Aceste eclere de casa se prepara imediat si nici nu se compara cu eclerele de patiserie.
Eclerele sunt preferatele mele; inca de mica stiu ca mergeam cu mama la cofetaria din centrul orasului si imi luam cate un ecler cu ciocolata.
Recent am gasit o reteta minunata si foarte usoara pentru a face eclere de casa si am zis sa o impartasesc si cu voi... pentru ca ce este mai bun decat un ecler facut in casa?
Cum sa faci eclere de casa?
Ingrediente:
- o cana de apa;
- jumatate de pachet de unt;
- jumatate de lingurita de sare;
- o cana de faina;
- 4 oua.
Cum se prepara:
Pasul 1: Pune un vas pe foc mediu, adauga apa, untul si lingurita de sare.
Pasul 2: Asteapta sa se topeasca untul, iar in momentul in care incepe sa dea in clocot adauga faina treptat, amestecand cu un tel.
Pasul 3: Cu o lingura de lemn amesteca in compozitie pentru inca 2-3 minute, cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de marginea vasului.
Pasul 4: Opreste focul; bate pentru putin cele patru oua si pune-le in aluat treptat, amestecand continuu.
Pasul 5: Tapeteaza o tava cu hartie de copt; cu o lingurita, ia din aluat si pune pe tava. Poti stropi cu putina apa peste acestea pentru a le ajuta sa creasca;
Pasul 6: Baga la cuptorul incalzit la 218 grade pentru 15 minute. IMPORTANT: nu deschide usa cuptorului pe durata coacerii.
Cum le poti umple: cu budinca, ciocolata topita sau crema de vanilie. Se pot servi si cu fructe proaspete.
foto prima pagina: captura Youtube