Setari Cookie-uri

Ce este BB cream-ul?

BB este un acronim pentru “Blemish Balm” (balsam corector pentru imperfectiuni) sau “Beauty Balm” (balsamul frumusetii). Afla mai multe despre el si despre beneficiile pe care ar putea sa le aduca oricarei femei

Sunt fascinata de frumusetea naturala a femeilor, chiar daca acea frumusete nu este intotdeauna la nivelul la care ne dorim sa fie. Imi place in mod deosebit rozul natural al obrajilor si al buzelor.

Admir in acelasi timp si femeile pe care le vad inca de la primele ore ale diminetii atent aranjate, cu machiaj perfect, gene lungi si ruj puternic.

In concluzie, sunt de parere ca oricat de tare ai fi impotriva produselor cosmetice, nu ar trebui sa iesi din casa fara sa aplici minimul necesar: crema de fata, balsam de buze si un strop de mascara.

In cazul de fata, crema cu protectie dar si cu acoprire pe care o recomand este un BB cream multifunctional.

Ce este BB cream-ul?

BB este un acronim pentru “Blemish Balm” (balsam corector pentru imperfectiuni) sau “Beauty Balm” (balsamul frumusetii).

BB cream-ul a fost creat in anii '50 de catre un dermatolog german si era folosit in scopuri medicale si estetice - de catre persoanele care au suferit interventii chirurgicale, peeling-uri sau arsuri chimice.

Citește și:

In anii '90, produsul putea fi achizitionat doar din clinici si cabinete medicale de dermatologie, primele companii care au remarcat beneficiile pe care ar putea sa le aduca oricarei femei fiind cele coreene. Abia in 2011 BB cream a fost adus in magazinele din Statele Unite, unde s-a bucurat de un real succes inca de la inceput. In prezent, toate marile companii au in gama un produs BB Cream.

BB Cream

Poate un singur produs cosmetic sa le faca pe toate?

Cel mai probabil! Crema BB este o formula all-in-one care asigura tenului uniformizare, hidratare, protectie SPF impotriva razelor ultraviolete, echilibrare, ingrijirea zonelor problematice si luminozitate.

Un BB cream are sase tipuri de functii:

Ingrijirea pielii - calmeaza, hidrateaza si hraneste tenul continand totodata ingrediente ce ajuta la regenerarea tesuturilor.

Protectie solara - functie de protectie impotriva radiatiilor solare de tip UVA sau UVA si UVB si factori de protectie mare (SPF intre 24 si 50).

Citește și:

Primer - aplicarea unor produse de tip BB Cream este recomandata pentru netezirea tenului si cresterea rezistentei in timp a machiajului.

Corectie si acoperire - majoritatea BB Cream-urilor coreene au putere mare de acoperire fiind utile si atunci cand vine vorba de acoperirea cearcanelor si a cosurilor, a zonelor rosii sau a celor depigmentate.

Fond de ten - majoritatea BB Cream-urilor de calitate contin pigmenti eliminand astfel necesitatea utilizarii fondului de ten. O parte din acestea au formule ce permit autoadaptarea culorii, de aceea sunt fabricate intr-o singura nuanta.

Iluminarea tenului - Majoritatea BB cream-urilor de la branduri de renume contin pigmenti minerali naturali si particule fine, cu rol in reflectarea uniforma a nuantei tenului. De asemenea, cel mai adesea un BB cream de calitate face chipul sa arate ca si cum ar avea aplicat inclusiv un iluminator de calitate. Astfel, nu mai e nevoie sa folosesti pudra iluminatoare si nici blush, daca vrei sa conferi stralucire aparte si naturala tenului. Rezolva un BB cream!

Citește și:

In ciuda acceptiei generale, BB cream nu inseamna (doar) o crema care lasa tenului un aspect de piele de bebelus. Diferite modele de BB Cream-uri au si functii anti-rid, de depigmentare a petelor/ albire, de ameliorare a simptomelor acneei si de control a secretiilor excesive de sebum.

Sursa Foto Front Page: pexels.com

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.