Un tata incearca sa isi adoarma fetita de trei anisori; ii citeste o poveste, apoi impreuna spun o rugaciune. Micuta incepe: “Dumnezeu sa aiba grija de mami, de tati, de bunica… si pa pa, bunicule.”

Tatal intreaba mirat: “De ce i-ai spus pa pa, bunicului, draga mea?”

Fetita raspunde: “Nu stiu, tati. Mi s-a parut ca asta trebuie sa spun.”

A doua zi, bunicul moare. Tatal si-a amintit de rugaciunea fetitei sale, insa i s-a parut o coincidenta destul de stranie.

Dupa cateva luni, seara, tatal o pregateste pe fetita pentru nani. Micuta isi spune din nou rugaciunea: “Dumnezeu sa aiba grija de mami, de tati… si pa pa, bunica.” A doua zi moare si bunica.

“La dracu!” – a gandit tatal, “copilul asta este in contact cu lumea de dincolo.”

Dupa cateva saptamani, cand fetita se pregatea din nou de culcare, tatal ei a auzit-o spunand rugaciunea de seara: “Dumnezeu sa aiba grija de mami… si pa pa, tati.”

A ramas socat, nu a reusit sa mai scoata un sunet intreaga seara. Nu a putut sa doarma deloc toata noaptea, s-a trezit speriat si cu teama de a mai merge la munca. Era nervos, nu stia ce sa faca pentru a se feri de moarte. Atunci i-a venit ideea ca daca reuseste sa treaca de miezul noptii, atunci pericolul a trecut. Se simtea in siguranta in birou, asa ca in loc sa mearga acasa la finalul zilei a decis sa ramana la munca, sa bea cafea si sa astepte sa treaca aceasta zi blestemata.

La miezul noptii s-a uitat la ceas si zambetul i-a revenit pe buze. A respirat usurat si a decis sa mearga acasa. Cand a ajuns, sotia lui l-a intampinat:

“Nu te-am vazut niciodata lucrand atat de tarziu. Ce s-a intamplat?”

“Nu vreau sa vorbesc despre asta, am avut cea mai proasta zi din viata mea.” – a spus el.

“Tu zici ca ai avut o zi proasta? Stai sa vezi ce mi s-a intamplat mie. In aceasta dimineata postasul murit chiar in fata blocului nostru.” – a spus femeia.

foto prima pagina: copil rugandu-se, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: