Setari Cookie-uri

Rochii in stil gipsy: optează pentru imprimeuri colorate în stil nomad

Nu este de condamnat ca ne place sa imprumutam din cultura altor neamuri si popoare. Si nici nu ar trebui sa suparam pe cineva daca ne inspiram din moda lor si o adaptam stilului nostru. Asa ca astazi am primit propunerea de a scrie despre rochiile in stil gipsy, atat de indragite de femei si de marii designeri.

Din start m-am gandit cat de tare ar fi sa pot locui o zi, o saptamana sau chiar o luna intr-o caravana frumos amenajata (asa cum am vazut in telenovela Kassandra) si amplasata intr-un colt cu multa verdeata, undeva la marginea orasului, si sa ma imbrac in rochii lungi si vaporoase, toate cu imprimeuri florale, pe cap sa port esarfe si bentite, iar mainile, gatul si urechile sa-mi fie infrumusetate de bijuterii mari si galagioase.

Stilul gipsy este un stil deosebit. In primul rand ca exprima feminitate si eleganta, iar femeile din acest neam au impresionat prin frumusetea lor si prin bunul gust. Intr-adevar, nu toate au simtul estetic dezvoltat, asa cum se intampla in toate colturile lumii, insa am eu in cap tiparul acelor gipsy women pe care oricine le-ar invidia. Si stii la ce ma refer.

Rochii gipsy

Vezi rochii cu model gipsy

Rochii in stil gipsy elegante

Asa cum spuneam, stilul gipsy are eleganta lui aparte. Rochiile nu sunt mulate pe corp si nu se poarta musai cu pantofi stiletto, dar sunt o alegere inspirata cand mergi la un eveniment.

Citește și:

Eleganta se pastreaza si daca asortezi o rochie scurta cu imprimeu floral si multicolor (culorile reprezentative sunt rosu, verde, albastru si galben – toate in tonuri inchise, puternice) la o pereche de sandale gladiator cu talpa joasa.

Ce am observat si imi place mie foarte mult la rochiile in stilul gipsy este faptul ca iti ofera foarte multa libertate. Asa cum spuneam, rochiile nu sunt mulate pe corp, ci doar in partea de sus, fusta fiind lasata sa fluture in vant, cum e vorba.

Rochii gipsy

Vezi rochii colorate în stil gipsy

Rochii gipsy pentru evenimentele in aer liber

Daca te uiti atent la tinutele tinerelor care merg la concertele in aer liber din alte tari, vei observa ca multe dintre ele au cel putin un accesoriu sau un articol vestimentar care te duce cu gandul la stilul gipsy.

Undeva, stilul gipsy sau boem / bohemian se uneste cu stilul boho chic si formeaza un stil iubit de doamnele si domnisoarele din intreaga lume.

Citește și:

Daca nu gasesti o rochie in stilul gipsy, iti poti indrepta atentia catre o fusta voluminoasa (adorata de designeri), neaparat cu imprimeu floral si in culori puternice, o curea aparte si o bluza cu vedere la buric.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/Vira Mylyan-Monastyrska

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.