Setari Cookie-uri

Curatenia de Paste

5 modalitati simple pentru curatarea si organizarea locuintei

5. Bucataria

Cu siguranta acesta va fi locul in care iti vei petrece o buna parte din timp in aceasta perioada. Bucataria trebuie curatata bine apoi imbracata in straie de sarbatoare.

Arunca toate lucrurile nefolositoare. Uneori in bucatarie se pot strange tot felul de nimicuri, te miri de unde! Pungi, cutii sau chiar tacamuri vechi raman indesate prin colturile dulapurilor. Iti ocupa spatiul degeaba si pot fi neingienice.

Ca sa iti faci munca mai usoara, achizitioneaza-ti cateva "accesorii" absolut indispensabile care se vor dovedi a fi extrem de utila in procesul de curatare si organizare din bucatarie.

In loc sa-ti lasi pungile aruncate prin sertare, pune-le pe toate intr-un dispenser (pret 7, 99 lei) . Acesta este ideal pentru depozitarea lor dar poate fi folosit si in baie.

Modalitatea in care pastrezi alimentele este si ea extrem de importanta. Depozitata necorespunzator, mancarea se poate altera chiar si in frigider. Ca sa impiedici acest lucru, foloseste pungile speciale (pret 12, 99 lei/ 50 buc) prevazute cu o banda speciala pentru sigilare. Datorita ei, pungile pot fi folosite si refolosite de nenumarate ori.

Citește și:

La fel de util iti este si setul pentru inchidere ermetica de diferite dimensiuni (pret 9, 99 lei) care poate fi folosit inclusiv in congelator.

Daca vrei sa-ti pastrezi ceaiul, cafeaua, zaharul sau condimentele in conditii optime, foloseste cutiile de metal cu capac. Pentru infrumusetarea bucatariei tale, ai la dispozitie trei cutii de diferite marimi la pretul de 29, 99 lei decorate cu trandafiri. Poti opta si pentru unele cu un look mai modern (pret 12, 99 lei) dar care sunt la fel de practice.

Inlocuieste seturile de tacamuri uzate cu un set nou din otel inoxidabil (pret 179 lei). Nu-ti face griji daca ai mai multi invitati in acest an. Tacamurile sunt suficiente pentru 12 persoane.

Acestea se vor vedea elegant pe masa de Paste alaturi de farfuriile DINERA (pret 79, 99 lei/18 bucati). Sunt concepute special intr-o culoare mai inchisa pentru a pune in evidenta coloritul mancarurilor servite.

Citește și:


Pentru depozitarea acestora in siguranta, ai nevoie de un cos din otel (pret 35 lei), rezistent la coroziune.

De asemenea, poti pastra farfuriile pe o polita speciala pentru ele (pret 199 lei), din lemn de mesteacan.


Cu toate aceste accesorii, cu siguranta curatenia de Paste si redecorarea locuintei pentru aceasta sarbatoare va fi mult usurata iar tu te poti bucura de mai mult timp liber alaturi de cei dragi.

sursa foto prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.