Foto: Insarcinata in ultima luna, a alergat in cadrul campionatului din State

Foto: Insarcinata in ultima luna, a alergat in cadrul campionatului din State
Kudika
29 Iunie 2014

Atleta despre care vorbeste toata lumea.

Atleta Alysia Montano, cvintupla campioana nationala, a concurat, joi, la Sacramento, in proba de 800 de metri din cadrul Campionatelor SUA, ea alergand in serii pana la finalul cursei, desi este insarcinata in 34 de saptamani, informeaza presa americana, potrivit Mediafax.

Montano a incheiat seria in care a concurat pe ultimul loc, in doua minute, 32 de secunde si 13 sutimi, la 24 de secunde si 38 de sutimi de atleta de pe locul 7.

"Am alergat pe toata durata sarcinii si m-am simtit tot timpul foarte bine. M-am gandit: «OK, cred ca pot sa obtin un timp decent». Nu mi-am stabilit un obiectiv. Stiam doar ca nu voiam sa fiu depasita cu un tur, sa fiu prima persoana depasita cu un tur intr-o cursa de 800 de metri. Mai mult ca orice, imi doream sa fiu aici si simt dorinta de a fi pe pista si de a concura. Ce prilej mai bun exista pentru acest lucru decat Campionatele Nationale?", a declarat atleta in varsta de 28 de ani.

Alysia Montano a precizat ca a discutat cu medicul, iar acesta a incurajat-o sa concureze. "Astfel mi s-a risipit orice temere cu privire la ce ar putea gandi oamenii despre o femeie insarcinata care alearga. Ceea ce am aflat este de fapt ca sportul in timpul sarcinii este benefic pentru mama si pentru bebelus", a mai spus Montano, ovationata de public pe arena din Sacramento.

Potrivit nbcsports.com, Montano ar urma sa nasca la 13 august.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri