Cercetatorii in legumicultura avertizeaza ca folosirea in exces a erbicidelor sau a substantelor de coacere fortata poate cauza cancer. In aceste conditii, o rosie, de exemplu, se transforma in otrava.
Sfatul specialistilor este sa ne ferim sa cumparam de pe piata tomate cu tugui, adica acel mot crescut in capatul opus coditei.
Ne incanta ochiul pentru ca sunt mari si frumoase. Vanzatorii ne spun chiar ca sunt dulci si zemoase ca rosiile de odinioara din gradina bunicii. Cand ajungem acasa insa constatam fie ca sunt tari, fie ca nu au gust. Uneori, la scurt timp dupa ce consumam rosiile cumparate de pe piata, ne balonam fara sa stim care este cauza, scrie adevarul.ro.
Cercetatorii buzoieni de la Statiunea legumicola au insa explicatii. La hibrizii de tomate cumparati din import sunt aduse modificari pentru ca rosiile sa reziste mai mult timp. Pe de alta parte, substantele folosite pentru crestere sau indepartarea daunatorilor produc o acumulare a toxinelor in extremitatea fructului.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cum arată sora lui Cabral, Artemis. Imagine rară cu cei doi
- Cum arată meniul de Paște al Oliviei Steer? Vedeta a adoptat postul verde, de la care nu se abate nici măcar de sărbători
- Cum arată invitația pentru încoronarea regelui Charles? Marele eveniment de apropie cu pași repezi!
foto prima pagina: sortimente de rosii, Shutterstock