Setari Cookie-uri

Cele mai bune sfaturi și fixative pentru părul creț: secrete de-a fir a păr

Adesea cu cât se ondulează mai mult, cu atât părul este mai greu de îngrijit. Părul creț, de exemplu, tinde să devină casant, uscat, cu firul subțire. Să nu mai spun că nu vei putea nicicând că-l piepteni când e uscat. Sigur nu vrei să mai bagi și produse de styling în el, nu-i așa? Ei bine, ai o variantă! De fapt, câteva! Azi vorbim despre îngrijirea buclelor strânse și despre produse de fixare pentru părul creț.

Astăzi vorbim despre părul creț. Cu tot ce vrei să știi despre el, de la definire până la cum poți preveni firele de păr despicate, de la cum să nu ți se electrizeze până la cum să îl menții hidratat, o adevărată provocare pentru femeile cu bucle strânse. Nu și dacă știi cum să faci și cu ce să faci! Nu și dacă ai mereu la îndemână cele mai bune produse de fixare pentru părul creț. Pssst, vei vedea că am un truc chiar simplu și eficient, fără spume, geluri, ceară sau fixative scumpe!

Am adunat cele mai eficiente sfaturi de îngrijire pentru părul ondulat, spiralat, buclat și creț. Și am adunat și sfaturi despre cum fixezi părul creț, fără să îl încarci, fără să-l usuci sau să îl deshidratezi mai mult, fără să îl rupi. Așadar, alege-ți și tu un fixativ pentru părul creț și înainte de orice coafare sau fixare, aplică mereu trucurile de îngrijire!

Citește și:

Cele mai tari sfaturi pentru îngrijirea părului ondulat și cârlionțat

Înainte de a discuta despre cum fixezi părul creț, este important să discutăm puțin despre îngrijirea lui. Nu se știe despre părul creț că e necesar să fie spălat maximum de două ori pe săptămână, optim ar fi doar o dată la 7 zile! Nu se mai știe faptul că atunci când alegi produse de fixare pentru părul creț trebuie să știi cum se prezintă și comportă această fibră capilară.

produse de îngrijire pentru păr creț și ondulat

Alege produse de îngrijire pentru păr creț

Este cel mai sensibil tip de păr, și asta pentru că uleiurile din scalp, naturale de altfel, nu ajung pe toată lungimea firului de păr, tocmai din cauza încrețiturilor. Minunatele inele care atrag priviri sunt adesea motiv de chin pentru posesoarele lor. Așa că trebuie să știi cum îngrijești și cum fixezi părul creț, fără să-l deteriorezi! Întrucât adesea firul de păr creț e subțire, trebuie să fii atentă să nu îl agresezi, să nu îl electrizezi sau chiar să îl rupi!

Citește și:

Spuneam, deci, că am eu un truc interesant, că am o sugestie de fixativ pentru părul creț. Ei bine, lucrurile stau cam așa: ca să păstrezi pletele hidratate, amestecă balsam care nu necesită clătire, ulei de castor și apă într-o sticluță și aplică în fiecare zi. Te mai ajută să definești buclele și variante naturale de produse de fixare pentru părul creț. De exemplu, poți unge părul cu uleiuri de cocos sau de măsline, cu 20 de minute înainte de a le spăla, și astfel buclele vor fi moi, hidratate, fine și se vor defini, totuși fără fixare.

Dacă vrei să știi cum fixezi părul creț și ce să alegi, vezi sugestiile de mai jos!

Cele mai bune produse de fixare pentru păr creț

Orice ai face, chiar dacă alegi mereu doar ce e mai bun la capitolul produse de fixare pentru părul creț, atenție la cum îl pregătești până atunci. Nu pieptănă decât dacă e părul ud, cu balsam în el, la duș, și atunci cu pieptene de lemn sau os, cu dinții rari.

Citește și:

P.S.: când știi că vei aplica fixativ pentru părul creț, când știi că urmează vreun eveniment sau ocazie, înainte de coafare, spală-te, dar nu clăti bine tot balsamul. Apoi mai aplică puțin balsam ce nu necesită clătire sau o pulverizare de ulei esențial de geranium sau jojoba, diluat cu puțin ulei de cocos și apă. Așa vei crea o peliculă ce va proteja pletele.

top cele mai bune fixative pentru păr creț Vezi mai multe fixative pentru păr creț

Un alt truc eficient legat de cum fixezi părul creț este să strecori ceva balsam și în geluri sau în ceară ori spumă de stilizat. Așa pletele nu se usucă și rămân și bine așezate, nemișcate. Dacă vrei să folosești produse de fixare pentru părul creț de tipul spray-urilor fixative, poți evita buclele ”crocante”, dacă folosești puțin ulei de păr, după ce aplici fixativ sau spumă de fixare sau definire. Dacă vrei să revitalizezi buclele, ai nevoie de mixul acela de balsam cu apă și gata!

Citește și:

Trebuie să știi că te ajută să aplici mască sau balsam și înainte de mers la bazinul de înot, de antrenamente, înainte de a-ți prinde părul sus, strâns. Așa buclele tale vor rămâne definite, hidratate și catifelate. Extra truc: dormi pe așternuturi de satin, ca să alunece părul pe ele. Bumbacul deshidratează și usucă mai tare părul creț și îl electrizează, făcându-l și casant.

Ca ultime sfaturi legate de cum fixezi părul creț, îți mai spun doar să fii atentă mereu la îngrijire, nu doar la produse de fixare pentru părul creț! Ai grijă să nu usuci sau deshidratezi acest păr sensibil. Alege pe cât posibil șampon fără sulfați, căci aceștia elimină mai mult uleiurile naturale din fibra capilară.

Sursa foto front page – Unsplash

Citește și:

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.