Setari Cookie-uri

Machiajul pentru ochii negri și închiși la culoare

Dacă vrei să știi cum te machiezi dacă ai ochii închiși la culoare, ai nimerit bine! Despre ochii căprui și despre ochii negri vom vorbi astăzi. Despre ce îi face speciali, atrăgători, și despre ce îi ajută să iasă în evidență. De la paleta cromatică până la contur, de la mascara, până la tonurile de ruj sau gloss ce completează machiajul pentru ochii negri sau machiajul pentru ochii căprui vom vorbi astăzi. Desigur, cu câteva exemple de produse cosmetice și farduri potrivite în machiajul pentru ochii închiși la culoare.

Eu sunt posesoarea unor ochii căprui. Uneori par aproape negri, alteori sunt căprui deschis. Copil fiind nu eram deloc mulțumită de faptul că nu am avut ochii verzi sau albaștri. Pe măsură ce am crescut, ce m-am maturizat, am început să apreciez și mai mult trăsăturile mele. Sigur, nu am avut ochii verzi sau albaștri, dar nu de puține ori make-up-artiștii cu care am colaborat mi-au spus că am privirea expresivă și ochii plini de viață, de lumină. Așa că, am învățat să îi iubesc. Și, ușor, ușor, am învățat și să îi machiez.

Așa că, pentru fetele și femeile ce au ochii căprui ori negri, voi scrie mai jos ce trucuri m-au ajutat pe mine, ce am mai învățat de la machiorii cu care am lucrat și de la stiliștii de beauty cu care am fost colegă, pentru machiajul pentru ochii de culoare închisă.

Citește și:

Trucuri pentru machiajul pentru ochii închiși la culoare

Machiajul pentru ochii închiși la culoare este atât de ofertant, deși în primă fază nu s-ar zice! Machiajul pentru ochii negri nu înseamnă doar eyeliner și cat-eye, ori straturi de mascara! Machiajul pentru ochii căprui nu înseamnă doar game de neutre sau smoky eyes!

Sunt atâtea culori și texturi ce accentuează privirile căprui, pătrunzătoare! Trebuie doar să fii creativă! Poți alege un make-up romantic sau un stil opulent, prețios, poți opta pentru grafisme și linii clasice sau pentru tonuri extravagante, cu iz oriental. Despre modalitățile de a explora gama de tonuri și texturi potrivite privirilor căprui și negre vom vorbi astăzi. Citește cum te machiezi dacă ai ochii închiși la culoare: atât la ochi cât și pe buze!

Citește și:

Ce eyeliner și farduri să alegi pentru machiajul pentru ochii negri

Machiajul pentru ochii închiși la culoare este adesea definit de eyeliner pe pleoapa superioară (în stil cat-eye sau cu alte tușe grafice) dar și pe pleoapa inferioară, în exterior, printre gene dar și în interior.

Însă nu doar negrul se potrivește în machiajul pentru ochi căprui! Arată foarte bine și liniile de burgundy, de vișiniu, de kaki, lăsate de eyeliner, de dermatograf sau de tuș de ochi. Conferă profunzime privirii, un altfel de look, și un plus de senzualitate și rafinament retro, cu condiția să păstrezi fardurile neutre, dar despre ele vorbim și mai mult, mai jos!

Palete cu farduri colorate potrivite în machiajul pentru ochii negri sau căprui

Farduri colorate pentru machiajul pentru ochii negri sau căprui

Culorile de farduri ideale în machiajul pentru ochii închiși la culoare

Paleta de neutre și pământuri (bej, crem, ocru, maro, gri, negru, nisipiu, camel, nude, tente de auriu, kaki) este potrivită, într-adevăr pentru ochii căprui. Însă, la fel de bine și violet, movul, verdele sau albastrul completează machiajul pentru ochii negri ori căprui. Nuanțele acestea mai intense conferă un vibe exotic și o privire vibrantă.

Citește și:

Extra pont: pentru a accentua culoarea ochilor tăi, selectează un fard complementar tonului pielii tale. Apoi, alege un fard vibrant într-o nuanță cu câteva tonuri mai închisă, pentru a da umbre.

De altfel, tehnica de blending (de degradeuri, de trecere la o nuanță la cealaltă) contează mult în machiajul pentru ochii închiși la culoare. Dar la fel de mult contează și cum te machiezi dacă ai ochii deschiși la culoare. În ceea ce privește ochii căprui și negri, poți alege cam orice make-up!

Și la capitolul culori, ai aceeași libertate! De la oranjuri și roșuri, până la violet sau verde, roziu sau navy, alegerea este a ta! Totuși, iată ce te avantajează cel mai mult, ce ”putere” are fiecare culoare, în machiajul pentru ochii negriu și căprui.

Citește și:
  • Alege palete cromatice bazate pe marouri și neutre în machiajul pentru ochii căprui: Marourile calde, delicate, soft accentuează privirea și conferă o căldură, o senzualitate aparte. Merită să explorezi aceste tonuri, mai ales cu accente de lumină aurii, bej, albe, nude.
  • Alege oranj, roșu și tonuri explozive pentru a accentua privirea: iată cum te machiezi dacă ai ochii închiși la culoare și vrei o tușă de accent, îndrăzneață! Aceste tonuri conferă același sentiment de încălzire a privirii. Tonurile neon ale acestor culori sunt ideale seara sau la petreceri, mai ales dacă alegi pigment de cupru sau bronz metalic drept accent.
  • Violetul și verdele se potrivesc de minune în machiajul pentru ochii închiși la culoare: și sunt opțiuni cu adevărat puternice și curajoase. Merită să le încerci, mai ales în acest sezon când tonurile Disco ale anilor 80 și 90 sunt atât de HOT!

Ce tonuri de ruj sau pentru buze completează make-up-ul ochilor căprui sau negri

Nu puteam să las machiajul pentru ochii închiși la culoare incomplet. Am discutat despre ochi, dar make-up-ul este compus și din culorile aplicate pe buze. Și da, gura accentuată în tonul potrivit poate face minuni și în sublinierea privirii!

Citește și:

Am descoperit, în timp, că machiajul pentru ochii negri este completat perfect de buze cu rujuri mate, în timp ce în machiajul pentru ochii căprui, pot străluci și gloss-urile și rujurile mate. Însă depinde mult și de culoarea pielii. În cazul meu, am libertate, având pielea albă, părul negru și ochii căprui, deci pot mixa, absolut orice tentă îmi doresc. Totuși, stiliștii recomandă, în completarea ochilor închiși la culoare, să folosești colorarea buzelor în mov, roșu închis, tente metalice, aurii, roșu-pur intens și roz.

Rujuri pentru machiajul pentru ochii închiși la culoare

Rujuri pentru machiajul pentru ochii închiși la culoare


Oricum, pe final de material, îți mai spun doar să experimentezi, să încerci toate tonurile și să vezi ce ți se încadrează bine, și în funcție de forma feței, de culoarea pielii, de nuanța de păr. Chiar și ținuta și coafura aleasă contează. Deși machiajul pentru ochii închiși la culoare este ofertant și versatil și ai de unde alege, ține cont de tot ce compune vizual ținuta ta: de la haine la păr!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.