Setari Cookie-uri

Cum să reduci electrizarea părului, deci și ruperea lui

Că tot ne apropiem de toamnă și reîncepe sezonul pletelor ”curentate”, astăzi vom vorbi despre cum reduci electrizarea părului! Ne plac căciulile, ne place ninsoarea, ne place mersul la schi. Și totuși acestea au în comun un detaliu interesant: coafura nu prea rezistă, căci părul se încarcă de energie statică.

Ce se întâmplă mai exact? Păi, pe scurt, cum temperatura scade și aerul tinde să devină mai uscat, electronii (încărcați negativ) ”zboară” de pe păr. Asta înseamnă că pletele rămân încărcate pozitiv și se resping reciproc.

Rezultatul: șuvițe ce zboară de la ceafă, în sus, fire de păr rebele, sau păr ce se lipește de obraji. Pe lângă faptul că orice coafură și selfie sunt ruinate, este important să știi cum să nu se mai electrizeze părul, pentru că energia statică îl face vulnerabil la casare și rupere.

Există câteva sugestii legate de obiceiurile pe care le avem toate și câteva sugestii legate de cosmetice și aparatură care ne poate ajuta în lupta cu firele rebele, săltărețe și ”electrocutate. Așadar, iată cum reduci firele de păr rebele și cum reduci energia statică, atât de enervantă și nocivă!

Citește și:

Cum reduci electrizarea părului: aplică aceste sfaturi!

Înainte de a trece efectiv la cosmeticele eficiente în caz de electrizare, trebuie să îți mai spun că este important să nu mai folosești texturile ce sporesc energia statică! Evită orice pieptene sau perie din plastic! Plasticul izolează în timp ce metalul este un bun conductor. Așa că optează pentru pieptene metalic!

Cum reduci electrizarea părului? Te poate ajuta să folosești puțin spray fixativ pe pieptene, înainte de periat! De asemenea, un alt sfat simplu și ieftin pentru cum reduci firele de păr rebele: folosește palmele umezite cu apă, pentru a calma coafura! Te poate ajuta, desigur, să renunți la piesele vestimentare și mai ales la pălării și accesorii din sintetice (plastic) ce sporesc efectul static.

Citește și:

Acestea fiind spuse, iată ce are de spus și tehnologia în lupta ta ce are ca finalitate un păr cuminte și sănătos! Iată cum nu se mai electrizează părul:

Jurnalul unei shopaholice, cum reduci electrizarea părului, cum nu se mai electrizează părul, cum reduci firele de păr rebele

Uscător de păr cu efect ionizant

Spray anti electrizare Moroccanoil

Perie rotativă cu efect de disciplinare a părului


Alege aparatură ionizantă pentru styling

Foehnurile și aparaturile de stilizat coafura, cu ionizare emit ioni încărcați negativ. Aceștia se atașează părului încărcat pozitiv și neutralizează efectul. În plus, aparatura ionizantă ”sparge” moleculele de apă, nu o evaporă, deci părul tău nu va fi lăsat deshidratat, după uscare. Și iată cum reduci electrizarea părului: păstrându-i umezeala naturală!

Foehnul Philips cu ionizare te ajută, indiferent de tipul tău de păr. Este conceput ca să controleze încrețirea și încărcarea părului cu energie statică, indiferent de vremea de afară. Asta înseamnă un păr mai protejat, mai uniform, mai ușor de coafat, fie că aerul este excesiv de umed, fie uscat. Iată cum reduci firele de păr rebele și în sezonul cald și în cel rece: alegi un foehn ionizant și gata! Cum să nu se mai electrizeze părul? Mai există o variantă, chimică de această dată!

Citește și:

Reduci electrizarea folosind un spray cosmetic antistatic și serumuri hidratante cu efect antifrizz

Cum reduci firele de păr rebele când nu ai chef de foehn sau nu este timpul lui? Păstrează la îndemână un serum care uniformizează părul și îl face ușor de controlat, pentru orice coafură! Eu am ales acest serum de la Moroccan Oil pentru că poate fi folosit și pe păr ud și pe păr uscat, conferind în ambele cazuri plete mătăsoase și ne-electrizate.

În plus, mi se pare perfect faptul că poate fi amestecat cu orice produs de styling! Iată cum nu se mai electrizează părul: se aplică un strat de serum pe șuvițele rebele iar ele nu doar că se cumințesc dar aspectul podoabei tale capilare va fi unul strălucitor, sănătos! Folosește un astfel de serum antistatic și vei ști mereu cum reduci firele de păr rebele!

Citește și:

După cum vezi, și chimia și fizica ne ajută să avem mereu coafura perfectă. Poți aștepta cu drag ploile de toamnă, schiul, poți purta helanca aceea pe gât, chiar dacă este din materiale sintetice!

Dacă știi cum reduci electrizarea părului, nimic nu îți mai stă în cale, indiferent de vremea de afară!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.