Setari Cookie-uri

Cămașa albă romantică pe care o ador în acest moment

Fiindcă vara e gata, dar vrem să o prelungim cât mai mult mai spre toamnă, am decis ce piesă merită să fie vedeta acestui sezon: cămașa albă romantică! Fie că e din voaluri sau dantele, în alb imaculat sau de culoarea laptelui, fie că are elemente romantice și boho chic, precum volane, inserții de franjuri sau de alte materiale diafane, bluza albă tip cămașă în stil romantic este cuceritoare! Pe mine m-a dat gata.

O mai port până când toamna târzie își va intra în drepturi, în ținute boho chic și boeme, estivale. Dar nu o voi lăsa apoi să stea stingheră pe umerașe, în dressing, ci voi continua să o integrez și în sezonul rece, în ținute office sau chiar de oraș ori de ocazie. Și, de fapt, nu mă refer la un singur model, ci la mai multe tipuri. ;) Asta și pentru că piesele romantice sunt variate, dar și pentru că, la cât de frumoase sunt, nu mă pot decide care merită mai mult atenția.

Hai să vedem împreună ce cămăși albe romantice și de ce merită purtate nu doar în această toamnă, dar și în sezonul mai rece ce-i urmează - să sperăm că va fi blând! Căci despre bluze albe și versatile am vorbit deja pentru această perioadă a anului. :)

Citește și:

🌸 Cămașa și bluza albă romantică: 6 modele pe care să te bazezi

👉Bluza-tunică tip cămașă brodată fin ca o ie de la Pepe Jeans

👉Cămașa clasică albă cu broderie florală Zee Lane

👉Cămașă albă romantică în stil elisabetan, cu amestec de mătase, detalii croșetate și volănașe Silvian Heach

👉Bluză albă diafană tip cămașă cu panglică ce se leagă în fundă frontal, volănașe transversale și inserție de voal semitransparent Pepe Jeans London

👉Bluză tip cămașă albă cu mâneci cu volane ample și șnururi în capăt Vila

👉Bluză tip cămașă albă cu mâneci bufante și volane pe piept și mâneci Zee Lane

🌸 De ce să purtăm cămăși și bluze albe romantice și cu elemente feminine?

Cămașa și bluza albă romantică: 6 modele pe care să te bazezi

Citește și:

Dacă vara trecută a fost despre cămașa albă structurată, cu decupaje, în stil minimalist, cât mai simplu, de această dată, în vara aceasta și în prelungirile din toamnă, gravităm în jurul bluzelor tip cămașă albă vaporoasă, cu elemente romantice, care creează chiar falduri diafane, feminine și boeme, amintind de spuma mării încă, deși noi se presupune că ne-am fi întors deja la birou...

Dar, da, ca să oprim și visarea deja, cămașa albă clasică, în stil masculin, încă e o opțiune bună, stai liniștită!

Bluza-tunică tip cămașă brodată fin ca o ie de la Pepe Jeans

O bluză tunică albă arată, în viziunea mea, ca o ie. Și mă bucur că branduri preferate, ca Pepe Jeans London, au tot introdus-o în colecțiile lor și nu încetează să îi acorde atenția cuvenită. Sunt boho, sunt romantice, cu broderii și dantelării aparte, cu perforații specifice adesea, ca la macrame.

Citește și:

Cămașa tip bluză alb-gălbui Pepe Jeans London pe care am ales-o ca reprezentativă pentru acest sezon este brodată în partea din față, are mâneci lungi ușor bufante cu tiv dantelat în loc de revere.

Și că tot vorbim de dantelării, la spate, această bluză tip cămașă ie are partea principală din dantelă brodată superb, cu perforații și model ca de ie, dar romantic. Se închide tot aici, la spate, cu nasturi, ca o cămașă cu închidere frontală, doar că de această dată au migrat nasturii în partea opusă.

Este creată din material natural, confortabil (compoziție la exterior de 55% vâscoză și 45% bumbac, dublată de o căptușeală cu 80% bumbac și 20% poliamidă). O poți purta în ținute casual diverse, cu blugi, dar și în altele mai elegante, office sau de seară. În zilele mai reci, adaugă-i un maiou alb-gălbui sau alb simplu pe dedesubt, ca să nu îți expui la frig spatele.

Citește și:

cămașă albă cu elemente romantice de firmă Vezi mai multe modele

Cămașa clasică albă cu broderie florală Zee Lane

Ce poate fi mai romantic decât o broderie florală? O cămașă albă cu o astfel de broderie, ca să creeze contrast! Dacă nu ai apucat încă să-ți iei o cămașă albă cu broderie florală colorată și romantică, acum e ocazia.

Aceasta este o cămașă albă simplă, obișnuită, cu revere și guler ascuțit, cu broderie florală pe bust, disponibilă în mărimi universale de S-M, respectiv de L-XL, pentru situații când nu știi ce mărime e mai potrivită sau ți-a dat cu virgulă dieta.

Cămașa albă Zee Lane cu broderie romantică are o terminație asimetrică și se închide în partea din față cu nasturi mici metalici argintii.

Cămașă albă romantică în stil elisabetan, cu amestec de mătase, detalii croșetate și volănașe Silvian Heach

Și dacă vorbim de stil romantic, nu pot să nu menționez de detaliile în stil vintage, de elemente care amintesc de istorie. Iată, așadar, o cămașă albă superbă în stil vintage de inspirație elisabetană, cu amestec de mătase naturală, cu detalii croștate fin și volănașe drăgălașe.

Citește și:

Cămașa aceasta are mâneci scurte, volănașe brodate la nivelul lor și serios că-mi amintește prin întreaga croială și design de perioada elisabetană, de moda din acele vremuri. Croiala sa însă este una oversize, într-un stil casual-elegant, cu decolteu rotund cu danteă pe tiv și nasturi delicați. Este realizată dintr-un material confortabil, natural, din 60% bumbac și 40% mătase.

Poart-o inclusiv în look-uri boho chic, boeme. Se potrivește atât cu piese din denim, cât și cu imprimeuri roantice sau piese de bază, simple. Este o cămașă lejeră, confortabilă, mai ales prin croiul ușor supradimensionat, dar și prin materialul natural și foarte diafan. Dar o vei putea purta și cu un cardigan sau sacou peste, în ținute de toamnă.

cămăși albe diafane romantice Vezi mai multe modele

Citește și:

Bluză albă diafană tip cămașă cu panglică ce se leagă în fundă frontal, volănașe transversale și inserție de voal semitransparent Pepe Jeans London

Știu, tot de la Pepe Jeans London, ceea ce confirmă afinitatea acestui brand pentru piese romantice și boeme, această bluză albă diafană tip cămașă cu panglică ce se leagă în fundă frontal, cu volănașe transversale și inserție de voal semitransparent, cu mâneci lungi ușor bufante, este adorabilă!

Voalul diafan și romantic, transparent, din care este realizat, este natural, din vâscoză 100%, dublat de o căptușeală în partea din față, precum și de volănașe mici în linie transversală, pe bust. Spatele rămâne tot transparent, din același voal străveziu, diafan.

Firește, deși cu elemente elegante, și această cămașă albă este de adăugat inclusiv în ținute casual ori boho chic. Mie îmi place că e din voal fluid, creează falduri, este confortabilă și foarte feminină, de zână chiar.

Bluză tip cămașă albă cu mâneci cu volane ample și șnururi în capăt Vila

Volanele sunt feminine și romantice, iar această bluză albă tip cămașă de la Vila le are din plin... pe mâneci. Are în capătul mânecilor lungi și niște mici șnururi care se leagă cu noduri. Bluza are aspect și textură de pânză topită, material diafan și confortabil.

Este o bluză romantică și boemă prin volanele ample, care vor crea falduri fluide în mișcare, ceea ce va atrage multe priviri și îți va transforma ținuta. Și apropo de ținută, la fel, o astfel de bluză poate fi de minune adaptată de la o ținută de zi, boho și nu numai, chiar casual, cu teniși, la o ținută office ori de seară.

Această bluză tip cămașă albă Vila cu volane mari pe mâneci este versatilă, așadar, și adorabilă. Merită să o ai în garderobă cel puțin toamna asta!

Bluză tip cămașă albă cu mâneci bufante și volane pe piept și mâneci Zee Lane

Am ales să includ și în această listă o cămașă albă tip bluză cu mâneci bufante și volănașe pe piept și mâneci, tot de la Zee Lane, brandul specific și exclusiv FashionDays, pentru că fronseurile și drapajele care creează mâneci bufante sunt de-a dreptul romantice și boeme. Mie îmi plac mult, mă inspiră, trimit la ideea de retro și, mai ales, vintage, la croieli de împărați și regine.

În plus, această cămașă nu e de ratat pentru că are un croi lejer, e de adaptat în multple stiluri și look-uri și are inclusiv volane pe bust și mâneci. La gât și la manșete se leagă prin nasturi bombați cu aspect metalic de bronz patinat - din nou, inspirație vintage și motiv pentru care o consider mai mult cămașă decât bluză.

Bluza este simplă, minimalistă chiar, în rest, doar că... e decorată romantic și boho cu mâneci bufante tip balon și volane ample.

cămașă albă cu mâneci bufante și volane în stil romantic Vezi mai multe

De ce să purtăm cămăși și bluze albe romantice și cu elemente feminine?

Inspirate de Renaștere, de volănașe și de pliuri lejere cu aspect ruffled, de transparențe diafane, boeme și romantice, cremoase aproape, știi care rămâne cea mai bună parte la astfel de bluze albe? De fapt, părțile forte... că-s mai multe. Cam așa:

  • Cămășile albe vaporoase în stil romantic sunt piese excelente de tranziție de la o ținută de zi la una de seară.
  • Se potrivesc într-o multitudine de ținute chic, indiferent de stilul adoptat sau de look-ul dorit - deci sunt foarte versatile: de la o ținută elegantă office, de zi, iată, la una boho, de plajă, complet la polul opus - sau, mai degrabă invers, așa-i? dat fiind faptul că se vrea a fi o piesă reprezentativă pentru vară pe care să o porți și toamna.
    Modul meu preferat de a purta o astfel de bluză pe timp de zi este cu o pereche de jeansi în stil vintage, Levis sa zicem, cu o pereche de sandale cu barete. Iar de îndată ce se face ceasul de seară, aruncă pe tine o fustă midi sau o pereche de pantaloni mătăsoși, largi și fluizi aproape, pentru o ținută de seară chic.
  • Bluzele vaporoase albe sunt confortabile și vin bine pe orice siluetă, ascund cu succes imperfecțiunile, iar culoarea alb avantajează.

Alege-ți cel puțin o cămașă albă sau o bluză albă tip cămașă cu elemente romantice pentru acest sezon și bucură-te de ținute sobre, dar originale, cu personalitate!

Surse foto: editări personale din fotografii preluate de pe FashionDays

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.