Setari Cookie-uri

Geci de blugi lungi: cele mai cool piese oversize toamna asta

Toamna asta se poarta tinutele complete din denim si gecile de blugi lungi.

Anul asta, in februarie, am pus ochii pe o geaca de blugi lunga care imi venea perfect. Dintr-un motiv anume am fost nevoita sa renunt la ea si sa imi indrept atentia catre o alta piesa vestimentara, dar gandul mi-a ramas acolo si de atunci imi tot imaginez cum ar fi aratat tinutele mele de toamna completate de ea.

In fine, timpul a trecut si mi-a fost dat sa intalnesc alte geci de blugi oversize asemanatoare cu cea care m-a cucerit la prima vedere. Acum gasim in aproape orice magazin online cel putin doua modele pentru gustul fiecareia dintre noi si imi permit sa te sfatuiesc sa iti achizitionezi unul dintre ele cat mai curand, pentru ca toamna asta sunt in tendinte gecile de blugi lungi, la fel si tinutele complete din denim.

Geaca de blugi lunga, casual sau eleganta?

Geaca de blugi lunga este, deopotriva, o piesa vestimentara casual si eleganta. Odata ajunsa pe mana mea, o sa fie pusa in toate combinatiile casual posibile, in special cu blugi skinny si tenisi. Pentru atunci cand vreau sa impresionez la un interviu de angajare, adaug o camasa pe dedesubt si inlocuiesc pantofii sport cu o pereche de pantofi oxford.

Citește și:

Ca sa obtii o tinuta completa din denim in tendinte, pune impreuna geaca de blugi lunga cu rochia de blugi si o pereche de ghete cu toc din denim.

Poti, de asemenea, sa combini geaca de blugi cu o rochie din dantela si cizme inalte sau cu pantofi stiletto, pantaloni drepti si bluza vaporoasa.

Geci de blugi lungi

Geaca de blugi lunga Geaca de blugi cu aplicatii Geaca de blugi albastru deschis

Curiozitati despre denim

Desi sunt o fana infocata a denimului, spre rusinea mea sunt multe lucruri pe care nu le stiu despre acest material care-mi asigura confort si ma scoate din impas atunci cand nu stiu cum sa ma imbrac indiferent de anotimp si ocazie.

Asa ca am cautat cateva informatii pe internet, pe care vreau sa le impartasesc cu voi.

Blugii au aparut in secolul 18, undeva in Franta, in urma unui accident. Cativa producatori de tesaturi din Nimes au incercat sa reproduca serjul (material italian), insa le-a iesit altceva, un alt material pe care l-au denumit "serge de Nimes", actualul denim.

Citește și:

In anii ’70, denimul a devenit sinonim cu miscarea hippy, iar in perioada comunista a devenit un simbol al "decadentei occidentale".

Inventatorul blugilor este Levi Strauss. Acesta croia denimul in San Francisco, in 1853, cand toata lumea isi cauta succesul in Vest, petrecand luni intregi in aer liber si dormind in corturi. Datorita vremii si conditiilor nefavorabile, pantalonii facuti din tesaturile stiute de croitori pana atunci se deteriorau repede, asa ca denimul a castigat teren.

Geci de blugi

Geaca de blugi cu franjuri Geaca de blugi oversize Geaca din denim prespalat

Succesul blugilor se datoreaza in mare parte starurilor de cinema. James Dean a purtat blugi, un tricou alb si o jacheta din piele in filmul "Rebel fara cauza". Tinuta a devenit rapid uniforma si simbol al coolness-ului de pe vremea aia. Marlon Brando si Elvis Presley au purtat si ei blugi.

Citește și:

Specialistii sustin ca Japonia este tara cu cea mai buna calitate a denimului. Cu toate astea, cererea pentru denim este mult mai scazuta decat in USA.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Focuslight

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.