tradarea, o face pentru ca cel de langa ea ii e doar partener de treburi domestice. eu zic ca daca iubesti nu poti sa accepti sa fii inselata
albastrea14
Postat pe 13 Septembrie 2014 19:44
Eu vroiam sa stiu ce simte cel ce inseala. Se simte vinovat fata de partener? Sufera caci se afla intr-o situatei fara iesire, caci sta langa ce nu iubeste iar inima si gandul ii sunt in alta parte? ..etc.
albastrea14
Postat pe 13 Septembrie 2014 20:27
De la: albastrea14, la data 2014-09-13 19:44:36
De la: kudika_973641, la data 2014-09-13 19:07:53
De la: Ea_1314, la data 2014-09-09 23:31:05Mii de scuze, kudika_10499.
Ma retrag. Nu am mai postat aici, cu toate ca urmaresc forumul, sa-mi elucidez cateva trairi.

Cat despre topicul ce-ti apartine si peste care-am dat navala?

Nu are nicio relevanta suferinta in tradare. Atata timp cat cel ce insala se elibereaza de vina, primind iertarea, confesandu-se, marturisind partenerului vina sa. Fapt ce nu mai este valabil in cazul in care repeta. Si posibil sa repete tradarea atata timp cat lectia sa de viata nu si-o insuseste.

In acest mod mi-am dat insami raspuns.
De exemplu eu iert tradarea, a „n„-a oara. ceea ce ma face inca sa sufar. Nu mi-am invatat lectia. Ba chiar sunt tentata sa accept in continuare un compromis. Din compasiune? Sau iubire...? In fond, nu-i asa?


A-i ierta de "n" si "n" ori tradarea partenerului , indirect este indemnul tau de a-i da curajul de a te insela ! Stiind ca va fi mereu iertat , nu va depasi niciodata acel "n".
Nu-l ierti din compasiune , nici pt faptul ca-l iubesti , ci din obisnuinta .Obisnuinta este sentimentul scuzabil de a-ti recunoaste tie insati ca nu nutresti nici-un sentiment fata de acest barbat , cand si obisnuinta va disparea , suferinta pe care o porti in suflet , va sterge din viata ta acel n .


o femeie daca iarta tradarea, o face pentru ca cel de langa ea ii e doar partener de treburi domestice. eu zic ca daca iubesti nu poti sa accepti sa fii inselata


Nici macar acelui partener , nu-i poti permite tradarea . Indiferent de tipul de relatie , respectul reciproc este esential .Suntem identici dar percepem iubirea diferit .
kudykkka
Postat pe 13 Septembrie 2014 20:30
De la: albastrea14, la data 2014-09-13 20:27:08Eu vroiam sa stiu ce simte cel ce inseala. Se simte vinovat fata de partener? Sufera caci se afla intr-o situatei fara iesire, caci sta langa ce nu iubeste iar inima si gandul ii sunt in alta parte? ..etc.


Probabil ca exista mustrari de constiinta in cazul in care isi iubeste parteneru/a , iar daca nu , atunci relatia se bazeaza pe interes si nu ar avea de ce sa se simta vinovat/a.
Nu exista situatii fara rezolvare pt a retine o persoana intr-o relatie pe care nu o doreste ,dar scuze pt a se disculpa poate gasi destule ,caracteristic oamenilor slabi si astfel se complac de a trai in minciuna.
kudykkka
Postat pe 13 Septembrie 2014 20:54
Nu am a replica prea mult. Se pare ca scurta poveste a dat tonul unor ironii mai mult sau mai putin subtine. Stiu ca nu se poate ierta tradarea. Insa iertarea este si ea o lectie de viata, atat pentru cel ce iarta cat si pentru cel iertat. Timpul va discerne in lucul celor ce nu se „trezesc” la vreme, pentru ca, mai devreme sau mai tarziu,fiecare va parcurge cu ochii plecati sau zambind cerului fiecare stare de constientizare a proprilor optiuni. Se spunea ca fiecare om are dreptul sa fie si sa se bucure ca e liber, insa nu e liber si de consecintele alegerilor si faptelor sale.
...
Cat despre remuscarile celui care tradeaza? Da. Daca nu le are in momentul tradarii sau imediat urmator, fie ca a fost iertat, fie ca nu, cu siguranta le va simti. Uneori asta e o lectie de viata si traire pe care o are de parcurs. Indiferent de situatie, timp și loc, da, cel ce insala sufera si el. Ramane la latitudinea lui, insa, pasul urmator.
...Inca o intrebare. Da. De data asta o intrebare.
Ati incercat sa iertati o persoana, fie ea si cel mai mare „dusman” declarat (daca aveti astfel de sentimente fata de oameni, desigur - eu nu am dusmani), omul care va facut numai rau si mereu rau, indiferent cum l-ati tratat de fiecare data, sa vedeti apoi, in timp, greu si fiecare in ritmul sau, indiferent de varsta, cum are loc schimbarea in acea persoana?
Incercati.
Intrebarea nu solicita raspuns. Raspunsul dumneavoastra, dragi interlocutori, vi-l veti da voua insiva.
Ea_1314
Postat pe 14 Septembrie 2014 19:26
De la: Ea_1314, la data 2014-09-14 19:26:28Nu am a replica prea mult. Se pare ca scurta poveste a dat tonul unor ironii mai mult sau mai putin subtine. Stiu ca nu se poate ierta tradarea. Insa iertarea este si ea o lectie de viata, atat pentru cel ce iarta cat si pentru cel iertat. Timpul va discerne in lucul celor ce nu se „trezesc” la vreme, pentru ca, mai devreme sau mai tarziu,fiecare va parcurge cu ochii plecati sau zambind cerului fiecare stare de constientizare a proprilor optiuni. Se spunea ca fiecare om are dreptul sa fie si sa se bucure ca e liber, insa nu e liber si de consecintele alegerilor si faptelor sale.
...
Cat despre remuscarile celui care tradeaza? Da. Daca nu le are in momentul tradarii sau imediat urmator, fie ca a fost iertat, fie ca nu, cu siguranta le va simti. Uneori asta e o lectie de viata si traire pe care o are de parcurs. Indiferent de situatie, timp și loc, da, cel ce insala sufera si el. Ramane la latitudinea lui, insa, pasul urmator.
...Inca o intrebare. Da. De data asta o intrebare.
Ati incercat sa iertati o persoana, fie ea si cel mai mare „dusman” declarat (daca aveti astfel de sentimente fata de oameni, desigur - eu nu am dusmani), omul care va facut numai rau si mereu rau, indiferent cum l-ati tratat de fiecare data, sa vedeti apoi, in timp, greu si fiecare in ritmul sau, indiferent de varsta, cum are loc schimbarea in acea persoana?
Incercati.
Intrebarea nu solicita raspuns. Raspunsul dumneavoastra, dragi interlocutori, vi-l veti da voua insiva.


1.Nu exista remuscari,caci daca cestea ar exista,nu ar avea loc infidelitatile!!

2. Eu,una,iert,am facut-o intotdeauna,dar nu uit nimic din raul facut,bazat pe un suport sau facut in mod gratuit!!Este povara mea de suflet,iert,dar nu uit!!De multe ori,mi-am pus intrebarea,.. daca doresc,cu adevarat,sa uit si raspunsul a venit,cu siguranta,da,vreau sa uit,dar nu am reusit niciodata!!
kudika_15804
Postat pe 14 Septembrie 2014 19:36
De la: kudika_956659, la data 2014-09-13 15:41:45
De la: kudika_10499, la data 2014-09-13 15:26:28nu are nimeni ceva de spus la intrebarea mea?
, !!1

nimeni nu pleaca de bine dintr-o relatie si sare in alta ...ceva nu merge chiar daca la suprafata nu vin semnale uneori nepotrivirea e din alte cauze ...multi cauta doar faza sexuala intr-o relatie , femeile in schimb desi fac mare caz de felul in care arata , vor sa fie iubite pentru sufletul sensibil si bun . Numai ca atunci cand apare o nepotrivire de opinii pe o tema de discutii , ea isi uita sufletul bun si se contrazice de zici ca e sfarsitul lumii , aratandu-si astfel adevarata fata ...Daca EL II SPUNE CA E FRUMOASA ...NU II CONVINE CA NU VREA SA FIE PRIVITA DOAR CA O BUCATA DE CARNE ...DACA II SPUNE CE SUFLET BUN AI DRAGA MEA , SE ENERVEAZA GRAZNIC CACI EL NU A OBSERVAT CA SI-A TUNS BRETONUL ....ETC http://www.youtube.com/watch?v=-2fKG6ZDQVo

http://www.youtube.com/watch?v=SEg2xz3zNsA



Foarte corect. Am întâlnit aceastã categorie de femei. (Este bine conturatã aici.) Dar, dupã cum spui tu, aceasta ar fi adevãrata fațã a femeii în general.Și asta nu este chiar corect. Acesta este un prototip pentru o categorie de femei. Sunt și femei care fug exact atunci când încep sã se simtã bine într-o relație. Li s-a urât cu binele! Sunt femei care aleargã dupã tipi rejectivi pentru cã au avut o istorie de rejecție din partea unor persoane semnificative (în copilãrie!). Nu toate femei le fac chetã de atenție, ci numai unele cu o personalitate accentuatã… etc. Atunci când avem suficientã experiențã de viațã tindem sã generalizãm. Ceea ce nu luãm în calcul este faptul cã, în general, alegerile noastre în ceea ce privește relațiile sunt …în marea lor majoritate alegeri ale inconștientului nostru. Ne alegem unii pe alții fãrã sã știm clar de ce…și de cele mai multe ori alegem o categorie de parteneri, aceeași categorie,de fiecare data…Este o cerere a inconștientului nostru! Având același gen de experiențe de la o relație la alta…tindem ,firesc, sã generalizãm…femeile sunt așa, bãrbații sunt așa…Dar, de fapt, doar repetãm un anumit gen de experiențã…

kudika_976762
Postat pe 4 Decembrie 2014 18:44
De la: albastrea14, la data 2014-09-13 20:27:08Eu vroiam sa stiu ce simte cel ce inseala. Se simte vinovat fata de partener? Sufera caci se afla intr-o situatei fara iesire, caci sta langa ce nu iubeste iar inima si gandul ii sunt in alta parte? ..etc.


Ca un om sã înșele și nu sã pãrãseascã pur și simplu relația...trebuie cã este dependent de acea relație...Imaturitatea il face sã stea lângã o persoanã cu care nu are o relație convenabilã, adicã armonioasã, adicã funcționalã. Pe de altã parte,fiind imatur, nici nu poate avea o relație funcționalã...E un cerc vicios. (Știi,așa cum copiii nu au unde sã plece, sunt dependenți de pãrinți... deși nu și-au ales ei pãrinții! Îi iubesc –urãsc pe pãrinții disfuncționali!) ...Ei joacã scena eliberãrii de pãrinți, eliberare nereușitã, și cu partenerul din relația disfincționalã....Ca un protest! Se simt și vinovați...dar nu toți. Relațiile de acest tip se numesc oedipiene, pentru cã e vorba de trei nu de doi, așa cum copilul este al treilea pe lângã pãrinți,care sunt cuplu. Un triunghi amoros. Înșealã pentru cã nu sunt persoane libere și își trãiesc ...unii...cu durere acest aspect de promiscuitate! Tabloul este însã incomplet...Unii elaboreazã o atitudine de superioritate,raționalizând și susținând o atitudine nobilã. Nu te prãrãsesc pentru cã tu nu poți fãrã mine. Ești dependent/ã de mine. Dar trebuie sã am și eu viața mea. Așa cã de asta te înșel, pentru cã tu nu mã lași sã te pãrãsesc.Dar este doar o raționalizare...de fapt și acea persoanã este dependentã de dependentul sãu...și relația poate sã ia o turnurã sado-masochistã (fãrã neapãrat sã fie vorba de violențã fizicã!!!). Adicã se chinuiesc reciproc fãrã sã se poatã despãrți. (Așa cum nu au putut sã se desprindã firesc de pãrinți...Imaturitate afectivã!). E destul de sumar ce ți-am scris...

kudika_976762
Postat pe 4 Decembrie 2014 19:10
Sunt oameni care inseala doar pt adrenalina data de intrebarea: oare ma va prinde? Adica asta-i face sa se simta bine, impliniti si siguri pe ei, drept pt care nu exista remuscari in asemenea cazuri.
La fel cred ca se intampla-n majoritatea cazurilor de infidelitati deliberate. In restul cazurilor (gen la vreun chef sau ca razbunare spre ex), posibil sa apara si remuscarile, insa majoritatea oamenilor incearca sa inchida-n sine acel rau facut si sa nu se mai gandeasca pt a se autoproteja.
In concluzie, cum exista mai multe tipologii umane, cred ca inselatul nu se lasa cu remuscari dat fiind faptul ca majoritatea infidelitatilor se produc premeditat/cu stiinta, dar exista mici exceptii.
PS: dupa cum insisti pt raspunsuri la intrebarea asta, ma faci sa cred ca te bate gandul s-o comiti.
puiut_77
Postat pe 22 Ianuarie 2015 13:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Sunt eu de vina? 60 De la: ploidevise 18 Decembrie 2010 17:40
silita sa intru intr-o relatie 69 De la: Flowers 12 Mai 2011 19:02
sfaturi kreva?va rog... 18 De la: felixcat 7 Februarie 2011 21:17
ce ma fac? vreau si eu un sfat! 101 De la: stefancelmic 12 August 2008 12:04
Iubitul meu si prietena mea 4 De la: Shhh 12 Mai 2010 10:45