Setari Cookie-uri

Piese în motive tradiționale superbe cu care să petreci 1 Decembrie

1 Decembrie este Ziua Nationala a Romaniei. 1 Decembrie marcheaza Unirea Transilvaniei cu Romania. Tot 1 Decembrie este ziua in care romanii isi strang mainile si se imbratiseaza si devin mai buni. Uite cateva haine cu motive tradiționale, dar modern create, pe care să le porți oricând cu entuzisam și voie bună de româncă!

Atunci cand inaintezi in varsta incepi sa acorzi mai multa atentie lucrurilor cu adevarat valoroase. Acorzi mai multa atentie sufletului, mintii, familiei, prietenilor care ti-au ramas alaturi si tarii.

Poate ca nu esti de acord cu ce se intampla acum in Romania, dar asta nu inseamna ca trebuie sa iti iubesti mai putin tara. Nu! Trebuie sa fii mandru ca esti roman pana in ultimul moment.

Am gasit si cateva piese vestimentare in motive traditionale pe care merita sa le purtati in ziua cea mare a Romaniei, dar multe sunt moderne si pot fi cu usurinta adaptate in tinute actuale, si in afara zilelor de sarbatori nationale.

Ie romaneasca in diferite modele: alege-o indiferent de sezon!

Prima piesa vestimentara care ne vine in minte atunci cand auzim "haine traditionale" este, fara doar si poate, ia nationala.

ie romaneasca moderna

Vezi mai multe modele de ie romaneasca

Citește și:

Ia romaneasca autentica este ceva mai complexa decat ce gasim in zilele noastre, insa ce vedem acum in magazine este pe placul majoritatii. Ia purtata de stramosii nostri nu ar putea fi purtata asa cum ne place noua, in combinatii cu piese vestimentare moderne, blugi si pantaloni skinny, ci doar in costumul traditional.

In schimb, ia de azi se potriveste perfect cu perechea de jeansi preferata, cu pantofii sport sau eleganti, cu o fusta cu talie inalta, mai exact in aproape orice combinatie ne trece prin cap.

Eu am gasit numeroase modele de ii cu motive traditionale de purtat in tinute actuale, la birou, pe strada, la o iesire in oras chiar.

Tricouri personalizate cu iz romanesc

Daca ma intrebi ce as alege eu sa port de Ziua Romaniei, as raspunde ca m-as imbraca din cap pana in picioare intr-un costum traditional sau as opta pentru un tricou personalizat cu mesaj.

Citește și:

tricouri personalizate cu mesaje cu iz romanesc

Vezi mai multe modele și pentru bărbați

"Mandra ca sunt romanca", "Romanca adevarata" si "Iubeste romaneste" sunt trei dintre modelele de tricouri cu mesaje inscriptionate pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le aiba in dulap si sa le poarte cu mandrie nu doar pe 1 Decembrie, ci cel putin o data pe saptamana.

Daca stau sa ma gandesc mai bine, am si cativa prieteni carora as vrea sa le fac cadou un astfel de tricou personalizat si impreuna sa facem cateva "poze traditional romanesti".

Alte piese vestimentare cu motive traditionale inspirate de portul popular national

Asa cum spuneam, mi-ar placea mult de tot sa port un costum popular. L-as alege fix pe acesta din imaginea de mai jos, modelul negru de costum popular cu broderie traditionala verde si rosie, intrucat verde este culoarea mea preferata, iar cele doua nuante sunt reprezentative lunii decembrie si sarbatorii Craciunului.

Citește și:

Haine traditionale

Vezi haine traditionale cu motive etnice

Pentru reuniunile de familie intr-o zi de 1 Decembrie propun sa se poarte rochiile traditionale cu imprimeu brodat in doua culori tip ie lunga romaneasca de costum popular.

Daca vrei sa ai o tinuta 100% romaneasca, pune-ti in picioare celebrele opincute, iar daca vrei sa te pastrezi chic si moderna, combina rochia traditionala sau costumul popular cu pantofi cu toc.

Citate inspirationale despre romani si Romania

Mandra ca sunt romanca, la final va las in compania catorva citate patriotice:

"Ne vom salva doar revenind la romanism si realizand reintregirea neamului romanesc." - Gheorghe Ghimpu

"Noi, romanii, suntem o lume in care, daca nu se face ori nu se gandeste prea mult, ne putem mandri ca cel putin se discuta foarte mult." – I.L. Caragiale

"Romanii au un fel de a fi nefericit, cuplat cu bucuria. Euforia naufragiului."​ – Andrei Plesu.

Citește și:

"Patria nu este numai pamantul din care scoatem rente. Patria o face si limba si istoria, si religia si traditiile. A da cu piciorul in toate acestea, este a se lepada cineva de patria sa. Precum un parinte nu are dreptul a-si lasa copilul fara instructie, cu mai mare cuvant el nu are dreptul de a-i da o educatie antinationala, care face dintr-insul un element instrainat de tara." - Spiru Haret

Daca simti ca orasul in care locuiesti te sufoca, pune-ti cateva sandvisuri intr-un ghiozdan, o sticla cu apa, urca-te in tren si pleaca putin in natura. Viziteaza-ti cunostintele de la sat, mergi intr-un loc uitat de lume, rupt de civilizatie, du-te acolo unde simti ca poti sa faci pace cu tine si cu lumea.

Daca ramai in oras, sarbatoreste 1 Decembrie ca un adevarat patriot. Mergi la parada de Ziua Nationala si apoi strange cativa apropiati la tine acasa, la o masa taraneasca. Bucurati-va impreuna de tara in care traiti si de istoria frumoasa care a fost scrisa.

Citește și:

👉 Uite și o listă de câteva magazine cu produse românești autentice, inclusiv haine și alimente tradiționale!

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.