Setari Cookie-uri

Modele de pardesiuri subțiri perfecte pentru serile răcoroase de vară și zilele de toamnă

Vara aceasta a tot avut capricii și perioade în care căldura a fost înlocuită de răcoare, ba chiar frig, pe alocuri. Pentru astfel de zile și, desigur, pentru perioadele de tranziție de toamnă și de primăvară, am ales să aducem în prim-plan câteva modele de pardesiuri subțiri, perfecte pentru orice anotimp, siluetă, vârstă și preferință.

Un pardesiu, după părerea mea, este o variantă clasică, mereu elegantă și niciodată demodată, de a adăuga un strat protector, pentru zilele mai răcoroase. Așa că am ales câteva modele de pardesiuri subțiri, care să ne țină de cald și să ne transforme ținuta într-una sofisticată, chic, ladylike și extrem de interesantă.

Unele dintre ele sunt pardesiuri subțiri de vară, potrivite seara, mai ales cu rochii vaporoase, scurte și lungi, căci designerii așa le-au propus în prezentările lor de modă. Altele sunt pardesiuri subțiri de toamnă și de primăvară, ușor mai pline în ceea ce privește țesătura, însă la fel de light, de ușoare și de lejere. Unele sunt mai feminine, altele sunt inspirate din vestimentația masculină, din trenciuri.

Unele sunt în stil jachetă, scurte, altele sunt midi sau până la coapse. Te invit să descoperi ce modele de pardesiuri subțiri poți asorta ținutei tale, fie că le porți la birou, casual, sport sau la ocazii speciale.

Citește și:

Modele de pardesiuri subțiri, croite cât mai larg, eventual și lungi: se poartă oversize!

Un pardesiu subțire poate fi exact piesa vestimentară de care ținuta ta are nevoie. Fie că ne referim la ținuta casual, la aceea de purtat la birou sau la ținuta de seară. Frumusețea acestui sezon și al următorului este că designerii au propus modele de pardesiuri subțiri chiar alături de rochii lungi, din voaluri transparente, cu volane feminine, cu imprimeuri sau broderii spectaculoase, cu rochii vaporoase, atât de zi, cât și de seară.

De la toamnă, poți îmbina un astfel de pardesiu cu o fustă plisată, o altă piesă-cheie de sezon, și un pulover subțire.

Jurnalul unei shopaholice, modele de pardesiuri subțiri, pardesiuri subțiri de vară, pardesiuri subțiri de toamnă

Modele de pardesiuri subțiri

Să nu mai vorbim de nenumăratele posibilități de a îmbina pardesiuri subțiri de vară în stil casual, sport ori relaxat. Alături de blugi, alături de pantaloni largi, alături de fuste midi, alături de rochițe vaporoase, cu sandale cu toc, cu balerini, cu pantofi sport sau cu mocasini ori flats, cu botine, ghete sau cizme! Cu orice poți asorta aceste modele de pardesiuri subțiri.

Citește și:

Stilul meu preferat pentru zilele răcoroase este acesta: pardesiu ori trenci subțire, tricou navy, jeans până la gleznă și sandale sling-back sau pantofi cu toc kitten. Cu atât mai mult, prefer să port pardesiuri subțiri de toamnă, de vară sau de primăvară, dacă sunt croite amplu, larg, lejer. De ce? O dată pentru că sporesc efectul de ”effortless„. A doua oară pentru că arată șic atât închise, cât și deschise.

Apoi, pardesiurile completează perfect atât fustele și rochiile largi, vaporoase, continuând linia rochiei, cât și jeanșii ori pantalonii, fie ei largi, evazați ori skinny. Nu în ultimul rând, pentru că amintesc de uniformele bărbătești, iar contrastul de linie androgină și detalii feminine (sandale cu baretă pe gleznă și tocuri înalte) fac outfitul și mai spectaculos și mai sexy!

Citește și:

Pardesiuri și trenciuri subțiri: alege modele uni, în tonuri clasice, neutre, dar mizează și pe culori intense ori țesături interesante, precum carourile, motivele florale sau animal-print!

Am vorbit despre faptul că prefer (ca și designerii acestor sezoane) modele de pardesiuri subțiri, largi, croite oversize, adesea lungi și ample. Și dacă am vorbit despre croială, să ne oprim puțin și la culori, țesături și imprimeuri potrivite pentru pardesiuri de toamnă.

pardesiuri și trenciuri subțiri de vară și de toamnă Vezi mai multe modele

Facem un mic popas, discutând și lungimea trenciurilor și jachetelor de acest gen și aici menționez că, deși există și multe sugestii de pardesiuri scurte, te sfătuiesc să alegi un model mai lung ori midi, dacă vrei să îl porți mai mult timp și dacă ești mai friguroasă.

Acestea fiind spuse, despre culori, îți spun că poți miza pe tonurile clasice, pe neutrele bej, unt, ocru, gri, nude, crem, negru, navy dar că poți purta fără sfială culori tari. În vara aceasta mizează pe pasteluri, tocmai în ideea de ”smart shopping” sau pe oranj, fuchsia, violet, turcoaz, dacă bugetul este nelimitat. Poți alege pardesiuri subțiri de vară și cu imprimeuri florale ori în dungi fine.

Citește și:

În ceea ce privește țesăturile și culorile toamnei, mizează pe aceleași neutre și adaugă pe lista ta culorile must-have ale sezonului rece ce vine: roșu intens, roșu putred, oranj, ultraviolet, toată gama de roz și albastru, cu precădere cobalt și cyclamen. Dacă dorești o pată de culoare, sau ceva interesant, alege pardesiuri subțiri de toamnă din materiale cadrilate sau animal print. Și dacă vrei un look futurist, ai noroc, se vor purta multe modele de pardesiuri subțiri din piele.

Oferta este nelimitată, atât pentru sezonul acesta cât și la toamnă. Eu te sfătuiesc, dacă vrei să cumperi modele versatile și ai bugetul limitat, să mergi pe modele de pardesiuri subțiri cu lungime midi, eventual până la jumătatea gambei, din tonuri neutre, clasice, ori pe țesături precum materialele în carouri, tot în tonuri pământii. Astfel, te poți bucura de ele, cât mai multe sezoane!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.