Setari Cookie-uri

Cum sa prelungesti bronzul de vara. Fii de caramel si iarna!

Sa ne pastram cat mai mult timp posibil bronzul obtinut in doar cateva zile petrecute la plaja este una dintre cele mai mari dorinte. O dorinta destul de pretentioasa, as spune eu.

Din pacate, ma numar printre ghinionistele pe care bronzul nu rezista mai mult de o luna, asta dupa ce oricum sunt obligata sa stau o saptamana intreaga, de dimineata pana seara, pe plaja ca sa prind culoare.

Obisnuiam ca inainte de expunerea la soare sa merg doua sedinte a cate 4-5 minute la solar, in acest fel scapam de inrosirea pielii si eventualele arsuri, si ma bronzam uniform si intens imediat ce intram in contact cu soarele.

Acum, insa, am renuntat la mersul la solar si am inceput sa acord mai multa atentie produselor care m-ar putea ajuta sa ma bronzez rapid, dar si sa ofere o durata de rezistenta mai mare bronzului.

Produse pentru intensificarea si mentinerea bronzului

Prin urmare, din trusa mea cu produse de vara nu lipsesc urmatoarele:

Crema-gel cu extract de morcovi pentru intensificarea bronzului. Contine betacaroten (cunoscut pentru accelerarea si intensificarea bronzului) si henna - coloranta. Produsul ofera o alura tropicala bronzului.

Citește și:

Crema-gel Sol Tropical pentru bronz intens - ajuta la intensificarea bronzului deja obtinut si la mentinerea acestuia pe o perioada mai lunga. Este cu ulei de nuci de Brazilia si extract de maracuja si nu are protectie solara.

Crema onctuoasa colorata Vichy, SPF 50+, pentru nuantarea tenului si intensitatea bronzului. Datorita texturii tip BB Cream, acest produs este ideal pentru ten, multe dintre noi evitand sa isi lase fata mangaiata de razele soarelului pe termen lung.

Untul de corp cu hidratare intensa, dupa plaja, este un must have. Are in compozitie ulei de nuci braziliene si maracuja. O piele cat mai hidratata si cu uleiuri bogate ajuta la mentinerea unui bronz frumos si de lunga durata.

Produse pentru mentinerea bronzului

Crema cu extract de morcovi Crema pentru bronz intens cu ulei nuci braziliene

Crema nuantatoare pentru bronz Vichy Unt de corp cu ulei de nuci braziliene si maracuja

Citește și:

Cum pastrezi pielea bronzata mai mult timp

Nu doar produsele vandute in magazine fac ca bronzul sa reziste mai mult timp. Sunt cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi si care te vor ajuta sa te bronzezi uniform, pastrand o nuanta intensa pana la sfarsitul iernii.

Spre exemplu, exfolierea pielii este un factor extrem de important, in urma acesteia pielea ramane catifelata, elastica si se regenereaza mai repede. Pentru un bronz sanatos si uniform, incepe tratamentul de exfoliere cu o saptamana inainte de expunerea la soare.

La fel de importanta este hidratarea pielii inainte si dupa plaja, asa ca aplica o crema hidratanta imediat dupa terminarea procesului de exfoliere.

Cea mai sigura metoda de a mentine bronzul cat mai mult timp este sa te expui treptat la soare. Nu te grabi sa iei tot soarele din prima zi, risti sa il pierzi la fel de repede! Tine minte: cu cat te bronzezi mai repede, cu atat pielea se va coji mai repede, iar bronzul va tine mai putin.

Citește și:

Ca nu este recomandat sa faci plaja intre orele 11:00 si 16:00, stii deja, insa dincolo de insolatie si alte neplaceri ce pot aparea din cauza expunerii la soare in acest interval, razele de dimineata si de seara iti asigura un bronz uniform si de lunga durata.

Acestea fiind spuse, spor la bronzat si bucura-te de o vara pe cinste!

Sursa Foto Front Page: Pexels

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.