Setari Cookie-uri

Geaca din plastic transparent: moft vestimentar sau utilitate? 

Acum câțiva ani eram stilistă și vânam cu ardoare o jachetă, măcar una, din plastic transparent, pentru o ședință foto. Dacă s-ar fi întâmplat asta acum, în prezent, nu aș fi avut probleme în a găsi câteva sugestii tare cool! Și asta pentru că geaca din plastic transparent este una dintre cele mai întâlnite piese vestimentare în trendurile sezonului rece, care tocmai a debutat.

Situată la garanția dintre moda retro a anilor 80 și liniile futuriste imaginate de designeri, geaca din plastic transparent a făcut furori la Săptămâna Modei din marile capitale Paris, New York, Londra și Milano. Adevărul este că marii creatori de modă au pregătit terenul cu răbdare, începând cu mici accesorii, ajungând la sugestia de a purta două genți, dintre care una din plastic transparent și o alta înăuntrul primei, iar acum prezentând un sezon cu mult plastic și PVC transparent.

Spun mult, căci pe lângă geaca din PVC transparent, am văzut la creatori de modă și pantofi sau botine din această textură dar și alte piese vestimentare precum bluze ori pantaloni. Îți voi povesti mai multe mai jos, dar promit să mă axez pe cum porți geaca transparentă, pentru un look trendy, confortabil, funcțional și nu în ultimul rând curajos și avangardist. Așadar, iată cum s-a văzut geaca din plastic transparent în colecțiile actuale de toamnă-iarnă.

Citește și:

Geaca de PVC transparent: de inspirație futuristă, cu un strop de șic din anii 80

Unde? Ce? Cum? În ce fel? Și mai ales, de ce? La toate aceste întrebări despre geaca din plastic transparent răspund astăzi, cu câteva ipoteze personale. Iat-o pe prima: de ceva sezoane încoace texturile transparente cu vedere la piele sau așezate peste alte piese vestimentare, cu vedere la ținută captează atenția creatorilor de modă.

Să fie o modalitate de a reinventa sexualitatea și misterul femeii, să fie dorința de a sublinia că femeia are mult conținut și nu este o simplă carcasă frumoasă, cine știe? Clar este că moda a redevenit manifest cultural și socio-politic, iar asta nu poate decât să ne bucure. Nu chiar pe toți românii, căci unii se opun acerb transparenței, dar pe meleaguri europene, pe unde sper să rămânem, cam asta se întâmplă.

Citește și:

geaca din plastic transparent

Jachetă de ploaie transparentă Trenci din plastic transparent Geacă Biker din PVC

Cam așa s-au gândit creatorii de modă să readucă în prezent geaca din PVC transparent și multe alte haine din acest plastic, prin care se văd dedesubturile! Spun să readucă întrucât această piesă vestimentară era piesă de rezistență în garderobele tinerilor neliniștiți din anii 80 și 90, chiar și la noi, când purta ciudatul și amuzantul nume de ”Balonzaid”. Mde, balonzaid nu mai zice nimeni și e lesne de înțeles de ce!

Și mie, personal, trenci, ba chiar englezismul trench-coat îmi gâdilă mai mul timpanul. Dar, din nou, eu mi-s aliată cu vestul Europei, de unde nu vine ploaia.

Mbuuun, acum că am terminat cu politica, să revenim la modă și la felul cum porți geaca transparentă, ideală, de altfel, pentru perioada când ”de la ruși vine ploaia”. Fie vorba între noi, dacă tolerezi căldura ce se face sub clopotul de sticlă, poți oricând asorta geaca din plastic transparent peste ținuta ta, fie ea sport, casual, office, business sau de party!

Citește și:

Cum se poartă geaca din plastic transparent și alte piese see through

Spuneam că este o reminiscență a anilor 80 dar geaca din plastic transparent mai este ceva! Este o reinterpretare actuală cu tendințe futuriste! Cu un aspect sci-fi de necontestat, geaca din PVC transparent aduce aminte și de ținutele filmelor SF, nu-i așa? Adu-ți aminte de Al Cincilea Element! Cu atât mai mult combinată cu texturi cu aplicații strălucitoare și culori neon, așa cum au propus casele de modă, gândul îmi zboară către un viitor intergalactic.

genți din PVC transparent Vezi sugestiile mele de genți din PVC transparent

Cum porți geaca transparentă din plastic sau PVC? Maison Margiela a îmbinat-o cu top nude, șal la gât, fustă conică galben neon, pantofi sport albi și geanto-sacoșă, tot transparentă. Calvin Klein a mers pe varianta de trenci cu peliculă metalică, argintie, asortată din cap până în picioare cu argintiu.

Citește și:

Și pentru că spuneam că nu numai geaca din plastic transparent este o piesă șic anul acesta, la Balmain găsești pantaloni ”la dungă” din plastic peliculizat cu irizații colorate, purtați cu sandale cu toc și sweater din solzi strălucitori, stil paiete sau lamé.

Așadar, geaca de PVC transparent și hainele ori accesoriile din plastic transparent rămân piese cool atât prin funcționalitate, cât și prin efectul retro-futurist. Plus că, extra pont și spoiler alert: geaca din plastic transparent se va purta și la primăvară (vezi Fendi sau Emporio Armani!).

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.