Setari Cookie-uri

Rochii de vară cu imprimeu vegetal tropical sau exotic luxuriant: modele COOL pentru o vară HOT!

Că fiecare sezon vine cu cel puțin un imprimeu floral, acesta nu mai este un secret al modei deja. Că primăvară-vară este în general definit de culori tari, intense și pline de viață și de motive desenate la fel de vivace și de romantice, nici asta nu mai e o taină. Dar vara asta a adus ceva ce nu au adus alte veri, că așa e moda, din nou. Ne surprinde cu câte un element care să definească sezonul, să poți să-l vezi de departe: «Hei, aceasta e vara lui 2018! Știu eu bine, o recunosc după flori!»

Ei bine, la capitolul floricele, vrejuri, frunze, pistiluri, petale, sepale, ferigi și alte elemente specifice grădinilor botanice, vara asta este deosebită. Aș putea spune despre ea că s-a rătăcit prin junglă și nu s-a mai întors, decât cât să ne arate ce rochii frumoase are!

Căci trendurile legate de imprimeuri ale verii acestui an sunt atât de interesante! Ne inspiră și ne cuceresc prin culoare, prin flori nemaivăzute, prin stilizări ce îmbină mai multe stiluri și mai ales prin calitatea de a păcăli ochiul! Cele mai multe rochii cu imprimeu vegetal și floral al verii acesteia au efectul acela de ”trompe l’oeil”. De a masca imperfecțiunile, de a aduce în prim-plan ce te avantajează, de a reconstrui vizual silueta.

A purta imprimeuri este mereu frumos, are ceva ludic și plin de viață! E amuzant și distractiv și e uneori romantic sau cu chef de drumeții și aventuri! Ca în vara asta dominată de rochii tropicale cu imprimeu vegetal opulent, de rochii exotice prin culoare sau prin vegetația aleasă prin printuri. Avem de unde alege, grație creativității și talentului designerilor! Avem trenduri noi și avem influențe puternice din trecut și moda retro, atât de feminină! Avem pasteluri suave, culori electrice, sau tonuri pure.

Citește și:

Avem rochii cu motive florale delicate, de acuarele sau schițe suave și avem rochii cu motive floral Jungle, gălăgioase, acide, intense, dansante! Și toate sunt perfecte și la mare și în oraș! Așa că hai să descoperim mai multe despre cele mai șic rochii tropicale cu imprimeu vegetal ale verii lui 2018!

Ce aduce motivul floral tip jungle în acest sezon

Spuneam că avem multe buchete florale delicate, suave. Avem rochii cu imprimeu vegetal și floral romantic, ce lasă impresia de plutire, de visare, adesea realizate din texturi moi, vaporoase, fluide, pe mătase, voal sau șifon, cu multă piele la vedere. Ca o feerie a pădurii, doar că ceva mai sexy! Inspirație pentru aceste rochii romantice găsești la Gucci, Tadashi Shoji, Sacai ori Prabal Gurung.

Avem rochii cu motive florale tip jungle, mici și mari, printre frunze, crengi sau doar cu focus pe detaliu, pe floare și elementele acelea din manualele de botanică pe care nu ți le amintești, dar pe care vei adora să le porți! Este o vară cu multe imprimeuri cu floricele mici, dar nu sunt deloc ”cuminți” sau delicate! Aceste micro florale sunt gălăgioase, electrice, fresh, proaspete, extrem de feminine. De cele mai multe ori le găsești pe rochii transparente, flu-flu, cu fronseuri, pliuri sau pliseuri. Și la fel de des sunt colorate-colorate! Inspiră-te de la Giambattista Valli, Zimmermann, Hellessy sau Self-Portrait pentru acest trend!

Citește și:

Dar vedetele verii, dragelor, trebuie să fie modelele de rochii tropicale cu imprimeu vegetal și floral mare! Florile mari (adesea chiar imense, vezi Dolce & Gabbana!), cel mai des în culori puternice sunt vedetele verii! Buchetele eclectice (cu multe feluri de frunze și flori) au fost favoritele lui Peter Piloto, Simone Rocha, Louis Vuitton sau Valentino și de cele mai multe ori s-au întâlnit pe rochii maxi sau midi, cu detalii asimetrice sau inserții de voaluri, dantele și tulle.

Cele mai șic rochii tropicale cu imprimeu vegetal luxuriant

Vezi rochii cu imprimeu vegetal luxuriant

Cum porți rochii tropicale cu imprimeu vegetal luxuriant vara aceasta?

Am lăsat la urmă tocmai stilul de rochii tropicale cu imprimeu vegetal și floral, tocmai pe cele mai exotice dintre ele. Și asta pentru că se poartă multe modele de rochii cu motive florale tip jungle, dar și alte piese vestimentare ”creionate” cu detalii exotice, ce te trimit cu gândul la Thailanda, Bora Bora ori Caraibe sau Hawaii.

Citește și:

Flori de hibiscus, frunze de palmieri, ferigi, crini exotici, florale ce amintesc de cămășile hawaiiene ale anilor 80 și 90, toate au dominat catwalk-urile. Și nu doar în rochii cu printuri tropicale exotice, dar și pe pantaloni, sacouri, geci, trenciuri, corsete sau bustiere, topuri sau accesorii!

Cel mai adesea colorate intens, dar și în nuanțe pastelate, modelele de rochii cu imprimeu vegetal și floral exotic au lăsat impresia de prospețime și de opulență. De junglă! Inspirație găsești la Michael Kors, Fenty Puma, Coach, Gucci!

rochii maxi ample cu imprimeuri vegetale tropicale bogate Vezi mai multe modele

Și ar fi păcat să nu încerci și tu floralele acestea cu parfum de junglă amazoniană sau de plajă exotică! Sunt feminine, sunt vaporoase și răcoroase. Pot fi prețioase sau adaptate cu ușurință la ținutele urbane, de zi cu zi. Pot fi casual, de seară, sport sau de ocazie! Sunt romantice sau îndrăznețe. Sunt cu flori mari sau cu frunze schițate simbolic. Sunt cu buchete de mii de flori. Sunt cu floricele mici ce maschează micile imperfecțiuni. Sunt cu volane, cu umerii goi, cu decolteu adânc, sau cu șliț pe picior.

Citește și:

Sunt maxi, lungi până în pământ, să mături nisipul de pe plajă, sau sunt scurte, mini și sexy, ideale de luat în club! Poartă rochii tropicale cu imprimeu vegetal cu sandale! Poartă rochii cu motive tropicale și exotice cu espadrile colorate sau papuci cool! Etalează rochii cu imprimeu vegetal și floral cu bocanci sau pantofi sport!

Mixează rochii cu motive florale jungle cu denim, texturi lucioase și accesorii Bling-Bling! Bucură-te de aceste printuri colorate! Bucură-te de modă și de vară!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.