Setari Cookie-uri

Cămașa în carouri de inspirație britanică este la modă

Despre materialele ce se poartă în acest sezon de toamnă-iarnă aș putea scrie multe pagini. Dar mai bine să le iau pe rând! Și, pentru că voi începe cu o țesătură în special de zi – casual, sport, urban sau office – azi mă opresc la cămașa în carouri de inspirație britanică.

Carourile sunt la mare căutare în acest moment. Designerii s-au lăsat fascinați de tot ce înseamnă țesături cadrilate, de la cele mai mici țesături la imprimeuri în pătrățele mici. De la cămăși cu pătrățele scoțiene, ce reinterpretează ecosezul, până la paltoane, jachete, pantaloni și șaluri oversize ce amintesc de tartanul englezesc.

Iar cămașa în carouri de inspirație britanică este una dintre favoritele designerilor dar și a mea. Și asta pentru că reușește să ”facă„ atât de multe!

Modelele de cămăși din țesătură cadrilată, deși ”gălăgioase” ca pattern ori cromatic, reușesc să fie versatile, interesante, să aducă un suflu nou ținutei, oricare ar fi ea. Poți purta cămașa în carouri de inspirație britanică cu blugi și botine. Poți asorta cămăși cu pătrățele scoțiene cu fuste și pantofi cu toc, cu paltoane. Geci de piele sau jachete de blugi.

Citește și:

În acest sezon, cămașa în carouri de inspirație britanică este piesă-cheie

Cămașa în carouri de inspirație britanică este suficient de versatilă, de interesantă, de young și de cool să se potrivească oricum. Și, cu siguranță flatează orice tipologie corporală și orice vârstă! Și creatorii de modă s-au pus de acord în acest sezon. Au trecut-o prin atâtea variante de ținute, de stiluri, de inspirații, încât pe mine, cel puțin m-au convins.

cămașa în carouri de inspirație britanică

Alege cămăși în carouri de aici Găsești modele cadrilate British și aici

Poți purta cămăși cu pătrățele scoțiene alături de fuste, de toate felurile. Alături de fuste de blugi, într-un mix optzecist, cu un pulover din mohair colorat pe deasupra. Alături de fuste plisate și cizme lungi, pentru ținute elegante, sofisticate. Poți asorta cămăși din țesătură cadrilată la fuste midi, fie ele conice din piele, cu cowboy boots, fie cloș, lalea, feminine, din materiale vaporoase, eventual cu imprimeu sau textură lucioasă, și stiletto sau pantofi cu calapod bărbătesc!

Citește și:

Poți strecura cămăși din țesătură cadrilată alături de fuste conice, fuste midi, pantaloni la dungă și sacouri office. Îndrăznesc să spun că poți asorta cămașa în carouri de inspirație britanică și la o ținută de cocktail sau de seară. De exemplu, dacă alegi o cămașă cadrilată poți să o porți cu fustă conică din piele, stiletto și bijuterii prețioase la un cocktail, ori un party. Iar dacă îi asortezi o fustă maxi, stil tutu, ori dantelată și ghete de cowboy sau sandale prețioase și un clutch-box, poți schimba paradigma unui dress-code de seară creativ.

Alege materialele cadrilate ce amintesc de ecosez, tartan și gingham și poartă-le contrastant!

Desigur, poți purta cămașa în carouri de inspirație britanică și la birou, în ținute office, cu un plus de culoare și de îndrăzneală. Se potrivesc de minune cu stofele sezonului, cu blugii, cu fustele office sau costumele business!

Citește și:

De altfel, un costum androgin, cu sacou și pantaloni, într-un ton de gri, alături de cămașa în carouri de inspirație britanică, cu tonuri nisipii, calde și o pereche de stiletto roșii mi se pare o ținută de cucerit baricadele în ședințele acelea prea lungi și prea plictisitoare. Măcar să le faci colorate, dacă dress-code-ul permite. Și dacă nu, poți alege oricând o cămașă albă cu pătrățele negre sau gri.

cămăși cu carouri cadrilate de inspirație scoțiană și englezească stil tartan Vezi mai multe modele

Poți asorta cămașa în carouri de inspirație britanică și la materiale uni, și la texturi lucioase, piele, tricotaje (layerele sunt la modă acum și nimic nu arată mai urban și mai cool ca un mix de cămașă cu pulover!). Poți purta cămăși cu pătrățele scoțiene alături de altfel de carouri! De altfel, look-uile cu multe materiale cadrilate, fie ton în ton, fie cu inserții de carouri ce rup ritmul sunt foarte șic!

Citește și:

Asortează cămăși din țesătură cadrilată mare, amintind de tartan, cu fuste din pătrățele mici, stil Wales. Sau poartă cămăși cu pătrățele mici, cowboy style cu pantaloni din carouri amintind de ecosez. Poți rupe ritmul și mergând pe cămașa în carouri de inspirație britanică alături de palton tot cadrilat și blugi, pantaloni din piele sau fuste din stofă midi, cu cizme lungi, din piele pe dedesubt.

Mixuri să tot faci! Ai cu ce defila în acest sezon! Mai ai nevoie de un singur element să fii din povestea aestui an: de asumare și curaj! Începe cu asortări clasice, nu zic nu, în care cămașa în carouri de inspirație britanică să stea alături de blugi!

Dar încearcă măcar o dată o asortare de texturi diferite, de carouri diferite în aceeași ținută, de mixuri de printuri sau de straturi șic. S-ar putea să-ți placă! ;)

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.