Doar 1 din 4 persoane pot vedea toate culorile din aceasta imagine. Tu cate vezi?

Doar 1 din 4 persoane pot vedea toate culorile din aceasta imagine. Tu cate vezi?

Testul ochiului: Afla cat de bine stai cu vederea numarand culorile din aceasta poza.

Ce culoare are cerul? Albastru, nu-i asa? Da, este adevarat... insa ce nuanta de albastru? Oare tu vezi acelasi albastru pe care il vad si eu?

Este posibil ca albastrul pe care il vad eu sa fie rozul pe care il vezi tu, iar rozul pe care il vad eu sa fie fuchsia pe care o vezi tu.

Poate suna ciudat, insa experimentul "The Dress", in care unele persoane vedeau rochia alb si auriu, iar altele negru si albastru, ne-a dovedit tuturor cat de mult ne putem insela in ceea ce priveste culorile pe care le vedem.

Intr-adevar, totul se reduce la ce numar de conuri si bastonase avem in ochii nostri. Recent, Diana Derval a postat un test interesant care iti dezvaluie cat de bine vezi.

Cate culori ai numarat in imagine?

In cazul in care ai numarat...

- mai putin de 20 de culori: Derval spune ca esti dicromat si ca ochiul tau are doua conuri. Un sfert din populatie este dicromata. Se pare ca persoanele dicromate tind sa poarte tinute in nuante inchise, bej si albastru.

- undeva intre 20 si 32 de culori: esti tricromat. Asta inseamna ca ochiul tau are trei conuri. Persoanele tricromate pot observa nuantele distincte ale aceleiasi culori. Aproximativ 50% din populatia globului este tricromata.

- undeva intre 32 si 39 de culori: la fel ca o albina, esti un tetracromat. Persoanele tetracromate au patru conuri in ochi. Ochii lor sunt deranjati de culoarea galben, de aceea nu o port niciodata. In jur de 25% din populatie este tetracromata.

- mai mult de 39 de culori: ar fi cazul sa mai numeri inca o data. Exista doar 39 de nuante distincte in test si probabil ca doar 35 pot fi observate de pe ecranul laptopului/ al telefonului mobil sau al calculatorului.

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri