Setari Cookie-uri

Cum ingrijesti parul drept cu un buget cat mai mic

Multa lume considera femeile cu parul drept drept norocoase. Podoaba capilara dreapta de la natura arata mereu bine, este usor de stilizat si straluceste fara prea mai efort. Totusi, ia aminte ce sa faci ca sa ingrijesti parul drept asa cum are nevoie si mai ales cu un buget cat mai mic!

Daca ai par drept natural cu siguranta stii bine ca se intampla mai rar sa ai firul uscat ori casant. Si asta pentru ca firul de par drept se „unge” bine cu sebum de la radacini pana la varf. Spre deosebire de bucle care tind sa se usuce si sa de deshidrateze.

Insa, inainte de a le desemna pe femeile cu parul drept cele mai norocoase, afla ca nu este tocmai simplu sa ingrijesti parul drept. Este un par cu varfuri despicate adesea. Iar provocarea este mereu sa adaugi volum parului. Sa nu mai spunem ca un par drept natural este un par care se ingrasa.

In plus, spre deosebire de firele ondulate ori crete, pe firul drept se vad una-doua degradarile si imperfectiunile cuticulelor. Dar, cel mai bine, citeste mai jos cum sa ingrijesti parul drept, fara prea mari batai de cap si fara gauri prea mari in bugetul tau. Pana la urma, sunt atatia pantofi care asteapta sa fie cumparati!

Citește și:

Parul drept se ingrasa mai repede

Da, parul drept este un par care se ingrasa rapid. Structura firului de par il predispune sa retina sebumul. Adesea radacinile sunt uleioase iar firele de par terne.

Si daca, in cazul celorlalte tipuri de par te poti spala mai rar pe cap, in cazul in care ai par drept natural, este indicat sa il speli de 3-4 ori pe saptamana, alegand samponuri speciale pentru firul de par drept. Pe de alta parte, nu folosi balsam atat de des, intrucat vei avea si mai putin volum. Alege tehnici de glossing o data pe luna sau mai rar, pentru a pastra luciul firului de par.

Last minute classic holiday gifts @belstaff

A post shared by Liv Tyler (@misslivalittle) on

Cum ingrijesti parul drept si ii adaugi volum

Din pacate aceasta este cea mai mare provocare: sa adaugi volum parului drept. Mai ales daca este mediu ori lung, cazand greu, atarnand de la radacina. Si daca primul tau gand este sa folosesti aparate cu tratare termica, nu vei obtine in timp, decat un par cu varfuri despicate si extrem de degradat.

Citește și:

Mai bine apeleaza la coafuri pentru par drept: tunsorile ravasite ori in scari se potrivesc si adauga volum. Bobul s-a nascut pentru parul drept, dragilor!

O alta metoda este sa iti faci impletituri la baza, mai ales, pentru a avea un par bufant. Si din acelasi motiv, poti sa iti usuci parul cu capul in jos, folosind o perie rotunda pentru a stiliza. Poti sa folosesti si spuma de par, foarte putina, insa doar pe lungimea firului. Sa tapetezi usor si sa creezi impresia de par bufant.

Firul de par drept natural se despica la capete

Nu le poti avea pe toate! Iar daca vrei sa ingrijesti parul drept a la carte exista un aspect important de care sa tii cont. Un par drept este un par cu varfuri despicate cel mai adesea. Te intrebi cum vine asta cand este totusi si un par care se ingrasa?

Sign up for the presale for my fall capsule collection for @Reitmans! The essential fall uniform I designed for work or play 😘 #MMxReitmans (on sale next week!! http://bit.ly/1qVx66l) #fashion

Citește și:

A post shared by Meghan Markle (@meghanmarkle) on

E simplu! Noi cu mainile (si aparaturile) noastre ne-o facem. Periatul excesiv, folosirea placilor, a ondulatoarelor ori a foehn-urilor deterioreaza parul la varfuri. Mai mult, intrucat parul drept se incurca mai rapid si se formeaza noduri, ce facem? Incercam sa pieptanam si sa descurcam nodurile si astfel, parul se strica!

Evita sa piepteni sau sa descurci parul drept cand este umed si alege mereu perii sau pieptene cu dinti mari (nu din plastic intrucat plasticul cauzeaza ca parul drept sa se electrizeze ingrozitor!). Si mai ales, ca sa ingrijesti parul drept cum trebuie, tunde varfurile deteriorate. O data la sase saptamani este ideal!

Cosmetice ca sa ingrijesti parul drept

Asadar, ce am invatat cand vine vorba de parul drept? Ca trebuie sa il iubim si sa il respectam. Ca nu trebuie sa il maltratam, ca trebuie sa il tundem mai des si ca trebuie sa renuntam la stilizarea termica.

Citește și:

Sursa foto front page – Nazar Strutynsky/Unsplash, instagram

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.