Setari Cookie-uri

De România: 10 magazine online unde găsești produse românești 100%

Știu că e motiv de mândrie că suntem români, mai ales acum cu ocazia Centenarului, dar cred că am putea rămâne bucuroși de acest lucru și după ce timpul va depăși acest moment de sărbătorit, într-adevăr! Eu, de exemplu, mă bucur de fiecare dată când pot cumpăra un produs made in România, realizat cu simț de răspundere, atenție la detalii și de calitate superioară. Pentru că simt că ajut în acest sens la a se crea lucruri specifice, la a crește niște idei ale noastre, să ajungă în lume, și pe baza lucrului bine făcut!

Am zis, astfel, să iau la rând câteva dintre cele mai frumoase magazine online cu produse românești. Unele au chiar secțiuni întregi denumite în teme specific românești, unde vei găsi o multitudine de lucruri fabricate în România, calitative și absolut superbe!

De la haine și pantofi cu motive tradiționale românești, până la alimente delicioase specifice fiecărei zone istorice din România, accesorii și alte obiecte în teme de la noi, ai de unde alege. Iată mai jos ce îți propun:

🇷🇴 Cele mai frumoase rochii pentru orice stil: fabricate în România – le găsești la un click distanță

🇷🇴 Rochii de seară Miss Grey made in Romania

🇷🇴 AmaFashion are Dor de România

🇷🇴 Delicatese tradiționale românești: de unde le comanzi online

Citește și:

🇷🇴 Cărți cu și despre România în cea mai frumoasă librărie românească

🇷🇴 Magazin online cu pantofi, ghete și cizme românești din piele naturală de calitate

🇷🇴 Pantofi made în România cu motive tradiționale sau personalizabili pe gustul oricui

🇷🇴 Genți moderne pentru aventuri urbane made in Romania

🇷🇴 eMAG are Marea Unire a Prețurilor Mici

🇷🇴 Fabrica de Țuică online pentru băutura tradițională din strămoși

Cele mai frumoase rochii pentru orice stil: fabricate în România – le găsești la un click distanță

La DyFashion găsești în primul rând rochii frumoase pentru orice stil (de zi, elegante, de ocazie specială, de seară), în mare varietate și de la mai mulți producători români, deci fabricate în România – unele absolut superbe, care n-au cum să nu te impresioneze!

Citește și:

rochii elegante frumoase fabricate în România Vezi mai multe rochii made in Romania

Dar nu doar rochiile sunt de urmărit aici, ci și încălțămintea, la fel, variată, made in Ro: pantofi în toate formele, ghete și botine. Nici gențile create în România din acest magazin nu sunt de ocolit: observ că multe acum sunt foarte modern realizate cu inserții de blăniță și păr de animale. Și cât încă mai ești pe acolo, aruncă o privire și la gecile și paltoanele lor, bluzele și cămășile elegante, sacouri, fuste și costume.

Rochii de seară Miss Grey made in Romania

Miss Grey e un brand 100% românesc încă din 2009 în online. A apărut ca o manifestare concretă a dorinței de a susține designul și producția autohtonă. Acolo găsești produse de foarte bună calitate, dar produsele-emblemă sau semnătură prin care s-a remarcat acest magazine online sunt rochiile elegante, rochii de seară superbe, din voaluri și dantele deosebite.

Citește și:

Sunt, poate, cele mai frumoase rochii de seară fabricate în România, merită toată stima! În plus, găsești acolo și categoria special de rochii de ocazie în mărimi mari pentru femei plinuțe, XXL. Totodată, de curând, s-a lansat colecția de rochii de mireasă Miss Grey, cu totul aparte, nobile. Zilele acestea rulează și campania de reduceri-signature Grey Friday, un soi de Black Friday al brandului, unde găsești toate aceste minunății la reducere.

rochii de ocazie Miss Grey Vezi mai multe modele la reducere

👉 Citește și despre propunerile noastre de rochii fabricate în România!

AmaFashion are Dor de România

O colecție cu adevărat specială și care merită toată atenția noastră, mai ales în preajma Centenarului și a Zilei Naționale este Dor de România, de la AmaFashion. Aici găsești haine, încălțăminte și accesorii pentru femei cu motive reprezentative pentru România, lucruri cu imprimeu tradițional specific, absolut superbe și atent create în România.

Citește și:

haine și accesorii fabricate în România Vezi mai multe aici

De altfel, acest magazin online este primul creat exclusiv cu produse românești încă de la apariție. Dacă nu îți face cu ochiul o fustă conică cu imprimeu cu motive tradiționale dispuse sub forma unui ștergar în partea frontală, cu siguranță o poșetă cu imprimeu specific național ori o bluză tip ie românească sau o pereche de pantofi pictați în forme ale portului nostru tradițional îți vor fura sufletul!

Chiar merită toată admirația toate produsele de aici!

Delicatese tradiționale românești: de unde le comanzi online

Nu puteam vorbi de produse specific românești și să trec cu vederea delicatesele noastre tradiționale, care te fac să îți plouă în gură numai când le privești. De la compoturi, dulcețuri, murături, până la siropuri, sucuri naturale, zacuscă, brânzeturi tradiționale, vei găsi în Cămara online a Moțului absolut tot ce-ți dorești să mănânci de Ziua Națională sau de sărbătorile tradiționale.

Citește și:

produse și delicatese tradiționale românești Comandă online delicatese tradiționale de aici!

“Cămara Moţului” a luat naştere de fapt de acum zece ani când am început “marea Aventură” a brandului tradițional în domeniul turismului, în inima Ţării Moţilor în staţiunea turistică Arieşeni. Astfel, fiecare oaspete la plecare primea, din partea casei, o mică amintire şi ce se potrivea mai bine decât “bunătăţi” din cămara moţului.

Dorinţa acestora de a cumpăra, după ce au gustat şi s-au convins, pentru familie şi prieteni, produse naturale 100% ne-a impulsionat să deschidem larg porţile de la Cămara Moţilor. “Cămara Moţului” a fost intotdeauna locul în care, indiferent de sezon, orice oaspete sau simplu trecător, a găsit produse şi preparate tradiţionale specifice Munţilor Apuseni.

Citește și:

Aşadar, “Cămara Moţului”dă dreptul şi altor persoane să consume produse şi preparate tradiţionale, natural făcute după reţete păstrate în familie de peste patru generaţii. Retetele sunt transmise si păstrate de la bunica, mama, nepoată de peste patru generații.

Produsele tradiționale românești sunt atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale și sunt naturale din Țara Moților ( Munții Apuseni ). Aceste produse sunt recomandate persoanelor de toate vârstele, inclusiv cele cu probleme de sănătate (diabet).

Cărți cu și despre România în cea mai frumoasă librărie românească

Nu am putea iubi România fără să-i cunoaștem istoria, să citim despre ea, să îi urmărim parcursul până în momentul de azi, al generației noastre. În acest sens, ar fi cazul să ai în vedere următoarele cărți nu doar interesante, dar unele chiar surprinzând valoarea aparte a țării noastre, din librăria românească (și) online cea mai creativă în România, cu un loc de poveste în Centrul Vechi al Bucureștilor, Carusel:

  • Discover Romania – de George Avanu este, de fapt, un album de fotografii ce evocă imagini inedite împletite cu imagini de referinţă ale acestor tărâmuri de care mulți străini s-au îndrăgostit. Fotografiile prinse în acest album acoperă întreaga suprafaţă a României.
  • România, te iubesc! De Cosmin Savu, Rareș Năstase, Paula Herlo, Alex Dima, Paul Angelescu surprinde ideea din spatele emisiunii-semnătură de reportaje marca Știrile PRO TV. A pornit de la ideea „Cum să facem scris din imagine?“ , de la imagini superbe sau dezolante ale României. Cartea cuprinde așadar nu doar acea față de iubit a României, ci și aceea tristă, care strigă după reparare, vindecare, salvare. Sunt aici inclusiv fragmente de interviuri în care participanţii puteau fi premiaţi pentru jocul artistic, scene dense şi rapide în care totul era în mişcare. Materialele „au trecut sticla“, după cum arată reacţiile publicului care urmăreşte emisiunea. Rămâne de văzut dacă rămân și dincolo de ochii cititorului. E o carte de colecție, după părerea mea!

cărți despre România Vezi mai multe cărți cu și despre România AICI

  • Oamenii mari care au făcut România mare – Lucia Hossu Longin cuprinde portretele a 24 de personalități care și-au adus contribuția la formarea statului național unitar și la consolidarea lui, prin marea Unire de la 1918. E despre acei eroi care au creat instituții și legi noi, școli și universități, impunând schimbările necesare pentru o adevărată „înviere”: făurirea României moderne, la 1 decembrie 1918. Sunt nume fără de care țara noastră, așa cum o știm acum, nu ar fi existat niciodată. Multe dintre aceste personalități sunt necunoscute, pentru că regimul comunist a dorit asta. Comuniștii i-au aruncat în închisori și în domicilii forțate, le-au confiscat averile, iar cărțile de istorie au trecut peste numele și faptele lor. Această carte îți propune în primul rând readucerea lor aminte și conștientizarea uneia dintre cele mai strălucite generații ale istoriei noastre. Lucia Hossu-Longin intervievează aici istorici, academicieni și rude ale acestor personaje vitale ale României Mari, care au jucat roluri fundamentale pentru Unire.
  • România pitorească – schițe și povestiri, de Alexandru Vlahuță este musai de citit dacă vrei să știi mai multe despre România, dar nu ai apucat să o vezi în întregime cu ochii tăi. Descrierile sunt superbe, cu foarte multe imagini care se conturează perfect în mintea cititorului, ca o realitate imediată. Aceste pasaje se află între memorialul aproape viu de călătorie şi textele de promovare a „identităţii“ autohtone.
  • Am ales România. Povestea mea – Clotilde Armand: Cu sinceritate, simplitate şi accent franţuzesc, Clotilde Armand vorbeşte despre viaţa şi profesia ei, evocă principiile în care crede cu pasiune, face un surprinzător portet al ţării pe care a ales-o, compară mentalitatea românilor cu cea a francezilor. Veţi întâlni în volum pagini intense, emoţionante – fie tandre şi triste, fie entuziaste şi pline de speranţă.Cartea merită citită în anul Centenarului Marii Uniri, pentru că e despre un strain care descoperă frumusețea la noi în țară. Nu veţi găsi în această carte programe politice sau slogane electorale.
  • De ce este România altfel? de Lucian Boia e o carte despre România, acea țară care se încăpățânează să fie altfel, o carte ce a stârnit numeroase polemici printre intelectualii români: „Ceva nu merge în România, şi nu doar sus, în clasa politică, şi nu doar de ieri, de alaltăieri. Să fie un blestem? Nu, e doar o istorie. Dar poate că înseamnă acelaşi lucru.“ (Lucian Boia)
    „Prezentul este opera trecutului. România s-a făcut într-un anume fel: de aceea este aşa cum este. Parcurgându-i rapid istoria, am putut identifica o lungă serie de trăsături specifice, mai mult sau mai puţin îndepărtate de condiţia europeană «medie», şi prinse ele însele în combinaţii contradictorii. Înlănţuindu-se, toate aceste particularităţi, prea multe particularităţi, conduc la România de astăzi. O ţară care se încăpăţânează să fie altfel. Ceea ce înseamnă uneori şi reuşite, nu doar neîmpliniri şi dereglări. Necazul este că ceea ce nu merge într-o societate ajunge să strice şi ceea ce merge. Nu e un merit să mergi corect, e o deficienţă să mergi strâmb. Ce poate fi mai îngrijorător decât faptul că atât de mulţi tineri, tot mai mulţi, şi printre cei mai promiţători, îşi văd realizarea doar în afara României? Avem nevoie mai presus de toate de o privire critică şi cât mai puţin îngăduitoare: să ajungem să separăm odată mediocritatea şi impostura de valoare. În lături!, exclama Titu Maiorescu, la 1886. E un demers care ar trebui actualizat. Va reuşi România să o facă?“ (Lucian Boia)
  • De ce e România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc, de Vintilă Mihăilescu e cumva o contrareplică la cartea lui Lucian Boia descrisă mai sus.

Rezultatul este că, motivaţi de o reticenţă principială şi strategică faţă de fenomenul public al excepţionalismului românesc, antropologi, sociologi, politologi, istorici, universitari şi cercetători încearcă să răspundă la întrebarea „De ce este România astfel?”.

„Oscilăm în continuare între nostalgii după leagănul matern al neamului şi megalomania dorinţei de autodepăşire. Se poate spune că am fost – şi am rămas – societatea confruntării dintre fraţii Grimm şi Darwin: fie cea a aşezării protectoare în mitologizarea originii, fie cea a tentaţiei riscante de a ne găsi locul în mitologizarea evoluţiei; între a fost odată ca niciodată şi va fi odată ca niciodată – dar fără asumarea unui este. În ambele cazuri, Istoria noastră a rămas, la nivel discursiv, Poveste.” (Vintilă Mihăilescu)

Desigur că sunt foarte multe alte titluri de cărți despre România care merită adăugate pe această listă, dar am vrut să ne limităm la cele mai reprezentative pentru acest moment. Lista e oricum deschisă, oricând putând fi completată.

La Cărturești online, mai găsești și suveniruri specific românești, de oferit străinilor care ne calcă locurile, în rândul de rafturi alese cu produse românești, unde găsești de toate, printre cărți.

Magazine online cu pantofi, ghete și cizme românești din piele naturală de calitate

Pantofi, ghete și cizme fabricate din piele naturală în România

De 8 ani lider în piața online de încălțăminte produsă în România, îmbrăcăminte - mai recent, genți și alte accesorii office elegante calitative, DASHA rămâne o destinație principală și pentru noi. Admirăm creațiile lor românești, în special gențile și încălțămintea de calitate, hainele moderne pentru o femeie de carieră originală, fabricate în România. Uite ce am testat deja până acum din acest magazin online - destinație de bază pentru articole de modă made in Ro:

👉👠 Bocanci cu toc pentru orice stil

👉👜 Poșeta-sac atât de versatilă!

Livrarea comenzilor în acest magazin online se realizează în 24 ore, transport gratuit pentru comenzi peste 200 lei, retur gratuit.

genți și poșete fabricate în România Vezi mai multe modele

Pantofi made în România cu motive tradiționale sau personalizabili pe gustul oricui

La UBITA este un loc online special, unde ai posibilitatea de a-ți personaliza modelul de încălțăminte dorit (culoare, tip de piele, toc). Cu o gamă variată de modele de încălțăminte realizată la comandă și genți de damă din piele naturală, fabricate în România, acest magazin online pune accent, în principal, pe calitate și originalitate.

În acest sens, aici vei găsi multe poșete și pantofi cu motive tradiționale românești - modele superbe și de apreciat pentru specificitate și originalitate. Uite mai jos:

pantofi cu motive tradiționale românești

Vezi mai multe modele de pantofi românești

Genți moderne pentru aventuri urbane made in Romania

Gențile UrbanBag sunt moderne, create în România, din piele naturală și material textil pentru femei și bărbați. Sunt interesante și drăguț de oferit cadou gențile pentru bărbați, moderne, unele tip rucsac, de purtat în spate, altele tip servietă clasică sau ghiozdan tip școlar, ca pe vremuri. Au un aer retro și un farmec aparte, special.

genți Urban Bag fabricate în România Vezi mai multe modele

Gențile UrbanBag sunt foarte calitativ realizate, în stil old school / college look, iar multe dintre ele sunt perfecte de purtat zilnic, la birou, ideale pentru laptopuri și agende/caiete mari. Sunt numai bune pentru studenți inclusiv!

Inclusiv portofelele și agendele sunt de luat acasă din acest magazin online.

eMAG face Marea Unire a Prețurilor Mici

Unul dintre motivele pentru care am ales eMAG în această listă de magazine online cu produse românești este faptul că, în primul rând, acesta este un exemplu pentru comerțul online din România: este cel mai mare retailer și marketplace de la noi, un fel de Amazon în țara noastră, un exemplu pentru fiecare dintre cei care caută un model de business.

Trecând peste aceste detalii mai... afaceristice așa, vă spun că zilele acestea la eMAG se sărbătorește Ziua Națională a României în avans, cu o campanie de reduceri mari - Marea Unire a Prețurilor Mici. Retailerul s-a pregătit de Centenar cu reduceri de până la 50%, în perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2018, cu cele mai bune oferte eMAG la toate categoriile.

Fabrica de Țuică online pentru băutura tradițională din strămoși

Fabricadetuica.ro este primul magazin on-line din România specializat în cazane de țuică din cupru pur - instalații complete și accesorii pentru uz casnic și industrial.

Această platformă a pornit cu gândul la gospodarii care nu au uitat obiceiurile străvechi și doresc produse de calitate superioară, moderne, inovatoare, dar cu o tradiție de peste 50 ani.

De altfel, acolo nu găsești doar cazane pentru băuturi alcoolice tradiționale, ci și alambic pentru țuică, cărți de specialitate pentru fabricarea distilatelor, cazane pentru distilarea de plante aromatice spre a obține uleiuri esențiale, cadouri în temă și în stil vintage din cupru, vase și ustensile de bucătărie tradiționale potrivite, sobe de gătit, unelte pentru uz gospodăresc la sat, echipamente de protecție pentru munca la cazane profesionale, biostimulator agricol.

Dacă îți dorești o țuică sau o pălincă tradițional românească, creată în gospodăria ta ca pe vremuri, alege un cazan profesional pentru fabricarea ei ca strămoșii noștri. Dar cu o astfel de unealtă poți să faci și alte băuturi distilate, cum ar fi coniac de cea mai bună calitate.

Piese românești ți-am mai sugerat și aici!

Astfel de produse sunt perfecte de oferit cadou acum în preajma sărbătorilor de iarnă și nu numai, constituind o idee de dar cu adevărat special și autentic. De asemenea, le poți oferi ca suveniruri unor străini, cu orice ocazie care se ivește, pentru a-i aminti de cultura noastră tradițională. ;)

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.