Setari Cookie-uri

Atentie! Cat de toxice sunt servetelele umede pentru bebelusi?

Avand in vedere compozitia chimica a unor servetele umede, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania isi exprima temerea in legatura cu potentialul nociv al acestora pentru consumatori.

Medicii pediatri nu recomanda ca servetelele umede pentru bebelusi sa aiba in compozitie urmatoarele substante: alcool, parabeni, ftalati, fenoxietanol, propilen glicol, glicerina, polietilen glicol, coloranti, alergeni, sapun, parfum.

In perioada 21 aprilie – 30 aprilie 2015 au fost achizitionate din marile structuri comerciale ale Bucurestiului, 80 tipuri de servetele umede pentru bebelusi/copii, in vederea analizarii etichetei acestora din punctul de vedere al ingredientelor si al corectitudinii informatiilor si afirmatiilor. Analiza nivelului de toxicitate a ingredientelor a fost realizata de catre o echipa de experti coordonata de dl. dr. biochimist inginer Mihai Rissdorfer.

Daca luam in calcul denumirea „parfum” acesta poate avea peste 200 de ingrediente in compozitia lui. Cele mai multe produse indica doar cuvantul parfum in lista ingredientelor. Producatorul este obligat sa puna la dispozitia publicului interesat informatii privind compozitiile parfumante si aromatice, dar ne intrebam cum va avea acces la informatiile acestea consumatorul aflat in supermarket. Cateva dintre problemele pe care le cauzeaza aceste parfumuri sunt: migrenele, ameteala, iritatii ale pielii, hiperpigmentare, tuse violenta, voma. Acesta este motivul pentru care sfatuim consumatorii sa evite produsele destinate bebelusilor care contin parfumuri si facem un apel catre institutiile statului sa verifice modul in care producatorii respecta legislatia in vigoare”, a precizat a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu - presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: servetele umede, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.