Setari Cookie-uri

Povestea REALA a copilului dupa divortul parintilor: Eu pe cine aleg?

Diferenta dintre mama mea saraca si tatal miliardar. Pe cine aleg?

Cunosc ambele situatii: tata are venituri anuale de 8 cifre, pe cand mama castiga o suma modesta. Ei au divortat, iar mama a castigat custodia. In cea mai mare parte a copilariei am fost nevoit sa traiesc la limita.

Am fost un jucator inrait de jocuri. Mama isi permitea sa imi cumpere doar un joc si un sistem.
Weekendurile mi le petreceam la casa tatalui meu. Din cauza rivalitatii cu mama (adica “cine este cel mai bun parinte?”), tata imi cerea o lista de jocuri si tot ce imi doream si doar in doua saptamani le aveam.
Cand aveam 17 ani (nu am cerut niciodata nimic care sa depaseasca suma de 300 de Ron), i-am cerut un jet ski. Dupa doar doua saptamani, cadoul meu de 15.000 de dolari era in curtea casei, fix langa lac.
Cele mai mari avantaje ale bogatiei sunt confortul, stabilitatea si fericirea generala.

Cea mai proasta parte? Asta nu este fericire adevarata. Fericirea adevarata este sa te simti iubit.

Citește și:

In urma cu doi ani, mama mea mi-a facut un cont in banca, legat oarecum de numele ei. De fiecare data cand ceva se intampla cu acel cont, eu primeam un mail. Cand am ajuns la varsta de 16 ani, i-am cerut sa imi cumpere un computer mai performant. Costa destul de mult, asa ca i-am promis ca o ajut la curatenie in casa si ca imi voi lua un job (si am facut-o) pentru a ii restitui banii. In urmatoarea zi am primit doua mailuri.

Primul mail era o notificare; eram anuntat ca achizitionasem un produs in valoare de 1.500 de dolari. Celalalt mail ma atentiona ca ajunsesem pe minus cu contul; aveam -1350 de dolari in cont.

Nu i-am spus niciodata ca am aflat asta si sunt foarte fericit ca nici acum nu stie. A spune “Te iubesc si as face orice pentru tine” este un lucru, insa chiar a pune in practica ceea ce zici este cu totul altceva.
Dupa ce am acoperit acea gaura in cont (mi-a luat trei luni), mama s-a imbolnavit grav si nu a mai putut continua cu munca. Chiar daca acum sunt la facultate, merg o data pe luna la ea (calatoria cu trenul este de 5 ore) pentru a o ajuta sa curete casa, sa gateasca, sa faca cumparaturi. Platesc tot ce are nevoie.
Niciun sistem de jocuri, jet ski, barca, televizor. Ceea ce tatal meu cumparase pentru mine nu se compara cu sacrificiul pe care il facuse mama pentru a imi cumpara computerul.

Citește și:

Asta inseamna dragoste adevarata. Banii nu aduc fericirea.

foto prima pagina: despartire copil, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.