De la: foxy81, la data 2009-12-01 09:38:17Buna,
Va rog sa imi dati un raspuns la aceasta intrebare.
Sotul meu e din Republica Moldova si anul asta am facut acolo cununia religioasa ( ei sunt ortodoxi pe stil vechi)dar nu a fost prezenta familia mea si prietenii mei si vreau sa fac cununia religiosa si in Romania.
Mama a intrebat un preot care i-a spus ca nu am voie ca este pacat.
Voi ce stiti?Ce sanse am sa fac cununia religioasa si in Romania?
Astept raspunsurile voastre.
Eu personal iti inteleg motivele pt care vrei sa faci cununia inca o data, dar s-ar putea sa nu se poata.
Dat fiind faptul ca voi ati fost deja cununati intr-o biserica ortodoxa si dupa ritualul ortodox, se considera ca voi sunteti deja cununati in fata lui Dumnezeu.
A mai faca inca o data cununia dpdv religios ar fi ca si cum ati face starea civila a doua oara.
Ca sa privim si mai nuantat ar fi ca si cum voi nu ati recunoaste cununia deja facuta, ca si cum pt voi Dumnzeu nu era acolo, dar o sa fie aici, de data asta- ceva de genul, sper ca intelegi ce vreau sa zic.
Se putea face slujba si aici daca faceati acolo doar jumatate, adica doar logodna.
Mai intreaba si alti preoti, dar eu cred ca asa stau lucrurile.
PS. Daca nu se va putea face din nou gandeste-te ca slujba religioasa este importnta pt voi si pt intarirea si sfintirea relatiei dintre voi si nu pt a constitui un fel de ''spectacol'' pt rude. Apropiatii tai vor fi de fata la restul nuntii si se vot bucura alturi de voi oricum.
Pupici si o nunta ca-n povesti !