Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste: Remedii pentru cei care au probleme cu pancreasul

Daca suferi de pancreatita, insuficienta pancreatica ori cancer pancreatic, urmeaza o cura cu cateva plante care si-au dovedit eficienta in astfel de boli. Important este insa ca acestea sa nu inlocuiasca tratamentul indicat de medicul specialist, ci sa-l completeze.

Pe langa faptul ca este un aliment bogat in substante nutritive, urzica este si un bun medicament oferit de natura in bolile pancreasului. Aceasta stimuleaza secretiile pancreatice, fiind utila in insuficienta pancreatica (incapacitatea pancreasului de a produce si/sau transporta suficiente enzime digestive si sa permita absorbtia acestora).

Daca suferi de aceasta afectiune, urmeaza o cura cu infuzie de urzica, pe care o preapri din 1-2 linguri de frunze proaspete la 250 ml de apa clocotita. Bea cate 2-3 cani pe zi, cel putin o luna.

Tot pentru aceasta problema de sanatate un remediu excelent este si spanacul. Acesta actioneaza ca un activator al secretiei pancreatice, gratie continutului bogat in saruri minerale si vitamine. Spanacul poate fi consumat in salate sau diverse preparate culinare ori sub forma de suc, cate 1 pahar pe zi, baut dimineata.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: frunze de urzica, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.