Setari Cookie-uri

Expresiile fetei, interpretate de oamenii de stiinta

Expresia fetei transmite indicii non-verbale cu un rol important in relatiile dintre oameni. Pe chip, se citesc starile afective si activitatile cognitive, intentiile, personalitatea si psihicului unei persoane.

Expresiile fetei sunt date de pozitiile muschilor din spatele tenului si reprezinta o forma de comunicare nonverbala. Sunt valabile pentru oameni, dar si pentru animale.

Indivizii pot adopta o anumita expresie voluntar sau involuntar! Oamenii de stiinta citati de jurnalistii britanici de la The Telegraph au exemplificat in poze nu 6 emotii, asa cum se stia, ci douazeci si una. Fotografiile apartin Universitatii de Stat din Ohaio. Jurnalistii britanici scriu ca cele 6 emotii de baza - si anume furia, fericirea, tristetea, frica, uimirea si dezgustul- nu acopera, in fapt, toata gama de stari pe care oamenii o pot exprima pe chip. Pe fata, se pot citi si sentimente combinate precum "cu tristete furios" sau " cu teama suparat" sau "cu fericire dezgustat".

Studiul cercetatorilor din Ohaio ii poate ajuta pe medici sa imbunatateasca diagnosticul si tratamentele tulburarilor psihice, conform jurnalistilor straini. Oamenii de stiinta mai cred ca cele douazeci si una de emotii sunt exprimate pe chip la fel, de aproape oricine. Cel putin in cultura americana. Exista insa, controverse legate de universalitatea emotiilor afisate pe chip. Unii specialisti spun ca multe dintre expresiile faciale sunt innascute.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: tanara blonda, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.