Aceasta reteta de inghetata de casa este ideala pentru vremea calda de afara; capsunele sunt in sezon, asa ca iti va fi foarte usor sa le gasesti in orice piata (sau supermarket).

Ingredientele de care ai nevoie:

- 2 banane taiate marunt; - jumatate de cana de capsuni congelate, taiate felii; - 2 linguri de frisca; - jumatate lingurita de vanilie; - zahar pudra sau indulcitor (optional).

Cum se prepara:

Adauga feliile de banane intr-o punga si baga la congelator pentru cel putin doua ore (sau peste noapte) pentru a le ingheta; scoate capsunile si bananele congelate si pune-le intr-un blender sau robot de bucatarie pentru a le marunti pana cand ajung la o consistenta moale.

Adauga smantana, vanilie si zaharul pudra (sau alt tip de indulcitor). Amesteca foarte bine pana toate ingredientele sunt incorporate. Transfera crema intr-un recipient si baga la congelator pentru cateva ore.

foto interior si prima pagina: inghetata de capsuni, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: