Substantele chimice care se produc atunci cand prajesti carnea in cuptor, in tigaie sau pe gratar favorizeaza aparitia dementei, atrag atentia oamenii de stiinta americani, scrie click. sanatate.ro.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Cunoscute si sub denumirea de produsi finali de glicare avansata (AGE), substantele care apar in urma procesului de rumenire a carnii au mai fost asociate si cu riscul de aparitie a altor afectiuni, cum este si diabetul de tipul II.

In cadrul cercetarii, specialistii de la Scoala de Medicina ,,Icahn" din New York (SUA) au realizat mai multe teste pe cobai. Initial, ei au administrat aceste substante mai multor cobai pentru o perioada mai mare de timp.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: legume cu carne, Shutterstock

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: