Setari Cookie-uri

Cand simti ca nu mai poti si vrei sa renunti

O scurta poveste pe care sa ti-o reamintesti in acele momente dificile din viata.

Intr-o zi, o tanara si-a vizitat tatal care fusese profesor de psihologie. Cu o privire trista pe fata ei, femeia a spus:

"Tata, sunt atat de obosita... totul merge pe dos la locul de munca si in viata mea personala. Nu mai am puterea de a face fata. Ce ar trebui sa fac?"

Tatal ei a sarutat-o pe frunte, i-a luat mana si i-a spus: "Lasa-ma sa-ti arat!"

El a mers in bucatarie si a pus apa in trei oale pe care le-a pus apoi pe focul aragazului. A adus un ou, un cartof si o mana de cafea. Apoi a pus fiecare ingredient intr-o oala.

Dupa cateva minute el a oprit caldura si si-a intrebat fiica: "Ei bine... ce vezi?"

"Cartoful si oul au fiert... cafeaua s-a dizolvat." - a spus tanara.

"Desigur...Dar, uite... Cartoful, care era dur si greu a devenit moale si putin usor. Oul era fragil si lichid... insa a devenit greu si dur. La exterior cartoful si oul arata la fel, insa in interior sunt complet diferite... Acelasi lucru se intampla si cu oamenii. Oamenii care par puternici la exterior se pot pierde si pot deveni slabi cand apar probleme in viata lor, iar cei care par sensibili vor deveni mai puternici."

Citește și:

"Si cum ramane cu cafeaua?" - a intrebat tanara curioasa.

"Ah, cafeaua este cea mai interesanta. Ea a fiert in noul mediu agresiv si a schimbat si mediul, transformand apa intr-o bautura calda gustoasa. Cafeaua este ca acei oameni care nu pot fi modificati de situatia lor, ci s-a folosit de ce avea pentru a face ceva nou. Acesti oameni gasesc o modalitate de a trece mai departe peste orice problema in viata. Acum... alegerea iti apartine: tu ce vrei sa fii?"

foto prima pagina: Sveta Yaroshuk, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.