Pentru a prepara socata aveti devoie de 10 flori mari de soc (cam cat palma), 10 litri de apa, 3 lamai, 1 kg de zahar (daca vreti mai dulce puteti pune chiar si 1,25 kg) si 10 boabe de orez, pentru fermentatie.

Mod de preparare: cele zece flori de soc se pun intr-un borcan, se adauga apa si lamaile taiate felii.

Ar fi bine ca la doua dintre lamai sa indepartati coaja galbena, caci da prea multa amareala.

Borcanul se acopera si se lasa o zi. A doua zi se pune zaharul si boabele de orez si se mesteca bine, se acopea borcanul si se lasa la fermentat inca trei zile. In aceste trei zile compozitia trebuie amestecata de cel putin doua ori pe zi.

Apoi siropul se strecoara printr-o sita deasa, se pune in sticle si se depozitaza la frigider. Socata se serveste rece.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: suc de soc, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: