Setari Cookie-uri

Cu sexul la psiholog: Despre orgasm, femei vs. barbati

Din punct de vedere psihologic, elementele comune sunt cele care intregesc tema sexualitatii, definind cu adevarat persoana dincolo de sex, prin sexualitate. Alchimia personala are la baza modul in care sunt interpretate anumite aspecte, legatura dintre ele sau diferentele uneori mult prea fine pentru a fi remarcate

Un articol de Constantin Cornea, Psihoterapeut

Orgasmul reprezinta elementul central al sexualitatii dar si al stimei de sine. O persoana multumita de propria sexualitate, va putea folosi energia generata de aceasta, devenind mai increzatoare, reusind astfel aproape tot ceea ce isi propune. Dar sa vedem care sunt diferentele precum si elementele comune, la femei si barbati, atunci cand vorbim de sexualitate.

Pentru inceput sa vedem cum este perceput orgasmul din punct de vedere anatomic.

Orgasmul femeii: dureaza in medie 20 de secunde si poate fi resimtit in mai multe zone ale aparatului genital: vagin, clitoris, uter dar mai pot simti placere si in zona anusului sau sanilor. Deasemenea se pot bucura doar de orgasm clitoridian sau pot simti bucuria obtinerii orgasmului vaginal. Din punctul de vedere al duratei putem spune ca sunt femei la care orgasmul poate dura mai mult de 20 de secunde, sau ca in anumite conditii pot avea orgasme multiple. De asemenea exista femei care pot ejacula in momentul orgasmului. Cercetatorii au descoperit faptul ca femeia poate relua activitatea sexuala la cateva minute dupa orgasm.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.