Setari Cookie-uri

Nu te infometa! Strategii ca sa scapi de efectul Yo-Yo

Multe vedete de la Hollywood au slabit renuntand la mancare. Te sfatuiesc sa nu le urmezi exemplul si te rog: nu te infometa, daca tii la sanatatea ta!

Tii o cura de slabire, cateva saptamani ai fost constiincioasa in privinta meniului, dar acum, de cateva zile, simti ca efortul tau e in zadar. Mai ca-ti vine sa renunti. Nu la dieta, ci la mancare. Multe vedete de la Hollywood au declarat ca au slabit astfel, nu? Vrei sfatul meu? E mai mult o rugaminte: nu te infometa, daca tii la sanatatea ta.

E adevarat ca, pe termen scurt, privarea de mancare te ajuta sa slabesti, dar in acelasi timp iti subrezeste sanatatea. Sistemul imunitar scade, poti suferi de pe urma carentelor de vitamine si minerale, pierzi din masa musculara si poti cadea prada temutului efect Yo-yo – adica te vei ingrasa mai mult decat ai slabit. Deci, nu te infometa! Slabeste intr-un ritm sanatos. Este ideal sa dai dai jos o jumatate de kilogram pe saptamana.

Ce se intampla in corp cand te abtii de la mancare

Ca sa functioneze normal, corpul are nevoie de nutrienti. Acestia se impart in doua mari categorii, macronutrientii (proteine, carbohidrati, grasimi si fibre) si micronutrientii (vitamine si minerale). Din mancare iti poti lua cea mai mare parte de nutrienti necesari pentru ca metabolismul sa functioneze la capacitate normala.

Citește și:

In timpul infometarii, corpul nu mai primeste nutrienti si acest efect duce la aparitia deficitelor.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: PhotoMediaGroup, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2017
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.