Setari Cookie-uri

Iarba sfanta, remediul pomenit in Biblie, care vindeca ranile, calmeaza durerea si detoxifiaza

Favorizeaza eliminarea apei din tesuturi, stimuleaza pofta de mancare, este folosit de secole pentru crizele de isterie. Extern are efecte antiseptic si cicatrizante asupra ranilor

Conform Bibliei, isopul era folosit in multe ritualuri de purificare. Uleiul esential de isop prezinta actiune antiseptica, antispastica, cicatrizanta, digestiva, tonica, sedativa.

Isopul, celebra planta din Psalmii lui David, care in limba greaca inseamna „planta sfanta”, este folosit ca planta ornamentala, dar si vindecatoare, scrie site-ul frunza-verde.ro.

Daca aveti probleme cu plamanii sau cu tubul digestiv, apelati cu incredere la tratamentele cu isop, pe care fitoterapeutii vi le recomanda. Isopul previne si vindeca infectii ce se formeaza la nivelul gatului, tusea, guturaiul, bronsitele si problemele cu sinusurile. De asemenea, este bine sa administrati praf de isop, pentru a se crea o actiune laxativa, ce vindeca mucoasa intestinala.

Combate anemia

Substanta amara (hisopina) ce se gaseste in isop contine multe minerale, extrem de eficiente organismului, cum ar fi: calciu, sodiu, fosfor, fier, cupru, sulf, mangan, aluminiu etc., elemente fara de care am fi anemici.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: flori mov, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.