Setari Cookie-uri

Încă se poartă hainele inspirate din moda anilor 80

Săptămânile modei din marile capitale ale stilului, New York, Paris, Londra, Milano au adus în prim-plan multe culori, imprimeuri și croieli. Și  multe dintre ele pot fi recunoscute din perioada Disco, din moda anilor 80. De la bluze cu mâneci bufante, la sacouri cu umerii mari, compleuri colorate ca în anii 80 și până la borsete retro ca în anii 80, toate sunt în tendințe pentru primăvară-vară 2018! Și despre toate vorbi-vom ceva mai jos!

Dacă s-a întâmplat ceva fabulos în moda anilor 80, s-a întâmplat Power Dressingul. Și zic asta la modul cel mai serios. Coafurile erau ciudate, muzica de-a dreptul… Disco (deci, ciudată!), accesoriile erau mari și de plastic, culorile țipau mai ceva ca muzica și părul se întindea mai mult pe înălțime decât pe lungime. Și la femei, și la bărbați. Însă Power Dressingul, el este memorabil!

Ce înseamnă acest Power Dressing? Înseamnă tot ce este iconic în moda anilor 80. Înseamnă vestimentația ce le-a ajutat pe femei să fie la nivel cu bărbații, cel puțin la job, cel puțin ca imagine. Înseamnă bluze cu mâneci bufante și sacouri cu umerii mari, care creează impresia de femeie puternică. Multe pornesc de la ”O femeie face carieră”, care de asemenea a pornit din prezentul momentului: mișcarea femeilor puternice și independente, pe funcții de conducere.

Citește și:

Îndrăzneala femeilor s-a extins și mai mult atunci, și în abordarea unor ținute de-a dreptul țipătoare. Alegerea unor compleuri colorate ca în anii 80 va avea sens dacă ești adepta acelei perioade. La fel și purtarea unor borsete retro ca în anii 80. Pentru că designerii au avut un singur scop, se pare, prin colecțiile lor: să trimită mesajul că oricât ai fi de tristă sau supărată, puțină culoare sau atitudine te poate ajuta! Așa că, să discutăm cu veselie și culoare despre cele mai Disco tendințe pentru primăvară-vară 2018!


Moda anilor 80 este încă în tendințe pentru primăvară-vară 2018!

Moda anilor 80 aduce în aceste tendințe de primăvară-vară 2018 muuulte culori. Multe și puternice, întocmai ca luminile colorate ale globurilor Disco, întocmai ca luminile discotecilor. Violet, galben, roșu pur, verde smarald, tot ce înseamnă culoare pulsantă, primară, pură a captat atenția. De la Preen la Victoria Beckham, până la Balenciaga.

Citește și:

Se poartă, deci, multe compleuri colorate ca în anii 80, unele inspirate din ținutele elegante, office sau de seară, altele inspirate din treningurile sport ale perioadei. La Marc Jacobs am văzut compleu cu pantaloni, la Mary Katrantzou am văzut compleu cu fustă și jachetă, la Gucci am văzut treninguri colorate cu accesorii bling-bling, tot ca în anii 80.

Alege moda anilor 80: alege mâneci bufante

Alege haine cu mâneci bufante


Iar la Isabel Marant am găsit imprimeurile din moda anilor 80. Toată această modă de inspirație optzecistă ar putea părea ușor sovietică, dacă n-ar fi fost completată de borsete retro ca în anii 80, accesorii colorate, tocuri sexy. De la aceste linii mai degrabă sporty, să trecem la lucruri mai sexy, ceva mai serioase!


Bluze și rochii cu mâneci bufante, sacouri cu umerii mari, compleuri colorate și borsete retro ca în anii 80

Gândește-te la ținutele afișate de Prințesa Diana, în perioada anilor 80. Bluze cu mâneci bufante, sacouri cu umerii mari, blugi cu talia ridicată, cizme largi, rochii cu umerii mari sau cu mânecile bufante, cu imprimeuri colorate sau cu materiale paietate și colorate. Toate vin din moda anilor 80 și toate s-au regăsit în tendințe pentru primăvară-vară 2018.

Citește și:

Alege sacouri cu umerii mari și model colorat

Alege sacouri cu umerii mari și model colorat


La Saint Laurent am văzut rochia de seară mini cu paiete și colanți scurți. la Off White am văzut rochiile colorate bluzate, cu mâneci bufante, la Tom Ford am găsit texturi metalice iar la Givenchy am găsit imprimeurile specifice acelei perioade. Totul e ca în serialul Dynasty, dacă vrei! Adică sacouri largi, fără talie, adesea cu umerii mari, cu sistem de închidere la două rânduri de nasturi, cu piept dublu, culori tari, rochii bufante și totul plin de culoare.

Nu puteam vorbi despre moda anilor 80 fără să amintim de modelele de borsete retro ca în anii 80. Acelea prinse în talie, peste sacouri, blazere sau topuri, peste tricouri și blugi cu talia ridicată, peste bluze colorate și hot pants. Oricum ar fi, poartă-le! Te poți inspira de la Givenchy, dacă vrei.

Citește și:

Ideea este că moda anilor 80 este una accesibilă, care sărbătorește femeia puternică, actuală. Este moda cu bluze cu mâneci bufante, ca să nu uiți că ești femeie, și atunci când ești ”bărbată”. Este moda cu sacouri cu umerii mari, perfectă la job, sau moda cu compleuri colorate ca în anii 80, când vrei să nu te iei prea tare în serios. Este moda în care câteva borsete retro ca în anii 80 pot transforma total un outfit!

Ce să mai lungim vorba, nu putem decât să sărbătorim aceste tendințe pentru primăvară-vară 2018, purtându-le. Fie și în ritm de Disco!

Sursa foto front page – Pete Bellis/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.