Setari Cookie-uri

Pentru toate mamele de baieti: Da, noi am tras lozul norocos!

Scrisoare deschisa pentru toate mamele de baieti din lume.

Sunt o mama cu trei baieti. Nu am nicio fiica. Doar trei baieti minunati. Ma confrunt mai tot timpul cu parerile celor din jurul meu (desi eu nu le cer nimic):

Si, ai de gand sa mai incerci sa ramai insarcinata? Poate faci si o fata?

Trei baieti… woooa, cred ca este foarte obositor.

Trei baieti (rade tare). Oh, imi pare rau pentru tine!

Mai sunt si alte persoane carora nu le pasa de faptul ca am sentimente si incep sa spuna:

Un fiu este un fiu pana cand gaseste o nevasta. O fiica este fiica ta pentru tot restul vietii.

Imi place sa fiu o mama de baieti si stiu ca oamenii nu vor sa fie rai cand mai fac anumite comentarii, asa ca am ajuns sa fiu imuna la acest tip de conversatii. Acum nu ma mai deranjeaza (ei bine, cu exceptia ultimei – nimeni nu vrea sa se gandeasca ca propriul copil va pleca si nu se va mai intoarce niciodata). Dar remarcile nu sunt tocmai incurajatoare pentru mine, ca femeie si mama.

Citește și:

Recent, am auzit pe cineva spunand un lucru dragut despre baietii mei… acele cuvinte m-au facut sa fiu mandra ca sunt mama de baieti. M-au facut sa ma simt ca si cum as fi o femeie binecuvantata pentru ca am trei copii minunati.

Eu si familia mea mancam micul dejun la casa de batrani la care sta bunicul meu. Era un haos normal pentru mine. Sotul meu m-a ajutat sa am grija de copii si sa ii invat sa se serveasca de la bufet ("Nu, nu iti poti pune in farfurie DOAR gogosi" - le spuneam in timp ce incercam sa ii conving sa ia si fructe). Incercam sa ii tinem pe toti trei langa noi, la masa. In timp ce stergeam cu servetelele sucul de portocale de pe pantalonii celui mic, haosul nostru a fost intrerupt brusc.

O batranica a venit la masa noastra si mi-a spus “Ai trei baieti foarte frumosi.” A ezitat pentru cateva momente, parca incerca sa se decida daca sa continua sau sa se opreasca, insa apoi a adaugat: “Si eu am trei copii. Ii iubesc la nebunie. Au foarte multa grija de mine.

Citește și:

Ea a vorbit cu multa bucurie si mandrie, continuand sa imi spuna cat de mult o iubesc copiii ei. Intelepciunea ei de 90 si ceva de ani si pasiunea din vocea sa in timp ce povestea despre fiii ei m-a facut sa ma emotionez pe loc. Mi-au dat lacrimile. A terminat conversatia noastra spunand: “Ei au mult mai multa grija de mine decat o fata ar fi putut avea vreodata. Sunt foarte fericita ca am trei baieti.
Cuvintele ei erau minunate… s-a ridicat si a plecat.

Daca stau sa ma gandesc, imi pot imagina ca baietii mei vor avea grija de mine in momentul in care voi fi de varsta acestei batranici.

Ei deja au tot felul de puteri de supereroi si sunt intr-o lupta continua cu “infractorii” din curtea casei noastre. Stiu ca vor fi intotdeauna protectorii mei.

Sunt fata lor preferata si imi spun asta in diferite moduri in fiecare zi. Cat de frumos va fi cand acesti barbati frumosi ma vor vizita la batranete.

Citește și:

Cu ei in jurul meu… chiar trebuie sa mai fac inca un copil? Deja sunt tratata precum o regina.

Ar trebui sa vedeti ce minunatii construiesc cu ajutorul pieselor Lego sau ce jocuri de strategie joaca in jurul casei. Stiu exact cum vor fi in viitor: pentru mine, acestea sunt semne ale unor minti stralucite, ale unor viitori adulti capabili sa aiba grija de mama lor.

Sa nu mai vorbim de energia pe care o au! Sunt convinsa ca aceasta energie le va ajunge o viata. Nu cred ca le voi putea face fata vreodata, iar la batranete voi fi si mai lenta. Ei vor avea energie si pentru mine.

In timp ce batranica pleca, m-am ridicat de pe scaun, m-am dus la ea, am luat-o in brate si i-am spus: “Va multumesc pentru ca mi-ati spus asta!”.

Apoi ochii nostri s-au intalnit si am vazut o sclipire in privirea ei; am vazut prima persoana care ma intelege.

Citește și:

Pentru toate mamele de baieti – Da, cred ca am tras lozul norocos.

Sursa material: madetomother.com

imagine prima pagina: siluete mama si fiu, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.