Eclerele sunt preferatele mele; inca de mica stiu ca mergeam cu mama la cofetaria din centrul orasului si imi luam cate un ecler cu ciocolata.

Recent am gasit o reteta minunata si foarte usoara pentru a face eclere de casa si am zis sa o impartasesc si cu voi... pentru ca ce este mai bun decat un ecler facut in casa?

Cum sa faci eclere de casa?

Ingrediente: - o cana de apa; - jumatate de pachet de unt; - jumatate de lingurita de sare; - o cana de faina; - 4 oua.

Cum se prepara:

Pasul 1: Pune un vas pe foc mediu, adauga apa, untul si lingurita de sare.

Pasul 2: Asteapta sa se topeasca untul, iar in momentul in care incepe sa dea in clocot adauga faina treptat, amestecand cu un tel.

Pasul 3: Cu o lingura de lemn amesteca in compozitie pentru inca 2-3 minute, cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de marginea vasului.

Pasul 4: Opreste focul; bate pentru putin cele patru oua si pune-le in aluat treptat, amestecand continuu.

Pasul 5: Tapeteaza o tava cu hartie de copt; cu o lingurita, ia din aluat si pune pe tava. Poti stropi cu putina apa peste acestea pentru a le ajuta sa creasca;

Pasul 6: Baga la cuptorul incalzit la 218 grade pentru 15 minute. IMPORTANT: nu deschide usa cuptorului pe durata coacerii.

Cum le poti umple: cu budinca, ciocolata topita sau crema de vanilie. Se pot servi si cu fructe proaspete.

foto prima pagina: captura Youtube

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: