Setari Cookie-uri

Aliment controversat: 5 mituri despre oua

Hulite odinioara pentru ca ar fi nesanatoase pentru inima, ouale si-au recastigat incet-incet reputatia de aliment sanatos.

Studii din ultimii ani releva faptul ca ouale nu numai ca sunt bune pentru muschiul cardiac, dar ajuta si la pierderea kilogramelor in plus. Insa, un studiu canadian, dat publicitatii recent afecteaza din nou reputatia oualor.

La studiul canadian, citat de DailyMail, au participat 1200 de voluntari cu varsta medie de 61 de ani si s-a constatat ca ouale contribuie la crearea placii de aterom, o substanta ceroasa care blocheaza circulatia prin vasele sangvine, fiind asociata cu aparitia maladiilor cardiace. Cel mai predispuse erau persoanele care consumau cel putin doua oua pe saptamana, galbenusul fiind, se pare, principalul vinovat.

Iata in continuare 5 mituri ce au la baza studii efectuate in marile centre de cercetare din intreaga lume, care fac din banalul ou un aliment mai mult decat controversat.

Mitul #1: Ouale sunt rele pentru colesterol

Citește și:

Un studiu canadian contrazice actualele teorii stiintifice in ceea ce priveste legatura dintre nou si colesterol.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: oua fierte, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.