Setari Cookie-uri

Designerul lunii mai, Stephan Pelger: Imi place sa cred ca nu exista un stereotip pentru care creez

Stephan Pelger a devenit unul dintre cei mai apreciati designeri vestimentari din moda romaneasca.

Stephan Pelger este unul dintre designerii vestimentari care se bucura in prezent de o notorietate foarte mare. Intr-un scurt interviu ne-a vorbit despre cele mai interesante nou

1. Ai studiat moda la Fashion Institute in Viena si ai colaborat cu Missoni, dar ai ales sa iti dezvolti cariera de designer in Romania. Ce te-a determinat sa te intorci in tara?

Prietena mea cea mai buna m-a convins sa deschidem un business in Romania, pentru ca imi doream si visam sa construiesc propriul brand. Am simitit ca dupa experienta dobandita in facultate si cei 7 ani de munca in afara tarii sunt capabil dezvolt o linie vestimentara proprie; iar Romania ramane tara mea de suflet.

2. Ai fost prezent de trei ori pe scena festivalului de la Berlin Fashion Week. Vorbeste-ne mai multe despre aceste experiente.

Berlin Fashion Week inseamna pentru mine notorietate internationala, clientela mai ampla si mai diversificata, prezenta pe covoare rosii la evenimentele locale si internationale.

Citește și:

Vedete autohtone si internationale au inceput sa poarte din ce in ce mai mult creatiile mele, iar numele „Stephan Pelger” apare acum in reviste precum Elle Germania si Vogue Italia. Totodata, BFW a insemnat o provocare mult mai mare din punctul de vedere al organizarii, relatia cu o agentie de PR internationala, o echipa ampla de coordonat, dar mai ales reprezinta o experienta de neuitat.

Stephan Pelger

3. Cand iti pregatesti o colectie, tii cont mai mult de tendinte sau de ceea ce isi doreste publicul?

In primul rand tin cont de ceea ce imi doresc eu. In general am un simt care ma ghideaza corect in tendinte. Pentru mine exista doar niste guidelines-uri, care pana acum s-au integrat cu succes in trendurile internationale.

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.