Setari Cookie-uri

Creme si lotiuni de corp pentru piele foarte uscata

Pielea uscata provoaca disconfort si poate fi inestetica. Scapa de aceasta problema cu ajutorul celor mai bune creme si lotiuni de corp dermatocosmetice, care redau sanatatea pielii tale.

Sincer, nu am crezut ca o sa intampin vreodata aceasta problema - sa am pielea, nu uscata, ci foarte uscata. Pana acum doar doi ani, aveam pielea neteda si fina, exact ca a unui bebelus, dar nu stiu unde si cand am gresit de a ajuns sa fie atat de uscata incat sa imi fie rusine sa mai ies din casa cu picioarele dezgolite. Speriata, am vrut sa aflu cauzele care au dus la acest rezultat trist si ce pot face in privinta asta, dar cat mai repede.

Pielea uscata este un rezultat al lipsei de grasime naturala si al umiditatii. Este o situatie care afecteaza in general femeile sub 35 de ani si este asociata cu... imbatranirea. Trist, stiu.

Ca sa remediez rapid problema, m-am hotarat sa accept ajutorul cremelor de corp hidratante, de care nu ar fi trebuit sa ma lipsesc nicio secunda, dar am fost lenesa.

Lotiuni de corp pentru piele foarte uscata

Primele catre care mi-am indreptat atentia au fost creme de corp cu diferite uleiuri. Stiu de la mai multi ca uleiul de cocos, cel de migdale, de argan si de masline sunt cele mai bune, prin urmare, cremele de corp cu ulei sunt ideale in tratarea pielii uscate.

Citește și:

Crema de corp cu ulei de cocos. Uleiul de cocos, bogat in antioxidanti, prezinta proprietati anti-imbatranire deosebite deoarece este bogat in vitamina A si vitamina E, vitamine care intârzie procesul de imbatranire.

Crema de corp cu ulei de migdale dulci si unt de shea. Uleiul de migdale hidrateaza pielea in profunzime, o catifeleaza si ii ofera stralucire, calmeaza pielea uscata si mancarimile, amelioreaza cearcanele si intarzie procesul de imbatranire.

Untul de shea este considerat de multi drept cel mai bun antidot natural impotriva imbatranirii pielii. Contine vitaminele A (asigura elasticitatea si finetea pielii, o protejeaza impotriva deshidratarii, favorizeaza regenerarea si previne aparitia ridurilor), D, E (protejeaza impotriva radicalilor liberi, responsabili de pierderea elasticitatii pielii si de aparitia ridurilor) si F.

Citește și:

Unt de corp hidratant cu ulei de masline. Uleiul de masline este cea mai sanatoasa sursa de grasime. Hidrateaza pielea si ii mentine elasticitatea, reduce aspectul vergeturilor si celulita.

Lotiuni de corp pentru piele foarte uscata

Crema cu ulei de cocos Unt de corp cu ulei de migdale Unt cu ulei de masline

Crema dermatocosmetica pentru piele uscata

De partea cealalta a cremelor hidratante cu uleiuri sunt cremele dermatocosmetice in care eu am foare mare incredere si pe care le recomand oricui are sau nu probleme.

Am incredere pentru ca le-am folosit, la recomandarea dermatologului, pe cele pentru ten si mi-au facut atat de mult bine incat am devenit dependenta.

Acum mi-a fost recomandata, pentru pielea uscata, crema emolienta Bioderma Atoderm Intensive pentru piele atopica. Atoderm Intensive Balsam opreste imediat senzatia de mancarime si disconfortul, gratie ingredientului dermatologic activ cu efect calmant, PEA. Abia astept sa o aplic pe corp si sa simt cum pielea mi se insanatoseste rapid.

Citește și:

Crema emolienta pentru corp Ivatherm Ivahidra asigura hidratarea profunda, imediata si pe termen lung, redand supletea pielii uscate si agresate. Are efect nutritiv, antiinflamator si antibacterian. Calmeaza senzatia de disconfort.

Laptele emolient Uriage Xemose calmeaza rapid inflamatiile, indeparteaza senzatia de disconfort si reduce riscul aparitiei vergeturilor.

Creme dermatocosmetice pentru piele uscata

Crema Bioderma pentru piele atopica Crema Ivatherm Lapte Uriage pentru piele uscata

Uscaciunea pielii poate fi provocata de o dieta eficienta si de factori de mediu ca expunerea la soare, la vant si la frig, la diferite substante chimice, produse cosmetice sau bai excesive cu sapun dur. Lipsa de vitamina A si de vitaminele B, poate si ea contribui la aceasta problema. Asadar, ai grija la ce alimente consumi si ce produse cosmetice folosesti!

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Puhhha

Citește și:

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.