Setari Cookie-uri

Se poartă stilul country-girl: alege salopete de blugi și ghete de cowboy!

Este, cu siguranță, sezonul stilului American. Poți fi o veritabilă country girl și nimeni nu va avea ceva de obiectat, și nici un nas nu se va strâmba. Stilul de cowboy a cucerit catwalk-urile pentru primăvară-vară 2018 și promite să rămână la modă și mai departe. Se poartă salopetele de blugi, se poartă ghetele de cowboy, și se poartă atât împreună, cât și separat. Ce definește, totuși, acest Americana Style contemporan, extrem de urban și de mondial? Vorbim despre cum se poartă salopete de blugi și ghete de cowboy acum, în rândurile de mai jos.

Îți amintești denimul acela închis la culoare, indigo, cu țesătura plină, groasă, pe care îl purtam prin 2000? Ei bine, la designeri precum Tom Ford, Versus, Nina Ricci, denimul acesta este la rang de artă. La acești designeri și la mulți alții, se poartă salopetele de blugi și stilul All Denim (blugi din cap până în picioare). Fie alături de ghete de cowboy, fie alături de alte piese de încălțăminte. Dar nu te gândi că încălțămintea stil cowboy rămâne în urmă, nu, nu! Se poartă ghetele de cowboy în atâtea combinații deloc ”de la fermă”, ba chiar cât se poate de urbane și de cool.

De la denim nou-nouț, până la blugi cu rupturi sau detalii patinate, grunge, anything goes, cum ar zice englezul. Adică se poartă toate formele de blugi anul acesta. Și, dacă ești pasionată de stilul de cowboy american, ei bine, se poartă salopetele de blugi mult în vara asta. Max Mara a propus salopetele de blugi de tip mecanic auto, în combinații cu sandale cu toc. Mugler a propus o salopetă mai degrabă de cocktail, cu corset din denim, asortată cu ghete metalice argintii.

Citește și:

Versus a ales o salopetă cu fustă, stil sarafan, cu sandale cu toc. Fendi a realizat o salopetă cu culottes și umerii goi, asortată retro-sport, a la anii 80, cu șosete și sandale cu toc. La Zadig & Voltaire am văzut salopete de blugi și ghete de cowboy dar și sandale peep toe. Și inspirată de combinațiile făcute de marile case de modă, am ales și eu câteva modele de overall, jumpsuit și salopete de blugi și din denim, din care îți poți alege preferata în vara asta.

Stilul country girl în vara asta: salopete de blugi și ghete de cowboy!

Am ales câteva modele de salopete de blugi și ghete de cowboy pe care să le combini, cât se poate de creativ. Și împreună, și separat. Am ales modele versatile de salopete de blugi, adoptate la cât mai multe siluete sau categorii de vârstă. Ba chiar și la ocazii diferite sau stiluri vestimentare variate.

Citește și:

Poți purta în vara asta salopete în stil rural american, exact ca la ferme, cu petece sau modele decolorate, prespălate, croite larg, cu bretele. Se poartă salopetele de blugi de acest gen, atât în variantă scurtă, cât și lungă. Dar nu te gândi că, dacă sunt inspirate din stilul de cowboy, trebuie să le porți exact ca la Ranch! Ba deloc! Asortează-le cu cowboy boots, dacă vrei, dar atunci contrabalansează cu cămăși clasice, albe. Sau poartă-le cu pantofi cu toc înalt, sau sandale cu platformă.

Se poartă mult și salopetele cu Bermude sau midi, ce amintesc de jumpsuit-ul de joacă al copiilor pe care i-am tot văzut prin filmele made in USA. Îmbinarea de imprimeuri amuzante, colorate, ludice, cu iz de joacă și copilărie (dungile, bulinele, steluțele etc.) dă un aer fresh. Sar le poți purta la fel de bine și cu sandale cu toc sau bocanci și bluzițe vaporoase cu dantelă, de exemplu. De altfel, mie, una, tocmai asta îmi place la salopetele din denim! Sunt atât de versatile!

Citește și:

Desigur, nu puteam să nu amintesc și de salopetele fluide, din denim subțire de vară, pe care eu le voi purta fără oprire. Am deja două și estimez că îți fac concurență la cumpărarea lor. Am mai trecut eu printr-o etapă de acest gen, în care salopetele de blugi erau ca o uniformă. Aveam câte una pentru fiecare zi a săptămânii, aproape și apoi repetam. Da, profii mei de liceu și părinții-mi erau de-a dreptul exasperați. Și bănuiesc că, acum, adult fiind, partenerul meu va fi la fel de încântat de faptul că eu voi alege să port salopete de blugi și ghete de cowboy.

Și asta pentru că au revenit la modă favoritele mele: salopetele fluide, subțiri de blugi. Dacă sunt croite și larg, lejer, flu-flu, cu atât mai bine! Dacă vrei un overall lung de blugi, ceva mai aproape de clasic, află că și opțiunile de salopetă de blugi precum al cincilea model din selecția de mai jos se poartă! Și încă mult! Este chiar una dintre cele mai potrivite în asortarea cu ghete de cowboy!

Citește și:

Modele de salopete de blugi de purtat cu ghete cowboy

Salopete de blugi de purtat cu ghete cowboy

Cum asortezi denimul și ghetele de inspirație americană?

Care ghete de cowboy se poartă mai ceva ca-n prerie! Este de altfel sezonul în care identitatea Americana este în lumina reflectoarelor și este mai complexă și mai bine redată ca oricând! În vara asta se poartă salopetele de blugi și se poartă ghetele de cowboy! Gândește-te la filmele Western și o să-ți dai seama cât de puternică este vibrația American Style în acest sezon. A la James Dean, a la Butch Cassidy, a la Dolly Parton!

Adică se poartă salopete de blugi și ghete de cowboy, se poartă denim din cap până în picioare și cizme stil cowboy boots. Și, desigur, se poartă kitsch-ul specific acelor Hot Farm Girls pe care le tot vedem prin filme! Gândește-te, dacă vrei, la Thelma & Louise! La fuste cu imprimeuri intense (animal print, sau colorate) asortate cu topuri sau maiouri stil bustieră colorate, purtate cu cizme cowboy. Sau dacă vrei, caută pe Google o imagine cu Patricia Arquette și Chsristian Slater în True Romance, ca să înțelegi unde bat!

Citește și:

Se poartă stilul de cowboy și multe simboluri made in America. Și atunci nu avea cum să nu fie la modă și aceste piese de încălțăminte! Se poartă ghetele de cowboy și calapodul specific. Ele sunt un simbol potent, o emblemă a Americii. Stilul acesta de Texas Ranger la feminin a început prin colecțiile Calvin Klein și Celine. Este, dacă vrei, întocmai simbolul acela Marlboro Man, doar că în variantă feminină.

Raf Simons a mers puțin mai departe în cultura americană și a creat o colecție ce amintește de filmele horror, acelea în care se întâmplă masacre, cu drujbe și peisaje rurale, departe de ochii lumii și sub ochii criminalilor gen Texas Chainsaw Massacre. Serios, până și cizmele de cowboy erau ca în filmele horror din Nebraska, de exemplu, pline de pete de sânge.

Citește și:

De la imaginea aceasta macabră, să trecem și să amintim și de alte variante propuse de creatorii de modă pentru anul acesta. La Maison Margiela am văzut reinterpretări de cowboy boots, accesorizate cu pietre prețioase. La Givenchy an văzut cizme de cowboy lungi, negre. La Acne Studios au fost prezentate modele colorate iar la Coach au fost interpretări Glamour, cu aplicații metalice și strălucitoare.

Se poartă ghetele de cowboy ca îmbinarea perfectă a funcționalității și a inspirației androgine. Și de câțiva ani acest calapod își face loc printre trenduri. În 2017, Calvin Klein le propusese în combinație cu costume stil deux pieces. Este o libertate supremă în a purta cowboy boots. Ești cu gândul la prerie, la stilul liniștit, rural, aproape de pământ, ești cu gândul la America, și totuși picioarele calcă pe cimentul marilor orașe.! E ceva extrem de sexy în această nouă interpretare!

Se poartă ghetele de cowboy: alege-le de aici

Ghete de cowboy: alege-le de aici

Și este ceva extrem de sexy în felul în care se poartă salopete de blugi cu ghete de cowboy anul acesta. Totul este de inspirație rurală, dar atât de urban!

Stilul cowboy vine la oraș și este atât de sofisticat! Atât de sofisticat încât se poartă salopetele de blugi la cocktailuri, cu stiletto! Atât de prețios încât se poartă ghetele de cowboy cu rochii vaporoase sau cu hot pants și cămăși șic!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.