Cui nu ii plac cartofii copti?... Sau, o intrebare si mai simpla: Cui nu ii plac cartofii noi copti? Daca ar fi dupa mine i-as manca la fiecare masa. Crocanti in exterior, condimentati suficient si moi in interior. Cartofii de sezon sunt o varianta accesibila si foarte buna pentru o masa copioasa.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi:

- un kilogram de cartofi noi; - 3 linguri de otet alb distilat; - o lingura de sare; - 2 linguri de unt; - 2 linguri de chives maruntite (poti folosi si ceapa verde); - piper negru macinat.

Intr-o oala cu apa adauga cartofii, 2 linguri de otet si sarea. Pune la foc si lasa sa fiarba pana cand cartofii sunt fragezi (sunt usor de strapuns cu o furculita) - ar trebui sa dureze 20-25 de minute.

Scurge cartofii intr-o strecuratoare si sterge-i complet de apa cu servetele de bucatarie. Intr-o tigaie mare pune untul si lasa-l sa se topeasca, apoi adauga cartofii si presara putina sare si piperul macinat. Stropeste cu o lingura de otet; serveste cu chives pe deasupra.

Pentru un plus de savoare poti incerca si usturoiul macinat si rozmarinul (sau marar).

sursa foto interior si prima pagina: cartofi copti, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: