Setari Cookie-uri

Copilul in divortul parintilor: Vocea pe care nimeni nu o aude

Scrisoare deschisa de la copil catre parintii care divorteaza: Va rog sa nu mai presupuneti ca sunt puternic.

Draga mama, draga tata,

Stiu ca suferiti… si eu sufar… Sufar cand ma gandesc ca este posibil sa nu mai primesc atentie din partea voastra. Chiar daca sunt mic si nu pot exprima prea bine in cuvinte ce se intampla in vietile noastre, sunt constient de impactul despartirii voastre.

Inima mea se sfarama in bucatele de fiecare data cand voi va certati. Stiu ca nu vom mai fi niciodata o familie.

Va rog sa nu mai presupuneti ca sunt puternic… va rog sa nu mai presupuneti ca viata mea va fi exact ca inainte… si atunci voi simti aceeasi iubire pentru amandoi.

Sunt doar un copil… o fiinta la fel ca voi doi.. Am nevoie de dragoste, atentie, intelegere, stabilitate, afectiune, intelegere, rabdare… si, cel mai important, am nevoie sa stiu ca inca ma vreti in vietile voastre.

Nu va certati pentru mine si nici nu ma bagati in mijlocul certurilor voastre! Nici nu ma mintiti ca totul este in regula cand stiu ca nu este asa. Invat de la voi ca este important sa fii iubit.

Citește și:

Amandoi imi demonstrati ca relatia voastra este gresita si presupun ca eu sunt o greseala pe care voi ati facut-o. Daca va veti uita cu atentie in inima mea veti gasi o durere mare care imi fura copilaria.

Cu divortul vostru distrugeti tot ce stiam despre dragoste, si anume ca este neconditionata. Imi aratati ca poate fi inlocuita foarte usor. Ma invatati sa nu iubesc pentru ca va fi dificil si ea ma va face sa sufar… si nu voi reusi sa imi revin dupa o astfel de lovitura.

Poate ca imi este dificil sa inteleg… poate ca sunt prea mic… poate ca nu va ganditi la viitorul meu… dar ma puneti in fata unui risc urias; riscati siguranta mea pentru a inlocui in mic gol in inima voastra. Voi sunteti responsabili de siguranta mea, trebuie sa aveti grija de mine, trebuie sa ma protejati de lumea rea si sa ma aparati de tot ce ma poate rani.

Citește și:

Divortul vostru va da nastere unor temeri irationale pe care le voi avea mult timp pentru ca voi sta intr-o casa fara un parinte pentru majoritatea vietii mele. Va veni o zi cand socul nu va mai fi atat de mare si ma voi obisnui cu ideea… dar trebuie sa fiti atenti cum alegeti sa ma purtati prin aceasta joaca a voastra.

Fie voi intelege si voi fi alaturi de voi, fie despartirea voastra imi va lasa o cicatrice urata pe inima cu un mesaj care spune ca “Lucrurile bune se intampla doar oamenilor buni… asta inseamna ca eu sunt rau.

Nu uitati, sunt doar un copil in divortul vostru.

foto prima pagina: fetita privind pe geam, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.