Setari Cookie-uri

Borsul din tarate, remediu UIMITOR pentru 48 de afectiuni

Preparat specific bucatariei romanesti, borsul de putina este un remediu terapeutic extraordinar pentru o serie de afectiuni la care medicamentele moderne dau gres de multe ori.

Puterea terapeutica a borsului vine si de la drojdia de bere care ajuta fermentatia, ingredient care contine vitaminele din complexul B, vitaminele D si H (biotina), enzime, minerale in forme usor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sanatate, seleniu, dar, mai ales, crom, scrie site-ul frunza-verde.ro.

Borsul sau zeama rezultata din macerarea taratelor de grau contine si un complex de vitamine B si C, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati. Acest aliment, folosit de obicei pentru ciorbe, are beneficii multiple pentru sanatate. Fiind un produs natural, borsul este foarte bogat in enzime. In Bucovina, inainte de intrarea in post, toate vasele si tacamurile sunt clatite cu bors si apoi binecuvantate, semn ca borsul este si un dezinfectant. In credinta populara, ii scapa pe copii de deochi si le reda pofta de mancare.

Citește și:

Citeste continuarea articolului pe Realitatea.net

foto prima pagina: suc tarate, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.