Setari Cookie-uri

Bluza cu o mânecă și un umăr gol este Retro-Glamour și atât de sexy!

Vara aceasta este simbolul feminității. Al eleganței și al pasiunii pentru moda retro. Din trecut vine și piesa vestimentară despre care vom vorbi astăzi: bluza cu o mânecă și un umăr gol.

Designerii s-au îmbulzit să readucă moda trecutului în prezent. Și la fel, cei mai mulți s-au îndrăgostit de umerii, gâtul și claviculele femeilor. Așa încât a luat naștere puternic reprezentatul trend de a etala aceste zone de interes cu bluze cu un umăr gol sau cu ambii umeri la vedere.

Primăvara-vara 2018 vine oricum ca o reacție în contrapartidă a contextelor actuale sociale și politice. Și dacă în statutul social nu prea știm în ce ape ne scăldăm și asta ne cam face triști, designerii și-au propus că combată această tristețe cauzată de confuzie. Cum? Cu ce știu ei mai bine: culori puternice, materiale prețioase, imprimeuri, pasteluri cremoase, aplicații, franjuri, pietre, voaluri și dantele, satin, volane, asimetrii și decupaje.

Citește și:

Și să nu uităm de elogiile aduse femeii puternice. Cea petrecăreață și pasionată de poezie din anii 20-40. Cea feminină din anii 50 și 60. Cea libertină și boemă din anii 70. Cea dornică de emancipare și de o carieră, la egalitate cu bărbații, din anii 80, cea plină de dans și muzică din anii 90. Cea îndrăzneață și autosuficientă de la 2000 încoace.

Mesajul este simplu: vremurile sunt tulburi dar noi ne îmbrăcăm frumos! Arborăm culorile intense ale perioadei anilor 90, cu vibrații Disco, încă. Violet, galben, roșu, smarald, cobalt, oranj, toate pure, pline de vibrație. Culori pe care dansezi, nu alta! Și dacă nu avem chef de tonuri intense, tot ne facem să ne simțim mai bine cu ceva pasteluri delicate și diafane. Roz, lila, galben-pal, vernil, bleu, toate s-au regăsit în moda acestui an.

Citește și:

Oh, și dacă nu ne-au cucerit culorile, ne-au amintit că viața e frumoasă și plină de creativitate detaliile de croială. Umerii goi, mânecile bufante, pliurile și pliseurile, asimetriile, drapajele elegante, umerii mari, faldurile tip gogoșar. Și ce să mai spunem de imprimeuri și țesături! Oh, ce caleidoscop de culori și de influențe și la capitolul acesta!

Imprimeuri florale, exotice, tropicale. Motive geometrice și abstracte, culorile curcubeului (da, da, exact așa!), steluțe, dungi și buline ca în copilărie, și-apoi carouri și texturi cadrilate ca la englezi, la Casa Regală. Și câtă senzualitate și efect de push-up al emoțiilor pozitive să aibă și texturile verii acesteia! Satin, voaluri, dantelării, plastic transparent, vinilin, piele, mătase, fâș, muuult denim!

Citește și:

Totul completat de accesorii-statement, ce sunt gata să transforme total orice ținută. Totul completat de aplicații prețioase, pietre, paiete, cristale, franjuri, lurex, materiale sclipitoare, glitter și multe inserții metalice - ținte, capse, catarame masive. Nu este timp în vara aceasta de vreun fel de tristețe vestimentară! Și ne oprim ceva mai mult la bucuria pe care o aduce bluza cu umeri asimetrici atât purtătoarei, care știe că fură atenția tuturor, cât și privitorilor.

Așadar, am ales, cu răbdare, multe modele de bluze cu un umăr gol, mai largi sau mai mulate. Mai colorate sau mai neutre. Cu inserții interesante sau mai basic. Destinate ținutelor de zi, sau de seară, căci găsesc că bluza cu o mânecă și un umăr gol poate fi ideală atât în zilele caniculare, cât și în serile în care vrei să strălucești, la un cocktail sau la un eveniment al cărei dress-code permite alegerea ansamblurilor vestimentare.

Citește și:

Bluza cu o mânecă și un umăr gol în ținutele de zi

Pentru ținutele de zi, poți purta bluza cu o mânecă și un umăr gol atât cu pantaloni ori jeans, cât și cu fuste! Cu jeans, cu pantaloni scurți, cu pantaloni largi, croiți amplu sau cu modele de pantaloni mulați, bluza cu umeri asimetrici va sparge monotonia oricărei ținute sau va adăuga un plus de Glamour unei piese deja ladylike, sofisticată (să zicem, o fustă conică dintr-o textură prețioasă, sau o fustă-lalea midi).

Poți alege bluze cu un umăr gol, completate de detalii feminine, interesante, precum volanele sau drapajele, inserțiile de dantelă sau franjurile. Poți miza pe impactul cromatic al unui ton intens sau pe imprimeuri și jocul lor atunci când tăietura este asimetrică. Ai atâtea opțiuni!

Citește și:

Poartă o bluză cu o mânecă și un umăr gol ziua

Bluză cu o mânecă și un umăr gol ziua

Poți purta bluze asimetrice pe un umăr și la ocazii sau în ținute de seară

Dar bluza cu umeri asimetrici poate fi piesa de bază a unei ținute elegante, de seară, ori de cocktail. Alături de pantaloni, de preferat, cu talie înaltă, de leggings dintr-un material interesant, sau alături de fuste din aceleași material, pentru a crea impresia unei continuități, a unei rochii, sau a unui ansamblu de tip costum, bluza cu o mânecă și un umăr gol este o variantă de luat în calcul la o nuntă cu dress-code mai permisiv, la o petrecere în grădină, pe plajă sau la un cocktail.

Eu am ales câteva bluze cu un umăr gol, cu accente atât pe zona umerilor cât și pe talia subțire. Atât topul cu volan pe un umăr, mulat pe talie, cât și bluzele cu mânecă lungă și un umăr gol, cu cordon lat, prins cu fundă, pot fi variante spectaculoase la un outfit de ocazie. La fel de bine, pot fi etalate și ziua, dacă preferi un stil mai sofisticat, mai elegant sau mergi la o întâlnire deosebită.

Citește și:

Alege bluze asimetrice pe un umăr pentru ținuta de seară

Bluze asimetrice pe un umăr pentru seară

Bluza cu o mânecă și un umăr gol, cu toate variațiunile ei, are misiunea de a face ținuta să strălucească. De a te ajuta să fii în centrul atenției. Și pentru că întotdeauna va atrage atenția în zona decolteului și a umerilor, te rog, niciodată să nu o porți cu sutien cu bretele (nu, nici transparente!), ci doar cu variante de susținere strapless sau fără. Eu îți recomand să porți pe dedesubt o bustieră cu cupe remodelatoare.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.