Setari Cookie-uri

Scrisoare deschisa catre mama mea. De ce sunt inca singura?

Urasc sa iti spun asta, mama, dar intalnirile nu mai sunt ce erau inainte.

Contrar convingerilor tale mai vechi, oamenii nu mai sunt ceea ce erau si putina actiune sexuala chiar si la prima intalnire face parte din meniu acum.

Mesajele au devenit deja o forma acceptabila de respingere, iar acum nu mai este cina si apoi sex, ci sex si poate apoi cina (asta daca merita osteneala).

Stiu ca e dificil sa crezi ca inca sunt singura la o varsta la care tu deja erai casatorita, insa lucrurile sunt diferite acum. Daca totul merge la fel, este posibil sa fiu singura pentru o perioada mai lunga de timp.
Probabil ca te gandesti ca urasc barbatii.. sau poate ca sunt prea dura si prea “feminista” pentru a vedea binele intr-o persoana cu penis. Crezi ca exista o gramada de barbati buni acolo, iar eu sunt cea nebuna, care vine cu stereotipuri ciudate si ipoteze salbatice. Imi spui tot timpul ca nu stiu unde sa caut – ca sigur exista barbati buni pe langa mine.

Citește și:

Sunt convinsa ca exista si barbati buni – de fapt, chiar stiu ca exista. Sunt cei care se intalnesc cu prietenele mele sau cei care traiesc ca celibatari in Thailanda – crede-ma, m-am uitat si nu i-am gasit pe aici.

Sau… poate ca nu barbatii sunt de vina. Ar putea fi cultura pe care noi am creat-o. Ar putea fi Tinder-ul, Facebook-ul sau Instagramul… Ar putea fi societatea in care traim acum.

Si nu vreau sa fiu rea, insa aminteste-ti… tu nu ai mai iesit la o intalnire de 30 de ani, este normal ca lucrurile sa fie schimbate.

Ei stiu daca nu primesc ceea ce vor de la tine, atunci sigur vor primi de la altcineva… asa ca de ce sa se mai complice? Nu da vina pe alcool, da vina pe social media! Incearca sa fii modesta si sincera si tot ce primesti este un nebun pe Tinder.

TU NU AI AVUT CONCURENTA

Da, ai avut, dar nu atat de multa ca acum. Barbatii nu stateau pe Facebook, intrebandu-se care dintre prietenele tale este mai sexy. Nu puteai afla ca este un idiot inainte de intalnire; erai nevoita sa afli asta in persoana sau poate dupa cateva intalniri.

Citește și:

Ei nu puteau hotari daca fotografiile in bikini puse de tine pe Instagram te fac sa arati mai bine decat in viata reala si cu siguranta nu puteau sa te sune inainte de intalnire si sa iti spuna ca s-au razgandit si nu vor sa te mai vada.

Pe atunci, erai acasa pe la ora 11 noaptea, acum la ora asta fetele doar ce ies pe usa pentru o seara nebuna.

Stii ca imi spuneai ca nimic bun nu se intampla dupa orele 23? Ei bine, aveai dreptate. Din pacate, barbatii fixeaza intalniri catre miezul noptii pentru ca stiu foarte bine ce inseamna acest lucru.

Nu mai este “timp decent de venit acasa” sau “ore acceptabile”. Sunt apeluri de sex, iesiri in club pana dimineata si intalniri care se termina atunci cand ar trebui sa ne trezim pentru a doua zi.

NU AVEAI TELEFON

Telefoanele mobile au schimbat totul in materie de intalniri. Gandeste-te la asta: cu telefoanele fixe, nu puteai anula o intalnire cu cinci minute inainte deoarece cel cu care trebuia sa te intalnesti era deja pe drum (nu avea cum sa mai primeasca vestea ta).

Citește și:

Acum este simplu: dai mesaj chiar si cu doua minute inainte de a merge la o intalnire… iar scuza este groaznica.

EXISTA MAI MULTE REGULI NESCRISE

Nu stii ce jocuri trebuie sa joci atunci cand iesi la intalnire cu un tip pe care l-ai intalnit pe Tinder, Facebook sau Instagram. Tu nu ai fost nevoita sa construiesti strategii cu privire la cate like-uri sa ii dai, sa ii lasi comentarii sau sa ii verifici statusurile.

Ai trait intr-o perioada in care simplitatea era ca la ea acasa.

DE CE SA VREAU SA MA MARIT?

Pana si voi ati facut o treaba “atat de buna” incat uite cum merg casniciile. Stiu ca pare dureros, dar asta este adevarul. Mariajele nu mai functioneaza si asta pentru ca toata lumea vrea sa se casatoareasca. De ce ne-am grabi atat de mult? De ce sa vrem sa ne legam pe viata de o persoana pe care nici macar nu o cunoastem? Pentru ca apoi sa ne dam seama ca suntem nefericiti si sa vrem sa divortam? Am invatat din greselile celor din jurul meu si stiu ca nu este o greseala mai mare decat a te casatori.
Poate ca nu suntem de acord cu asta, insa vreau doar sa stii parerea mea.

Citește și:

IMI DORESC CEVA MAI BUN

Suntem o generatie de persoane deschise. Am fost crescuti sa credem ca meritam mai mult. Si se pare ca nimic nu ne multumeste… iar daca ne multumeste, este doar pentru putin timp. Suntem inovatori si inventatori, refuzand sa ne conformam cu lucrurile pe care voi deja ni le-ati lasat.

Nu mai cautam pe cineva, cautam pe “cel ales”.

Casatoria este ultima pe lista noastra de prioritati. Ne gandim mai mult la carierele noastre si vrem sa avem o viata asa cum o visam. Suntem gata sa fim adulti, insa casnicia nu face parte din aceasta viata a noastra.

Material aparut in EliteDaily

foto prima pagina: femeie la cafenea, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.