Setari Cookie-uri

Mirror effect pentru super aspect: ochelari de soare tip oglinda!

Daca nu o sa porti ochelari de soare atunci cand e necesar, o sa ajungi ca mine: cu riduri pe frunte si cu o expresie a fetei mereu incruntata. Nu, nu sunt 100% convinsa ca asa o sa se intample, nu vreau sa te sperii, dar este foarte posibil.

Pentru ca port in permanenta ochelari de vedere, prietenii ma vad rar cu ochelari de soare si asta e un minus care chiar ma afecteaza. Asa ca incerc pe timp de vara, cand soarele straluceste cu putere, sa ma folosesc de lentilele de contact cu dioptrii si sa-mi permit astfel sa port pe strada ochelarii de soare.

Ochelarii de soare, ca si cei de vedere, se aleg in functie de forma fetei, insa recomandarea medicilor este ca aceasta alegere sa se faca dupa mai multe criterii printre care: sa aiba protectie UV (unii ochelari de soare, care au doar lentile colorate, fara protectie UV, pot face mai mult rau decat daca nu i-am purta), sa reduca cat mai mult cantitatea de lumina, lentilele sa fie cat mai mari pentru a proteja si aria din jurul ochilor.

Ochelari de soare cu lentile oglinda, moda sau necesitate?

Se stie ca expunerea la soare dauneaza in intervalul 12:00-16:00, insa vara acest interval creste odata cu micsorarea stratului de ozon care ne protejeaza de unele raze UV. Altitudinea si suprafetele reflectante (apa, zapada, nisip) sunt si ele factori care alimenteaza efectul lor nociv. Prin urmare, ochelarii de soare cu lentila oglinda sunt principalii care lupta impotriva problemelor oftalomologice.

Citește și:

Lentilele oglinda limiteaza cantitatea de lumina care patrunde in ochi si asigura un confort vizual sporit. Ochelarii de soare cu lentile oglinda sunt o solutie optima pentru cei care practica activitati in conditii de luminozitate crescuta, cum ar fi sporturile de iarna intr-o zi insorita si zilele petrecute pe plaja.

Bineinteles, acelasi model de ochelari de soare este si la moda. Odata pusi la ochi, ochelarii de soare cu lentile oglinda reflecta si capteaza frumos peisajele din locurile pe unde mergi, mai ales in pozele binele realizate.

Ochelari de soare cu lentile oglinda

Ochelari de soare cu lentile oglinda Ochelari de soare aviator Ochelari de soare cu rama groasa

Ce culori alegem in cazul ochelarilor de soare cu lentile oglinda?

Alegerea culorii de lentila este o decizie estetica, dar trebuie sa stii ca nuanta folosita la colorarea lentilei determina ce culoare din spectrul luminos este absorbita de lentile.

Citește și:

Avem asa: gri si negru - reduc cantitatea generala de lumina; galben, auriu si portocaliu - reduc cantitatea de lumina albastra (provoaca cataracta), de aceea ochelarii de soare pentru condus pe timp de noapte sau de ceata, au, de obicei, lentilele galbene.

Maro - absoarbe lumina de frecventa inalta, inclusiv albastrul; verde - filtreaza lumina albastra, ofera cel mai inalt contrast si acuitate vizuala foarte buna; roz si mov - ofera cel mai bun contrast al obiectelor pe un fundal verde sau albastru. Sunt recomandati pentru pescuit, vanatoare sau alte sporturi de apa.

Acum ca stii cum sta treaba cu lentilele oglinda, poti sa alegi modelul de ochelari de soare care se potriveste fetei tale si care da bine cu outfit-urile de vara.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Olesya Kuprina

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.